Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6708
De la 07 Ianuarie 2003
123769924

Botoşani: Cum baronul de Gorbăneşti îşi bate joc de nişte copăii de şcoală

  • 28 September 2015, 23:00
Se zvoneşte că primarul comunei Gorbăneşti, Gică Iliescu (foto), „baronaş PSD” cum îl percep sătenii, la anul nu va mai candida pentru un nou mandat pentru că vrea să se pensioneze. Să-i ajute Dumnezeu să iasă cu bine la pensie, că de patru mandate tot târnoseşte comuna fără a rezolva principalele probleme ale oamenilor. Totuşi, eu nu cred în aceste zvonuri.
Primăria este plină de neamurile primarului aşa că acesta nu se poate pensiona ca să-şi lase neamurile la cheremul altui primar care poate fi din actuala opoziţie şi să se răzbune, dându-i neamurile afară. Iată un motiv puternic ca Iliescu să nu se pensioneze ci numai să creeze doar o diversiune cu pensionarea ca să ducă în eroare eventualii contracandidaţi.
Dar până se va pensiona, primarul Iliescu continuă să rămână insensibil la problemele cetăţenilor. Petrică Gâlcă, din satul George Coşbuc a apelat la Tele’M Botoşani pentru a veni Lumea lu’ Rotundu în comună că ei nu reuşesc să se înţeleagă cu primarul şi să rezolve o problemă a elevilor de şcoală. Spune Gâlcă că din George Coşbuc sunt cam 20 de copii care învaţă la şcoala Gorbăneşti aflată la o distanţă de vreo 3 km. Elevii sunt transportaţi cu microbuzul şcolar dar sunt obligaţi să se trezească la ora 5.30 dimineaţa. Şoferul Claudiu Oghinciuc vine şi-i îmbarcă, după care elevii stau prin jurul şcolii până la ora 8.00 când încep cursurile. Stau afară, fie vreme bună s-au ploaie. Vine iarna şi frigul de afară va pune mari probleme acestor copii.
„Primarul, care nu are copii, este insensibil la problema noastră. Nu se poate ca nişte copii micuţi să fie sculaţi la ora 5 dimineaţa şi să stea 3 ore prin jurul şcolii că aşa vrea şoferul de pe microbuz” – spune Petrică Gâlcă.
Şoferul de pe microbuz este un protejat al primarului Iliescu. El a fost angajat la şcoală pe post de măturător dar a promovat repede administrator de primarul Iliescu ca un fel de recompensă că-l susţine în campaniile electorale dându-i în primire şi microbuzul şcolar. Elevii care au încercat să facă scandal că sunt sculaţi prea de dimineaţă au păţit-o rău de tot. Şoferul i-a dat jos din microbuz în satul Bătrâneşti, lăsându-i să meargă pe jos.
Şi mai este o ciudăţenie. Microbuzul transportă elevii numai două săptămâni din lună, celelalte două săptămâni copiii mergând pe jos cale de 3 km. Directorul de şcoală. Mihaela Lupu, o social-democrată înfocată protejată de primarul PSD, nu s-a arătat interesată de soarta copiilor din George Coşbuc. Nici măcar nu s-a ostenit să dea dispoziţie şoferului-administrator ca atunci când aduce copii să deschidă o sală de clasă unde să se adăpostească.
Ciudată mi s-a părut şi reclamaţia lui Petrică Gâlcă pentru că omul este un susţinător consecvent al primarului Iliescu, a candidat pe listele PSD şi face parte din aceiaşi gaşcă politică cu directorul şcolii Mihaela Lupu. Argumente suficiente de a mă întreba ce urmăreşte de fapt Petrică Gâlcă cu cele reclamate. Subiectul este unul pe măsura Lumii lu’ Rotundu, pare a avea nerv, aşa că-l voi înscrie pe agenda de lucru.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: În familie
Horoscopul zilei de 29.09.2015
Reţeta zilei: Castraveciori după reţetă bulgărească
Prognoza meteo pentru octombrie-decembrie
Alina Gorghiu se asteapta la 15.000 de oameni la mitingul impotriva guvernului Ponta
Victor Ponta, despre motiunea PNL:
Pedelisti resapati si dudui frustrate / Voi conduce Guvernul cat timp presedintele nu e de acord sa numeasca un premier de la actuala majoritate
Cătălin Flutur cercetat de DNA pentru concesionarea unei alei de 130 de metri patrati
Liviu Dragnea, despre controversatul proiect de lege care vizeaza completul de 5 judecatori de la Inalta Curte
Nu sustinem un asemenea proiect, regret ca a aparut
Liviu Dragnea: Parlamentarii PSD nu voteaza la motiunea de cenzura; vom asigura cvorumul
Mai ticăloşi decât ticăloşii
Flutur, dat pe mâna DNA de pensionarii socialişti ai PSD
Ioan Rotundu
COMUNICAT DE PRESĂ PNL Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog