Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16646
De la 07 Ianuarie 2003
122876713

Botoşani: Drama trăită de Denis şi Georgiana

  • 3 February 2012, 23:00
Doi copii din satul Borzeşti, comuna Ungureni, au aflat prea de timpuriu că suferinţa te macină până la disperare şi că bucuriile sunt plătite cu lacrimi amare.
Denis are patru ani şi o boală de inimă, cu care a venit pe lume, nu-i dă voie să se joace, să zâmbească. De când s-a născut a stat numai prin spitale şi toate tratamentele prescrise de medici nu au putut evita varianta operaţiei.
Şi parcă durerea ar trece mai uşor pentru băieţelul frumuşel şi inteligent, dacă surioara sa, Iulia, de 1 an şi 8 luni, nu ar leşina atât de des şi plânsul ei nu i-ar trimite pe părinţi într-o stare vecină cu disperarea. Şi micuţa suferă de o afecţiune gravă a inimii şi viaţa sa atârnă de un fier de păr şi numai un transplant i-ar da o şansă la viaţă.

Dublă suferinţă
Soţii Alina şi Adrian Hariga parcă plătesc tributul unei fericiri nesperate. S-au cunoscut acum şase ani şi au ştiut că nu pot trăi unul fără celălalt. După ce li s-a născut primul copil, Denis, au crezut că fericirea lor imensă va dăinui pe veci. La o zi de la naşterea băieţelului vestea a căzut ca o ghilotină.
„Ni s-a spus că este bolnav cu inima chiar după naştere. De când s-a născut am suferit întruna. Numai prin spitale am stat. Am terminat toţi banii ce i-am avut” a povestit Adrian, tatăl micuţului.
Naşterea micuţei Iulia-Georgiana trebuia să aline durerea tinerilor soţi, dar după un an medicii au venit cu o veste ca tunetul. Micuţa era şi mai grav bolnavă decât fratele ei. În jumătate de an starea ei s-a agravat treptat, astfel încât joi fetiţa a căzut în comă şi în prezent este intubată la un spital din Iaşi.
„Medicii îi dau 15-20 la sută şanse de supravieţuire” plânge Alina, mama fetiţei. Acasă, Denisse roagă, împreunând mânuţele, la icoana Maicii Domnului. Ştie că undeva în cer, Dumnezeu le rezolvă pe toate şi suferinţa lor are o explicaţie undeva.
„Seara, după ce fac aerosol, că se face seara şi dimineaţa, mă rog la Dumnezeu să o facă bine pe surioara mea. Să nu mai plângă mama şi tata să nu mai fugă după bani. Azi dimineaţa tata plângea la telefon, ruga pe mama să aducă fetiţa acasă. Am vrut să plâng eu pentru el, dar nu am voie să mă supăr, de la inimă. Nu mă lasă bunica” a spus copilul dezarmant de trist.
Este inteligent peste limită, lucru testat de medicii de la Târgu Mureş, dar nu poate merge la grădiniţă. Universul său este între patru pereţi. Dacă iese din camera îngustă, unde stă pe cuptoraşul mereu călduţ, Denis răceşte şi orice suferinţă în plus îi poate aduce moartea. Pe 22 februarie, medicii de la Târgu Mureş vor încerca să-i îndepărteze suferinţa inimii, care îi ţine viaţa în pioneze. Are nevoie însă de bani.

Dar din inimă pentru suferinţa micuţilor
Primarul de Ungiureni şi secretarul sunt singurele persoane de la care Adrian Hariga a cerut ajutor pentru copiii săi. Însă de la primărie banii vin greu şi sunt foarte puţini. Nu îndrăzneşte să ceară de la oameni, dar cei cu suflet pot să dea o mână de ajutor.
„Mi-ar trebui vreo 1500 de euro pentru operaţie la Târgu Mureş. Cine a trecut prin operaţii din astea ştie că nu mint. Şi s-ar putea să se rezolve problema. Pe 22 suntem chemaţi la Târgu Mureş. Nu vreau să cer osândă de la Dumnezeu, avem ce mânca...ca la ţară. Sunt de toate, dar e greu cu bani de drum şi ce mai trebuie....” a spus modest Adrian.
Pentru Iulia au nevoie de 13 mii de euro pentru transportul cu un avion dotat cu echipamentul medical până în Germania unde medicii promit că-i vor pune fetiţei o inimă nouă.
În aceste clipe, Iulia Georgiana, care peste trei luni ar trebui să împlinească doi ani, se luptă cu moartea, din cauza unei răceli care i-a agravat afecţiunea de care suferă.
Medicii încearcă să-i salveze viaţa, iar dacă scapă de acest hop micuţa ar avea o şansă în Germania ca să trăiască normal. Denis ar putea fi operat, dacă are suma de 1500 de euro, imensă pentru părinţii săi. Ajutaţi-i să-şi salveze copiii. Pentru lumea toată cei doi micuţi nu înseamnă nimic, dar pentru tinerii părinţi disperaţi, Denis şi Georgiana-Iulia sunt lumea toată.
Nu au un cont deschis, dar numărul de telefon al tatălui micuţilor, Adrian Hariga, este 0765.541363. De asemenea, îi puteţi găsi la domiciliul lor din satul Borzeşti, comuna Ungureni. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mama lui Bulă
Caricatura zilei
Număr unic pentru deranjamente în alimentarea cu energie electrică
Din nou fruntaş la “Săptămâna educaţiei globale”
BMW distrus de flăcări
10 incendii într-o singură zi
În 2012 vom avea UN NOU CET
Drept la replică - Modern Calor
Precizări din partea societăţii Modern Calor
Petru Bogatu: Trebuie schimbată denumirea Republicii Moldova
De principiu, Opoziţia va merge la consultări
Petrom şi ExxonMobil au descoperit gaze naturale în Marea Neagră
La sfârşitul lunii februarie aflăm ce USL-işti se bat pentru primării
Directorul Modern Calor acuzat de Ţurcanu că ia clienţi cu arcanul
„Guvernul este autist”
La „Mavromati” lucrările de reabilitare au avansat foarte mult
Botoşani: Lista şcolilor închise
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog