Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12484
De la 07 Ianuarie 2003
122898133

Botoşani: De această dată dreptatea este de partea lui Florin Ţurcanu

  • 12 February 2015, 23:00
În şedinţa Consiliului judeţean Botoşani de ieri s-a iscat o dispută între consilierii judeţeni Dorin Ciuştea, Cătălin Flutur pe de-o parte şi preşedintele Florin Ţurcanu de cealaltă parte. Cei doi consilieri judeţeni au cerut ca suma de 1,3 milioane lei să fie retrasă din bugetul alocat Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani şi alocată activităţilor sportive şi culturale, cu preponderenţă pentru echipa de fotbal.
Cei doi consilieri judeţeni şi-au argumentat amendamentul la bugetul judeţean prin faptul că echipa de fotbal are mari şanse să joace în cupele europene şi, deci, ar trebui sprijinită financiar. Preşedintele Florin Ţurcanu s-a opus acestui amendament pe motiv că nu este legal să se aloce fonduri din bugetul judeţului pentru echipa de fotbal, Camera de Conturi urmând a imputa astfel de sume.
Dealtfel, în ţară sunt situaţii în care preşedinţi de Consiliu judeţean au ajuns chiar în arestul DNA şi trimişi în judecată tocmai pentru că au alocat bani la echipele de fotbal. Este şi cazul preşedintelui CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu dar şi a celui de la CJ Prahova.
Preşedintele Florin Ţurcanu are dreptate când a afirmat că nu este legal să se aloce fonduri la echipa de fotbal, indiferent de succesele acesteia. FC Botoşani este un club privat, patronat de doi oameni de afaceri cunoscuţi în plan judeţean: Valeriu Iftimie de la Elsaco şi Cornel Şfaiţer de la Voronskaia. Este problema acestor patroni cum îşi administrează veniturile clubului pentru a putea acoperi cheltuielile de participare la cupele interne şi europene.
Când clubul va vinde jucători sau primeşte cota parte din drepturile de televizare nu face parte şi CJ-ului din aceşti bani. Avem numeroase exemple din ţară de cluburi de fotbal intrate în insolvenţă sau lichidare, echipe de prim rang, mult mai renumite ca FC Botoşani, a căror salvare nu s-a făcut pe banii CJ-ului pentru că ar fi fost ilegală o astfel de finanţare. Dacă FC Botoşani va participa la cupele europene, banii încasaţi de club sunt ai patronilor şi nu-i va împărţi cu CJ.
Se încearcă să ni se bage în faţă faptul că echipa este un brand pentru Botoşani. O fi, dar nu pentru botoşăneni şi nici pentru economia de judeţului. Un astfel de brand nu creează nici locuri de muncă şi nici n-a adus investitori străini. Iar faptul că suma de 1,3 milioane lei s-a retras din bugetul DJFDP este o mare greşeală a consilierilor judeţeni şi vor trebui sancţionaţi politic în alegerile locale de la anul. Cu aceşti bani se puteau întreţine nişte drumuri judeţene care se degradează tot mai mult de la un an la altul şi ne strică şi nouă maşinile.
Cei care au ca hobby fotbalul, să-şi satisfacă această plăcere pe banii lor şi nu pe banii publici care trebuie folosiţi în interesul întregii comunităţi judeţene şi nu în interesul unor patroni de club de fotbal. Iată de ce preşedintele Florin Ţurcanu a avut dreptate să se opună alocării de bani către FC Botoşani. Din păcate, consilierii judeţeni au votat în interesul plăcerii lor personale şi nu a judeţului.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Versa
Bancul zilei: Aniversare
Horoscopul zilei
Elena Udrea: Nu am pretins niciodata nimic nimanui, nu am primit o centima de la nimeni
Un paramedic a fost condamnat dupa ce a privit impasibil cum un barbat suferea un infarct in fata sa
Pacientii romani vor fi tratati in regim privat in spitalele de stat
Ce contine proiectul ministerului Sanatatii ajuns pe masa parlamentarilor
Inspectorii au descoperit pagube la bugetele publice de peste 1,1 miliarde euro
cu 30% mai mari decat in anul anterior
Republica Moldova: Guvernul Leanca doi nu a primit votul de investitura al Parlamentului
Fondul de rezerva al Guvernului nu a fost utilizat in scopul pentru care a fost creat alocarile
realizandu-se fara criterii transparente
Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Remorcă radiată din circulaţie oprită din drumul spre Moldova
Scandal pe seama bugetului la Primăria Curteşti
Nodul din gâtul primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Caţavencu parlamentar
Ioan Rotundu
Comisia Europeana, intrebata despre Vosganian
Vom continua sa monitorizam situatia in cadrul MCV
Petro Poroshenko l-a salutat in romaneste pe Klaus Iohannis, la intalnirea de la Bruxelles
DNA nu ancheteaza faptele sesizate de Udrea in cazul Coldea pentru ca procedura nu a fost respectata
Elena Udrea nu s-a prezentat la DNA pentru a explica acuzatiile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog