Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25148
De la 07 Ianuarie 2003
118411691

Botoşani: Este nevoie de un control aprofundat la Primăria Ştiubieni

  • Ioan Rotundu
  • 19 March 2014, 23:00
Ieri s-au montat filmările făcute marţi în comuna Ştiubieni care vor fi difuzate pe Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu, sâmbătă, 22 martie, ora 19.00.
Revăzând întreg materialul filmat şi analizând cu mai multă atenţie declaraţiile celor intervievaţi am putut realiza că prin Primăria Ştiubieni se petrec multe lucruri nelalocul lor iar primarul Sebastian Merticaru (foto) ar cam trebui luat la scuturat de către organele abilitate cu controlul respectării legilor.
Un prim aspect ar fi disproporţia evidentă dintre averea personală a primarului şi veniturile sale, avere acumulată de când este primarul comunei. Oamenii susţin că primarul ar deţine mai multe suprafeţe de teren rămase fără stăpân, adică nerevendicate. În loc ca aceste terenuri să fie valorificate în interesul primăriei, veniturile ajung în familia sa. Mai susţin sătenii că primarul chiar s-a împroprietărit cu anumite suprafeţe din terenul nerevendicat.
Recent primarul şi-a cumpărat o combină care costă peste un miliard lei vechi. Spun sătenii că banii ar fi provenit din împărţeala sumei primită cu titlu de subvenţie pentru imaşul comunal.
Apare evidentă implicarea primarului în a concesiona imaşul comunal unui grup de săteni reprezentat de Ilie Mihai, absolvent a doar trei clase, fost consilier personal al său. Pe seama acestei concesionări se încasează de către Ilie Mihai importante sume de bani cu titlu de subvenţie europeană. Vorbim de zeci de mii de euro anual. Imaşul este neîngrijit, adevăraţii crescători de animale n-au unde-s paşte animalele, iar banii de pe subvenţie au dispărut fără urmă în buzunarul nu se ştie cui cu certitudine, oamenii doar presupun că şi primarul are partea sa.
Se mai cere verificat modul de utilizare al microbuzului şcolar care a fost şi şi continuă să fie folosit în alte scopuri decât transportul elevilor. Consumul de motorină este destul de substanţial şi consilierii locali se miră pe ce s-a consumat atâta motorină. Consum mare de motorină s-a înregistrat şi pe seama buldo-excavatorului care mai mult stă decât lucrează. Spun consilierii că în realitate acest consum de motorină reprezintă motorina consumată de tractoarele şi combina primarului.
Soţia primarului este angajată bibliotecară dar nici de două ori pe lună nu trece pe la bibliotecă. În schimb încasează salariu frumuşel, cheltuială din banii cetăţenilor. Dar cea mai mare afacere a primarului Merticaru, spun sătenii şi unii consilieri locali este cea cu achiziţia unei basculante pe care a plătit suma de 8 miliarde lei vechi şi care, spun consilierii, din fabrică ar fi costat doar 4,5 miliarde lei. Mai grav este faptul că basculanta n-a putut fi utilizată şi nici înmatriculată în circulaţie pentru că documentele de provenienţă sunt false. În mod cert este o pagubă importantă adusă bugetului local.
Dacă lucrurile sau aşa cum le-au descris consilierii locali, Maxim, Ilie, Cantaraciuc atunci este neapărat necesară o anchetă a celor de la Parchet. Numai că cineva trebuie să-i sesizeze legal. De aceea se impune un control amănunţit şi competent asupra activităţii din primăria Ştiubieni.
Controlul şi eventualele anchete se cer a fi efectuate de către reprezentanţi de la instituţiile din Botoşani pentru că cei de la Poliţia Săveni şi Parchet, spun tot oamenii, sunt partenerii de pahar ai primarului pe la localurile din oraşul Săveni.
Poate că prefectul Costică Macaleţ, poate că cei de la Curtea de Conturi vor iniţia astfel de controale iar Parchetul se mai poate sesiza şi din oficiu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Mici de casă
Bancul zilei: Reuniune G8
Horoscopul zilei
Rogozin anunţă că problema Transnistriei va fi discutată de Kremlin
Turul Ciclist al României: Ediţia din 2014 nu va avea loc, din cauza lipsei banilor
Mircea Diaconu a demisionat din PNL. El va candida independent la europarlamentare
Curtea de Arbitraj la care Mihail Vlasov ar fi spus că intervine, condusă de fiica lui şi de Bogdan Olteanu
Deputatul PNL Cosmin Enea a demisionat din partid şi s-a înscris în PSD
Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, luat cu duba după ce casa i-a fost percheziţionată de procurori DNA
UE să nu mai fie surprinsă şi să înţeleagă semnalele din regiune
Tătarii din Crimeea vor trebui să evacueze o parte din zonele în care locuiesc
Procurorul sef al DIICOT Alba, urmărit penal de DIICOT pentru nereguli grave în dosarul Traian Berbeceanu
Guvernul vrea să acorde ajutoare marilor consumatori de energie electrică şi gaze naturale
Alune americane
Spectacol-concurs "Primăvara micilor artiști" la Uvertura Mall
Primăria Botoşani: Anunţ de presă
Nu i-a luat dracul pe niciunul!
Ioan Rotundu
Dolineaschi vrea să îl „omoare” pe Țurcanu
Paul Pavăl va fi înlocuit din funcție
Președintele Florin Țurcanu: ,,Nu sunt Moş Crăciun”
Ucraina va lupta pentru libertatea Crimeei
David Cameron îndeamnă G7 să discute excluderea permanentă a Rusiei din G8 Obama exclude posibilitatea unei intervenţii militare americane în Ucraina Germania: Comerţul de arme cu Rusia nu mai poate fi susţinut
Ucraina va lupta pentru libertatea Crimeei
David Cameron îndeamnă G7 să discute excluderea permanentă a Rusiei din G8 Obama exclude posibilitatea unei intervenţii militare americane în Ucraina Germania: Comerţul de arme cu Rusia nu mai poate fi susţinut
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă