Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8152
De la 07 Ianuarie 2003
123131723
pnl

Botoşani: Elena Coşman, sbprefectul după chipul şi asemănarea şefului de partid

  • 29 October 2015, 23:00
De ce a fost schimbat din funcţie subprefectul Gelu Ţigănucă nu se cunoaşte încă în mod oficial. În schimb se pot face anumite anticipaţii. La vârf, adică la Bucureşti, între Liviu Dragnea ca preşedinte al PSD şi Gabriel Oprea ca preşedinte al UNPR a intervenit înţelegerea menită să cimentuiască coaliţia de guvernare, ca UNPR să primească în teritoriu şi posturi de subprefect.
Faptul că şeful UNPR, vicepremierul şi ministrul de Interne Gabriel Oprea se află într-o situaţie total compromiţătoare, el fiind considerat autorul moral al morţii poliţistului Bogdan Gigina, motiv pentru care strada îi cere demisia. Însă moartea poliţistului a dat la iveală adevăratul caracter al ministrului Oprea, un caracter de politician feroce, oportunist, impostor şi dedat la frecvente abuzuri de putere , însuşiri ilegale de privilegii etc.
Dar cum actuala coaliţie de guvernare se bazează tocmai pe astfel de manifestări ale politicienilor, Gabriel Oprea este puternic susţinut de PSD în frunte cu şeful său, premierul Victor Ponta. Dimpotrivă, situaţia compromiţătoare în care se află în momentul de faţă Oprea a întărit şi mai mult alianţa PSD – UNPR. Dovadă că la Botoşani subprefectul Gelu Ţigănucă, un profesionist în domeniu, a fost sacrificat pentru a fi înlocuit cu o anume Elena Coşman, membră UNPR.
Nici măcar prefectul Costică Macaleţi n-a ştiut de această demitere şi numire, fiind luat prin surprindere. Dovadă că decizia a fost una politică şi nu pe linie administrativă.
Cine este această Elena Coşman, pe numele de domnişoară Elena Ciobanu? Şi-a început cariera politică înrolându-se în rândul tineretului PDL. De profesie este economist şi a deţinut funcţia de director economic la Direcţia Sanitar-Veterinară Botoşani. Trecutul său este unul nebulos şi plin de conflicte cu legea. A fost implicată într-o cercetare penală pentru o ţeapă trasă unor persoane din judeţul Piatra Neamţ cărora le-ar fi vândut fictiv 250 de oi. Oamenii au dat banii dar când au venit să ia oile şi-au dat seama că au fost ţepuiţi.
Ştim că la DSV s-au efectuat mai multe cercetări penale legate de comiterea unor importante pagube financiare. Nu se cunoaşte gradul de implicare al acesteia dar ca director economic nu se poate spune că era străină de faptele comise de angajaţii instituţiei.
Apoi, Elena Coşman nare o societate prin care a derulat şi, se spune, mai derulează fonduri europene pentru cursuri de reconversie a forţei de muncă. Dacă este aşa, atunci numirea ei în funcţia de subprefect o face incompatibilă iar ANI se va sesiza cu siguranţă.
Joi seară , pe Tele’M Botoşani, în cadrul emisiunii Dialog deschis jurnalistul Ionuţ Poclid a prezentat mai multe informaţii referitoare la noul subprefect, informaţii care atestă atitudinea conflictuală a Elenei Coşman cu legile ţării. Suntem siguri că în zilele următoare se vor afla mult mai multe detalii din activitatea sa. Cert este că numirea în funcţia de subprefect s-a făcut, după cum a afirmat jurnalistul Ioan Rotundu în aceeaşi emisiune de joi seară, după portretul robot care stă la baza promovărilor în funcţii publice făcute de Guvernul Ponta: cel în cauză să fie corupt, certat cu legea, incompatibil şi dacă se poate să-şi fi obţinut diplomele de studii prin plagiat.
Ca să fiu şi pe placul prefectului Costică Macaleţi, chiar dacă a fost luat prin surprindere cu această numire, după ce l-a văzut şi fizic pe noul subprefect Elena Coşman (foto) n-are ce regreta. Dimpotrivă!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pesmet de casă
Horoscopul zilei de 30.10.2015
Bancul zilei: Confuzia… farmacistului
China anunta ca va construi cel mai mare accelerator de particule din lume
Acceleratorul de particule va mai ramane inactiv cateva luni
Ludovic Orban: PNL someaza PSD sa-i retraga sprijinul politic lui Oprea
Sunt intrunite elementele infractiunii de abuz in serviciu, sediul materiei nu este la Parchetul General ci la DNA
Criza majora la Deutsche Bank
pierdere in trimestrul trei de 6 miliarde de euro, concedierea a 9.000 de angajati si inchiderea a 200 de filiale din Germania
SUA: Apel al oamenilor de stiinta pentru ambitioasa cercetare a microbioamelor
Directoarea unei biblioteci ucrainene din Moscova, arestata pentru "promovarea de idealuri extremiste"
Tiberiu Urdareanu, mogulul discret al afacerilor IT si lider UNPR, adus cu mandat la DNA
Moldova: Guvernul Strelet a fost demis prin motiune de cenzura
Botoşani: Acţiune comună a CJ Botoşani şi Suceava pe aeroportul Salcea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog