Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17789
De la 07 Ianuarie 2003
122877856

Botoşani: Cum sunt jefuite fondurile Poliţiei Locale (II)

  • Ioan Rotundu
  • 16 June 2014, 23:00
Continuăm dezvăluirile despre modul în care se jefuiesc fondurile Poliţiei Locale Botoşani. Redăm mai jos conţinutul unui alt document prin care Sindicatul „ŞOIMUL” a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani şi Curtea de Conturi Botoşani, solicitând iniţierea de cercetări şi controale.
Din păcate, aceste instituţii nu au dat nici un semn că ar fi interesate de verificarea celor reclamate de Sindicatul poliţiştilor.

„Membrii Sindicatului Liber al Poliţiei Locale Botoşani denumit în continuare „ŞOIMUL”, reclamă următoarele:
Ca urmare a neregulilor şi a furtului din banul public la Poliţia Locală Botoşani suntem nevoiţi să sesizăm autorităţilor statului cu atribuţiuni în domeniu următoarele: Încă de la înfiinţarea Poliţiei Locale Botoşani directorul executiv Ioan Onuţu a condus unitatea numai în scop propriu şi după modelul care dă mai mult.
Achiziţia serviciilor la autoturismele din dotare a fost realizată după încasarea unui comision gras, servisul acestora fiind asigurat de cel care dă mai mult. Adică să-l cităm pe domnul director executiv Ioan Onuţu: „Cine nu a trecut pe la mine nu mănâncă.”
Achiziţionarea anvelopelor de iarnă s-a făcut la un preţ iar în realitate s-au montat pe maşini cele mai ieftine anvelope pentru a rămâne o diferenţă considerabilă de cost care a intrat iarăşi în buzunarul directorului.
Acumulatori auto, piese de schimb, accesorii toate umflate la preţ. Reparaţii la maşinile particulare ale lor şi facturare pe instituţia Poliţiei Locale.
Casarea anvelopelor uzate s-a făcut de dragul cadrului legal, anvelopele uzate excesiv aduse de acasă şi luate toate cele bune, unele chiar noi.
Directorul executiv Ioan Onuţu împreună cu contabila şefă Dughilă Tamara au încheiat contracte păguboase, în defavoarea instituţiei vitregind astfel interesele poliţiştilor locali şi a municipalităţii, a plătitorilor de taxe şi impozite.
Achiziţionarea ţinutelor s-a făcut de la o firmă din Piatra Neamţ, firmă care una a adus la prezentare şi alta a făcut., din alt material au confecţionat ţinutele. Adică de două ori mai ieftin. Diferenţa de cost fiind una considerabilă, aceasta intrând în buzunarele adânci ale domnului director executiv Ioan Onuţu şi a contabilei şefe care nu are nicio legătură cu munca de contabilitate ea fiind pusă în funcţie de către domnul Onuţu contra cost. Greul în materie de contabilitate este dus de către doamna Catargiu care stă până la ore târzii în noapte îngropată în dosare şi hârtii.
Firma de la Piatra Neam a confecţionat două rânduri costume civile de ocazie pentru cei care au înlesnit acest contract plus alte beneficii, domnului director, doamnei contabile costume cu care nu se sfiiesc să vină la serviciu.
Rog verificarea ăn fişele oamenilor cum au reuşit performanţa ca o o simplă şepcuţă care în bazar se găseşte la 8 sau 9 lei să o achiziţioneze la exorbitanta sumă de 50 lei. Un fluier de cea mai proastă calitate şi cel mai neprofesionist decât, culoasre roz, a fost achiziţionat la preţul de 9 lei, când acesta se găseşlte în librării la maxim 50 de bani, cravate model pentru elevi de clasa întâi, cravată care a fost achiziţionată la suma de 20 lei/buc. Când acestea se găsesc la magazine pentru şcolari cu maxim suma de 4 lei/buc. Toate articolele au fost umflate la preţ pentru a rămâne suficient să se umple domnul director şi contabila şefă.
Persoane promovate pe studii superioare care nu întrunesc condiţiile legii şi care încasează drepturi băneşti fără a avea acoperire legală.
Persoane promovate de la agent de pază la funcţionar public fără măcar să dea un test, să completeze o fişă medicală să se vadă dacă este apt pentru acest serviciu şi dacă întrunesc cerinţele pentru posturile ocupate.
Personalul PESA nici nu trece uneori pe la serviciu dar îşi iau drepturile salariale complete. Nu realizează orele de lucru, nu respectă programul, nu efectuează recuperările dar sunt apreciaţi pentru că contribuie la domnul director.
Aceste furturi din banii contribuabililor prin contracte trucate sau achiziţii directe vor fi reclamate şi celorlalte instituţii cu atribuţiuni în domeniu: Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, Serviciu fraude din cadrul Poliţiei Naţionale şi Ordine Publică.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: La spovedanie
Horoscopul zilei
Traian Basescu nu va fi invitat la la ceremonia pentru 150 de ani de la infiintarea Senatului
Prognoza meteo pana pe 29 iunie
Victor Ponta, despre nepromulgarea legii insolventei
Ori e neglijenta grava, ori ceva mult mai rau
Michael Schumacher va trebui sa reinvete sa mearga si sa vorbeasca
DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de judecatoarele Inaltei Curti Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu
Victor Ponta îl contrazice pe ministrul Voinea
Presa-n gura lu' Rotundu - emisiunea din 13.06.2014
Dinamica economiei: Replica primarului de Şendriceni
Târzioru spune, oficial, adio Partidului Național Liberal
“Ai donat sânge, ai salvat o viață”
Profesor universitar italian premiat la Zilele Eminescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog