Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23115
De la 07 Ianuarie 2003
122883182

Botoşani: Deşi neastisfăcător, Ţurcanu laudă bugetul CJ pe anul 2013

  • 25 January 2013, 23:00
Bugetul alocat de Guvern judeţului Botoşani pentru acest an nu este satisfăcător, însă este mai mare decât cel de anul trecut cu 37,31%. Conducere Consiliului Judeţean susţine că suma repartizată judeţului este dublă faţă de ce a fost solicitat.
Banii primiţi vor fi folosiţi pentru plata arieratelor, continuarea investiţiilor deja începute, iar şansele pentru demararea unor noi investiţii în judeţ sunt minime.
„Suntem judeţul care a fost sprijinit cât s-a putut să fim sprijiniţi, nu aveau cum să ne dea dublu. Se face o comparaţie că Vasluiul a primit mai mult decât Botoşaniul. Dar Vasluiul are mai multe persoane instituţionalizate în sistemul de protecţie a copilului, sunt bani cu destinaţie specială. Nu înseamnă că are mai mulți bani pentru dezvoltarea judeţului, pentru că sunt bani cu destinaţie specială. Noi avem o creştere la toate capitolele faţă de anul trecut”, a declarat Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.
Şi vicepreşedintele Gheorghe Sorescu susţine că judeţul Botoşani este fruntaş între judeţele din Regiunea de Nord-Est. „Nu este un buget îndestulător, dar este un pic mai bun decât anul trecut. La Botoşani niciun buget dublu faţă de acesta nu ne-ar putea satisface la puterea noastră de a implementa proiecte şi de a gândi dezvoltarea judeţului. Dar, raportat la situaţia economică naţională, procentul bugetului Botoşaniului este mai mare decât al oricărui judeţ din Regiunea de Nord-Est. Este un buget care ne asigură funcţionarea fără probleme”, a spus Gheorghe Sorescu.
Judeţului Botoşani i s-au repartizat sume cu 37,31% mai mari faţă de anul trecut. Pe locul doi se clasează Suceava, cu o creştere de 29,47%, urmat de Iaşi, cu 24,95%, Neamţ cu 10,59%, Bacău, cu 6.07% şi Vaslui cu o creştere de 5,18%. La capitolul „Sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate” la nivelul judeţelor, în Regiunea Nord-Est judeţul Botoşani se află pe locul II ca procent alocat faţă de bugetul de anul trecut.
Anul acesta la acest capitol sunt repartizaţi 50.206.000 lei, anul trecut fiind 46.501.000 lei La capitolul „Sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale” judeţul Botoşani se situează tot pe locul II ca procent primit pe regiune. Judeţul Botoşani a primit 10.157.000 lei, iar anul trecut, la acest capitol, judeţul a primit 9.360.000 lei.
La capitolul „Sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale”, judeţul Botoşani a primit 62.703.000 lei, faţă de 61.086.000 lei anul trecut. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Efectul Alzheimer
Gastronomie: Păstrăv aromat la cuptor
Britanicii ar alege să părăsească UE dacă ar fi organizat astăzi un referendum
ÎCCJ: 31 ianuarie, zi de judecată în dosarul lui Dan Voiculescu
achitare sau puşcărie?!
Dosar penal pentru pescuit cu plasă monofilament
Trafricul de ţigări este mai înfloritor ca oricând
Lungu, capo di tuti capi al traficului cu ţigări ăn Penitenciarul Botoşani
Zăpada căzută a provocat mai multe accidente auto
Modernizarea drumului Botoşani – Suceava: parole PSD-iste
Întâşnirea prefectului cu pensionarii, timp pierdut de ambele părţi
Directorii subordonaţi CLM Botoşani vor fi evaluaţi
USL: Ţurcanu şi Dolineaschi pupat piaţa Independenţei
cu Mihaela Huncă cum rămâne?
Botoşani: Ţurcanu vrea să-i ducă pe ţărani cu zăhărelul
el va trimite în judeţ echipe de activişti care să domolească revolta ţăranilor impozitaţi nemilos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog