Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11960
De la 07 Ianuarie 2003
122872027

Botoşani: Cum îi va popi împăratul Ţurcanu pe social-democraţi

  • Ioan Rotundu
  • 9 January 2014, 23:00
Mult năduf a adunat anul trecut liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, de pe urma declaraţiilor liderilor PSD. Cel mai mult l-a şicanat Ovidiu Portariuc care, în calitate de preşedinte executiv al PSD Botoşani l-a tot înţepat pe Ţurcanu cu fel de fel de aluzii ironice legate de deciziile acestuia în administraţia judeţului dar şi în plan politic.
Ieri, preşedintele PNL Crin Antonescu a pus capăt oricăror îndoieli asupra modului în care USL va participa în alegerile europarlamentare. Antonescu a precizat răspicat că PNL va avea listă separată de candidaţi.
Acum, că ştim cum se vor duela cei doi îndrăgostiţi politic din dorinţa de a accede la putere, să încercăm să anticipăm cum se vor desfăşura aceste alegeri la nivelul judeţului Botoşani. Fiind vorba de liste separate ale PNL, este posibil ca Florin Ţurcanu să reuşească să impună pe un loc eligibil un botoşănean, dorinţă pe care şi-a manifestat-o încă de anul trecut.
Chiar dacă nu va fi aşa, din ambiţie, şi Ţurcanu este ambiţios şi orgolios până la încăpăţinare, acesta va căuta să adune cât mai multe voturi în favoarea candidaţilor PNL şi în defavoarea celor ai PSD. Deşi PSD-ul are prin judeţ un număr mărişor de primari, aceştia mai sunt social-democraţi de nevoie, nu de voie. De când în fruntea PSD Botoşani au ajuns cei doi tinerei: Andrei Dolineaschi şi Ovidiu Portariuc, organizaţiile social-democrate din judeţ s-au simţit părăsite şi fără legătură strânsă şi permanentă cu cei de la judeţ.
Cei mai supăraţi sunt primarii. Ei nu-şi pot explica faptul cum este posibil ca în perioada Guvernului Boc să fi avut la primărie mai mulţi bani decât au acum când sunt la guvernare. Iar puţinii bani pe care-i mai primesc, trec prin semnătura preşedintelui Ţurcanu.
Să ne amintim cum a procedat Ţurcanu la alegerile parlamentare din decembrie 2012. I-a convocat pe primarii PDL şi le-a pus direct că dacă aduc voturi pentru candidaţii USL vor avea bani la primărie, dacă nu vor susţine candidaţii USL nu vor primi nimic.
Mai toţi primarii PDL au apărut cu fotografia pe bannerele candidaţilor USL. Ce-i drept. Ţurcanu sd-a ţinut de cuvânt şi în cursul anului 2013 primarii PDL au primit mai mulţi bani decât cei ai PSD.
Cum metoda a dat rezultate, este de aşteptat ca şi la alegerile europarlamentare Ţurcanu să-i convoace pe primarii PSD-ului şi să le ceară să aducă voturi pentru candidaţii PNL. Ce pot face aceşti primari, lipsiţi de sprijinul şefilor lor de la judeţ? Vor face ce au făcut şi primarii PDL. Vor lupta pentriu candidaţii PNL şi împăratul îi va răsplăti cu bani din bugetul judeţului sau cu investiţii la nivel de comună.
De acest lucru îşi dau seama şi liderii PSD . Numai că ei sunt atât de delăsători, ca să nu spun incapabili, că dacă-i fac proşti m-aş apropia prea mult de adevăr, încât nu vor şti cum să contracareze o astfel de strategie pusă la cale de Ţurcanu.
Pentru preşedintele Ţurcanu anul 2014 se anunţă a fi unul de mărire politică şi de glorie, în condiţiile în care nu va comite vreo gafă copilărească. Are toate condiţiile să-i popească pe cei din PSD în aşa fel încât să nu se mai ridice de pe năsălia politicii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un motiv de divorţ
Horoscop
De ce ar cumpăra Ungaria pământ în România?
Stratfor: Rusia se întăreşte, UE slăbeşte, ţările din Europa Centrală şi de Est îşi schimbă strategia
Au mai rămas 1.182.617 bugetari
Sute de români ii scriu lui John Kerry
cerându-i să sprijine lupta anticorupţie şi statul de drept în România
Antonescu: PNL si PSD merg pe liste separate la alegerile europarlamentare
Guvernul Ponta i-a lăsat pe profesori fără lefuri
birocraţia nou introdusă de Ministerul Finanţelor face ravagii
Liderul protestatarilor de la Pungeşti, acuzat că a folosit un paşaport fals şi că a făcut închisoare în Belgia
Învăţătoarea Dana Blându îi trata pe părinţi cu dispreţ
Nu ştiu dacă sunteţi săraci sau sunteţi nesimţiţi! Asta este şcoala de fiţe, da?
Povestea unui deputat acuzat că şi-a dat soţia afară din casă
primul caz de politician care se prevalează de un articol din Codul Civil care pune în discuţie limitele libertăţii de expresie
Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a venit la Bucureşti dar nu se va întâlni cu Ponta
Ca să-i facă pe plac lui Ponta, Gyorgy Frunda îi jigneşte pe americani
Uncle Sam ne priveşte cu superioritate. Nu suntem colonie.
Antonescu îl contrazice iarăşi pe Ponta
Năstase n-a fost condamnat politic
Ministrul economiei susţine că o noua lege a minelor va fi aprobată în luna februarie
Fenomenul Blându
Ioan Rotundu
Uvertura Mall - Filmele pentru 10 - 16 ianuarie 2014
Promo "Presa-n gura lu' Rotundu" - Tele'M Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog