Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Important
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3043
De la 07 Ianuarie 2003
122574982

Botoşani/Dorohoi: Firele demiterii viceprimarului Bursuc duc în interiorul PNL

  • 13 April 2014, 23:00
În articolul nostru de sâmbătă, reluat şi în ediţia de astăzi, noi am evidenţiat şi posibilitatea ca înlocuirea viceprimarului de Dorohoi, liberalul Constantin Bursuc, să aibă legătură cu candidatura lui Mihai Ţurcanu (foto) la europarlamentare. În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică noi informaţii primite pe surse ne-au întărit convingerea că demiterea viceprimarului liberal s-a făcut ca urmare a unei înţelegeri între Florin Ţurcanu, preşedintele PNL Botoşani şi primarul social-democrat Dorin Alexandrescu.
Redăm mai jos un şir de informaţii care pot întări afirmaţiile noastre. Bursuc a fost ales viceprimar în detrimentul fostului viceprimar liberal Sorin Clim, un protejat al lui Ţurcanu. Dealtfel, imediat după alegerile locale Clim a fost adus de Ţurcanu la Botoşani şi cocoţat în funcţia de director la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Tot din Dorohoi. Dan Şlincu, un alt dorohoian apropiat al lui Florin Ţurcanu, a fost adus şi pus director la Protecţia Copilului. Şlincu şi Clim sunt doi liberali dorohoieni care l-au susţinut intens pe Florin Ţurcanu la preşedinţia Consiliului judeţean iar acesta i-a răsplătit cu funcţii de director la instituţii aflate în subordinea sa de preşedinte. Surse din PSD Dorohoi mi-au explicat că demiterea lui Bursuc a fost o decizie politică luată între Ţurcanu şi Dorin Alexandrescu. Ţurcanu a acceptat ca să-l sacrifice pe Bursuc spre uşurarea primarului Alexandrescu iar primarul i-a promis voturi la europarlamentare pentru fratele acestuia Mihai Ţurcanu.
O altă condiţie pusă de primarul Alexandrescu a fost ca locul lui Bursuc să fie luat de Ştefan Lucian Tapalagă. Cine este acest Tapalagă? Are 28 de ani şi n-a prea avut realizări în viaţă cu care să se mândrească. A avut la Autogara călători din Dorohoi o afacere comercială pe care a falimentat-o iar banca i-a executat şi casa. A fost primit de Şlincu să locuiască într-o casă a sa din Horlăceni. Tapalagă este un fel de oaie neagră a Dorohoiului şi n-are nici un fel de studii care să-l recomande pentru o astfel de funcţie.
Dar primarul Alexandrescu l-a preferat pe Tapalagă tocmai pentru că acesta va compromite total imaginea PNL în Dorohoi şi partidul se va prăbuşi în preferinţele dorohoienilor.
Practic, din toată această afacere cel mai câştigat este PSD-ul şi în mod special primarul Dorin Alexandrescu. Cel mai mult va pierde Florin Ţurcanu, care a distrus la Dorohoi cea mai puternică organizaţie PNL din judeţ şi şansa ca în urma alegerilor din 2016 oraşul să aibă un primar liberal în persoana lui Bursuc.
Ţurcanu a făcut aceste sacrificii pentru a-şi vedea fratele europarlamentar. N-a învăţat nimic din cele păţite până acuma cu PSD-ul. Nimic nu-i garantează lui Ţurcanu că PNL va avea la Dorohoi voturi la europarlamentare mai multe decât ar fi avut cu Bursuc viceprimar. Să presupunem că va avea. PSD-ul are de unde ceda o mie, două de voturi PNL-ului dar a câştigat din nou stăpânirea asupra municipiului Dorohoi şi asta face însutit ca şi câştig politic faţă de ce crede Ţurcanu că va obţine.
Ameninţările lui Florin Ţurcanu cu retragerea sprijhinului politic consilierilor liberali care au votat pentru demiterea lui Burscuc este doar de faţadă. Se ştie din p0ractica celor consumate prin njudeţ că votul de înlocuire a consilierilor aparţine întregului Consiliu Local. Cum Alexandrescu are acum de partea sa o majoritate confortabilă, consilierii nu vor vota demiterea colegilor liberali şi nici nu vor reveni asupra hotărârii de alegere ca viceprimar a lui Lucian Tapalagă.
Mai degrabă cred că cvel care va avea de suferit va fi tot Constantin Bursuc care ar putea pierde funcţia de preşedinte al PNL Dorohoi. Sunt destule dovezi care confirmă faptul că preşedintele Ţşurtcanu a sacrificat din PNL persoane mult mai valoroase, de pe urma acestor decizii pricopsindu-se şi cu un dosar penal în care, la instanţa de fond a fost condsamnat la trei ani închisoare cu suspendare. Iar multe voci din PSD susţin că în recurs Ţurcanu va fi condamnat cu executare.
Dar nici Ţurcanu nu şede cu mâinile în sân şi îşi aranjează în recurs o soluţie favorabilă. Despre acest subiect vom reveni în curând. Până atunci, la episodul consumat la Dorohoi să-l adăugăm şpi pe cel consumat sâmbătă seară la Hotel Maria din Botoşani. La restaurantul acestui hotel a avut loc o întâlnire între Florin Ţurcanu, ca preşedinte al PNL şi primarul de Săveni, Relu Târzioru, liberalul care în urmă cu două luni a demisionat din toate funcţii de conducere deţinute în PNL Botoşani pe motiv că Ţurcanu, în calitatea sa de preşedinte al CJ, nu l-a sprijinit cu fondurile necesare implementării unor proiecte de dezvoltare locală.
În cadrul întâlnirii, la care Ţurcanu a avut o atitudine binevoitoare faţă de Târzioru s-au stabilit noi condiţii de colaborare. Pe Ţurcanu îl interesează ca Târzioru să aducă cât mai multe voturi la europarlamentare pentru fratele său Mihai Ţurcanu iar Târzioru să beneficieze la Primăria Săveni de cât mai mulţi bani din partea CJ. După două pahare de vin consumate împreună şi discuţii când tăioase când amicale, cei doi au bătut palma.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pască cu ciocolată
Bancul zilei: Modestia… prietenului
Horoscopul zilei
Lumea lu' Rotundu: Încondeiatul ouălor
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.04.2014
Dinamica economiei: Fabrica de mobilă Frumuşica
UCRAINA Operaţiune "antiteroristă" lansată la Slaviansk, în estul ţării
"morţi şi răniţi" de ambele părţi (ministru)
Martin Harris: România e punct de stabilitate în această zonă
nu aştept o schimbare în politica externă
Jose Manuel Barroso îndeamnă la un răspuns colectiv al UE faţă de ameninţările Rusiei privind livrările de gaze
Ambasadorul Martin Harris: Aveţi "oameni de fier" în procuratură care luptă cu corupţia cu o determinare impresionantî
Alune americane
Cine şi de ce l-a sacrificat pe viceprimarul Bursuc
Trei autoturisme distruse parţial de flăcări
Clădiri aprinse de un scurtcircuit electric
Câtă influenţă are Rusia în economia României
Companiile-cheie, oligarhii şi situaţia lor la zi
Loto România: Numerele câştigătoare tragerea din 13.04.2014
Ionică Nechifor s-a împăcat cu Florin Țurcanu
„Plăteşte 0 pentru ce ţi se cuvine”
Sancțiuni pentru cei patru liberali care au votat demiterea lui Bursuc
Traian Băsescu: Mesajul Victoriei Nuland despre corupţie şi oligarhi nu este adresat României
este un mesaj regional. A fost stimulat de situaţia din Ucraina
Meteorologii anunţă precipitaţii şi răcire accentuată a vremii, pana joi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog