Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17754
De la 07 Ianuarie 2003
122877821

Botoşani: Cum îşi bate joc E.ON de abonaţi

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2014, 23:00
Mai nou, cei de la E.ON Energie România SA, cu sediul central în Târgu Mureş, nu mai trimit abonaţilor la reţeaua electrică factura de plată a consumului prin oficiile poştale. Societatea a încheiat contracte cu firme de curierat, acestea preluând obligativitatea de a transmite factura la client. Cum procedează aceste firme aflăm chiar de la primarul comunei Ungureni, Ilie Ivanache (foto 1).
Vineri dimineaţă, în jurul orei 08.00, primarul m-a sunat revoltat că facturile de plata consumului de curent electric în loc să ajungă la abonaţii din comună au fost găsite împrăştiate pe câmpul dintre satele Sapoveni şi Iepureni. Cetăţenii neprimind factura, nu o achită în termenul prevăzut iar cei de la E.ON vin foarte repede să-i deconecteze de la reţea. Ca să se reconecteze, cel deconectat pentru neplata facturii trebuie să achite o taxă în plus iar taxa se ridică la câteva sute de lei, bani mulţi pentru un ţăran care abia are ce mânca.
M-am deplasat la Ungureni şi iată ce am constatat. Vineri, 12 septembrie, în comuna Ungureni şi-a făcut apariţia o maşină de curierat cu număr de Ilfov dar deservită de trei bărbaţi şi o femeie care s-au declarat a fi din Suceava.
Ei au scos dintr-o cutie de carton mai multe teancuri de facturi legate cu bandă adezivă şi au început a le împărţi pe la barurile şi magazinele din localitate cu rugămintea să fie înmânate adresanţilor când vor veni la bar sau magazin ori să le transmită prin alte cunoştinţe.
Dacă în localitatea Ungureni o parte dintre abonaţi au aflat că facturile lor ar fi pe la barurile şi magazinele din sat s-au deplasat pe la acestea şi le-au recuperat. Abonaţii din satele componente precum Mihai Viteazu, Plopenii Mari, Călugăreni n-au primit facturile. Mai mult, pe marginea şoselei dintre satele Sapoveni şi Iepureni s-au găsit aruncate mai multe facturi, probabil ridicate de de cineva de la barul lui Isachi din Ungureni şi care s-a răzgândit să le mai ducă adresanţilor.
Alarmaţi, oamenii au dat năvală asupra primarului Ilie Ivanache, speriaţi că nu au primit facturile şi că vor fi deconectaţi de la reţea. Primarul l-a pus pe secretarul primăriei, Dan Huială, să sune la sediul societăţii din Tg. Mureş. Joi, 18 septembrie, secretarul Huială a sunat la Tg. Mureş la telefonul cu nr. 0265.200.066. După ce s-a plictisit ascultând muzică şi trimiteri de la o tastă la alta, i-a răspuns un angajat în limba română. A avut noroc secretarul pentru că de obicei ţi se răspunde în limba maghiară iar dacă vorbeşti româneşte îţi închide telefonul.
Cel de la capătul telefonului, după ce a ascultat ce s-a întâmplat la Ungureni cu facturile abonaţilor, i-a răspuns scurt „Noi am trimis facturile, Dacă nu vor fi plătite la termen vom deconecta de la reţea răi platnicii”, după care a închis telefonul.
La aşa o reacţie a celor de la E.ON Energie România SA, primarul Ilie Ivanache nu s-a aşteptat. Luat la întrebări de cetăţeni că n-au primit facturile, expediat scurt la telefon de către cei din sediul de la Tg. Mureş, primarul comunei Ungureni nu mai ştie cum să procedeze.
Presupun că ce s-a întâmplat la Ungureni nu este o situaţie singulară. După ce se va citit acest articol, dacă mai sunt astfel de cazuri prin judeţ, rog să fie informat pentru a prelua cazul şi la Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu.
Şi am mai constatat la Ungureni o situaţie inedită legată tot de activitatea celor de la E.ON Energie România SA. Spre sfârşitul lunii august, un grup de muncitori de la o firmă din Satu Mare şi-a făcut apariţia pe raza comunei Ungureni şi au început să căsăpească copacii de sub reţelele electrice. Primarul a fost informat că că doar se vor tăia acele crengi care ating firele electrice. În realitate au fost căsăpiţi tei care nu aveau coroana până în firele reţelei (foto 2) iar la unii copaci s-au tăiat ramuri care nu aveau tangenţă cu firele electrice şi au fost lăsate netăiate chiar cele care se strecurat printre sârme (foto 3).
Arborii, chiar dacă sunt şi în preajma reţelelor electrice, se taie numai cu avizul celor de la Mediu şi numai când nu sunt în perioada de vegetaţie. Cei veniţi de la Satu Mare n-aveau nici o aprobare de la Agenţia de Mediu Botoşani şi au hăcuit copacii cum le-a venit mai la îndemână fără să fie luaţi la întrebări de vreo autoritate. Am ajuns un judeţ fără stăpâni precum stâna fără câini. Prefectul Macaleţ, cel care ar trebui să cunoască ce se întâmplă prin judeţ şi să ne apere împotriva abuzurilor venite din afară este preocupat de racolarea primarilor opoziţiei la PSD.
Ne supărăm când pe la televiziuni şi posturi radio noi şi judeţul Vaslui suntem comparaţi cu lumea a treia, adică trăim ca în Evul Mediu. Ne supărăm degeaba, de vreme ce autorităţile noastre fac tot ce le stă în putinţă să ne menţină în această stare economico-socială şi de educaţie.
Şi pentru că obişnuiesc să-mi închei reportajele televizate cu sintetizarea unor concluzii, o voi face şi în cazul de faţă. În timp ce „mutul”, cum mai este numit prefectul Macaleţ, deschide gura doar pentru a-i şantaja pe primarii opoziţiei să treacă la PSD, la instituţia numită Protecţia Consumatorului, dacă te plângi de abuzurile E.ON, comisarii te sfătuiesc să nu te pui contra celor de la E.ON şi să faci cum cer ei. Adică să ne lăsăm jefuiţi cu acte la vedere pentru că angajaţii instituţiilor statului care ar trebui să ne apere interesele au trecut de partea jefuitorilor.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Costul de dreagoste
Horoscopul zilei
Anunţ important Urban Serv
Comisia Europeana: Am evaluat evolutiile programului de asistenta cu Romania
Angajatii RATB, invitati la o "excursie" pe Arena Nationala, in ziua lansarii candidaturii lui Ponta
Arbitrul audiovizualului nu va functiona in campania electorala
Bucurestiul e paralizat pentru ca micul Ceausescu tine saşi-a serbat ziua ziua pe Stadionul National
Klaus Iohannis si-a depus candidatura la Biroul Electoral Centra:
Avocatul Poporului nu va sesiza Curtea Constitutională in privinta Ordonantei de urgenta care modifica Legea Educatiei
Lumea lu' Rotundu: Gorbăneşti - comuna socialismului victorios
Botoşani: Afaceri controversate la CAS patronate de Costel Lupaşcu
Zvon dezminţit de către primarul de Curteşti
Dar Portariuc ce ne oferă?
Ioan Rotundu
De ce-i urăşte Portariuc pe botoşăneni?
Ioan Rotundu
Postare stranie pe blogul si contul de Facebook ale lui Robert Turcescu
o asa-zisa "marturisire" ca ar fi fost ofiter acoperit
Basescu, despre lansarea lui Ponta de pe Arena Nationala
Semana leit cu ce am vazut la Kin Jong-Un. Acest om si-a pierdut controlul
Moscova: Mii de persoane protesteaza impotriva rolului jucat de Rusia in Ucraina, intr-un "mars pentru pace"
Tripla amenintare pentru guvernul lui Merkel: armament, refugiati, jihadisti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog