Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12928
De la 07 Ianuarie 2003
122872995

Botoşani: Cuplul Portariuc - Andrei învins la bară de Eugen Ţurcanu

  • Ioan Rotundu
  • 9 April 2015, 23:00
Se pare că dintre cuplul Ovidiu Portariuc - Cosmin Andrei (foto) şi fostul director al Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei Botoşani, ultimul s-a dovedit a fi mai bun creştin, Dumnezeu făcându-i o mare bucurie în chiar Săptămâna Patimilor, uşurându-l de suferinţa îndurată până acum.
Cum spuneam în comentariul din ediţia de ieri, astăzi urma ca judecătorii să dea sentinţa în dosarul prin care Eugen Ţurcanu a contestat demiterea sa din funcţia de director al DSPSA, demitere iniţiată de primarul Ovidiu Portariuc.
Iattă şi soluţia pronunţată de către completul de judecată în Dosarul 106/40/2015: „În temeiul art.406 Cod procedură civilă constată renunţarea reclamantului la invocarea excepţiei tardivităţii emiterii Dispoziţiei nr. 007/6.01.2015. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Municipiul Botoşani. Respinge excepţia nulităţii absolute a Dispoziţiei 007/6.01.2015. Admite contestaţia formulată de reclamantul Ţurcanu Eugen Cristian în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Botoşani şi Municipiul Botoşani-prin Primar.
Anulează Dispoziţia nr.007/6.01.2015 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Botoşani. Obligă pârâţii să reintegreze reclamantul pe postul deţinut anterior şi să-i plătească acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data desfacerii contractului de muncă până la data reintegrării efective pe post. Obligă pârâţii să plătească reclamantului şi dobânda legală, calculată de la data înregistrării cererii, respectiv 20.01.2015 până la data achitării efective a despăgubirilor stabilite prin prezenta hotărâre.
Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 3000 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Prezenta hotărâre poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea şi motivele de apel urmând a fi depuse sub sancţiunea nulităţii la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din 7.04.2015.”

Aşadar, fiind vorba de o hotărâre judecătorească executorie, primarul Ovidiu Portariuc este obligat ca de îndată să-l repună pe Eugen Ţurcanu în postul de director al DSPSA, limitând suma cu care deja Primăria este păgubită.. Desigur, primarul va declara apel la Curtea de Apel Suceava, dar această cale de atac nu-l scuteşte de obligaţia de a duce la îndeplinire hotărârea pronunţată de către instanţa de fond, respectiv Tribunalul Botoşani.
Problema este însă mult mai complexă. Primarul l-a demis pe Ţurcanu din funcţia deţinută pentru că acesta s-a supus respectării legii şi nu indicaţiilor trasate de el şi viceprimarul Cosmin Andrei, indicaţii care dacă ar fi fost respectate ar fi încălcat legea de către Ţurcanu iar Primăria Botoşani ar fi suferit o serie de pagube financiare. Apoi, Eugen Ţurcanu fiind şi consilier municipal din partea PDL, s-a opus în mod constant votării proiectelor de hotărâre iniţiate de primarul Ovidiu Portariuc, proiecte care nu promovau rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitatea botoşăneană, care nu rezolvau problemele oraşului ci ascundeau în spatele lor interesele personale, de grup şi de partid ale primarului.
Judecătorul a stabilit că Eugen Ţurcanu va fi despăgubit, pe lângă plata la zi a salariului pe perioada cât a fost demis şi plata cheltuielilor de judecată în sumă de 3.000 lei. Primăria va plăti această sumă dar ea este o pagubă creată din ambiţiile politice ale primarului. Corect ar fi ca suma să nu fie suportată din banii botoşănenilor ci să fie achitată de către primar din veniturile sale personale. Cine nu deschide ochii, deschide punga spune o zicală românească.
De partea cealaltă, Eugen Ţurcanu, dacă a câştigat procesul, nu trebuie de acum să-l şicaneze pe primar, să-l desconsidere şi să se comporte faţă de acesta cu aroganţa învingătorului. Dimpotrivă, acest frecuş politic ar trebui să-i domolească aroganţa şi să colaboreze cu primarul spre binele întregii comunităţi. Fiind în Săptămâna Patimilor, ambii fiind creştini, să se ierte reciproc, să-şi dea mâna bărbăteşte şi să-şi unească forţele pentru a dovedi că amândoi sunt cu adevărat în slujba noastră.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Meditaţia medicului ginecolog
Reţeta zilei: Pulpă de berbecuţ coaptă încet cu glazură de rodie
Horoscopul zilei
Visuri redemptive: Doctrina lui Marx și sanctificarea violenței
Telescopul Hubble a fotografiat o serie de obiecte ciudate verzi in spatiu. Cum se formeaza "fantomele efemere"
Procurorii DNA au ridicat de la sediul PNL Prahova registrul de sponsorizari din perioada 2011-2015
In judetul Satu Mare s-a descoperit un centru tribal de 56 ha ce dateaza de aproape trei milenii
Prognoza meteo pentru vineri
Traian Basescu critica din nou justitia
Ce sanse are un inculpat in fata judecatorului daca el este pe aceeasi baricada cu procurorul?
Autoritatea religioasa din Turcia a stabilit ca folosirea hartiei igienice este permisa de Islam
Documente privind sponsorizari primite de PNL si PSD Prahova, ridicate de DNA
in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului
Finantari UE de cate 25.000 de euro pentru tineri care isi deschid o afacere, disponibile la CJ Ilfov
Unde si cum se fac inscrierile
De luna viitoare, platile si incasarile cash efectuate de firme si persoane fizice vor fi limitate
Secretarul executiv al PMP, Sebastian Moise, mentionat in dosarul retrocedarilor ilegale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog