Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11804
De la 07 Ianuarie 2003
122897453

Botoşani: Este primarul PSD de Dorohoi urmărit de DNA? Este

  • 30 March 2016, 23:00
Dorin Alexandrescu, actualul primar PSD de Dorohoi strânge semnături pentru un nou mandat. Numai că Alecxandr5escu are o serie de probleme juridice destul de periculoase pentru viitorul carierei sale.
Susţinut pe faţă de către fostul lider al PNL, Florin Ţurcanu, Alexandrescu nu s-a mulţumit să aibă cu acesta doar o colaborare politică ci a extins colaborarea şi în planul afacerilor pe banii publici. Aşa s-a ajuns ca la recomandarea lui Ţurcanu societatea Bitunova România SRL, crea care a plombat prin Botoşani, la cererea lui Ţurcanu, drumurile judeţene suflând gropile şi turnând asfalt după care la nicio lună de zile gropile erau mai mari decât înainte de a fi plombate, Alexandrescu să efectueze în municipiul Dorohoi o investiţie de 6 miliarde lei vechi constând în modernizarea străzilor.
Afacerea a fost extrem de profitabilă ambelor părţi. Numai la semne de circulaţie s-a decontat suma de 1,2 miliarde lei de şi-au pus mâna în cap cei de la Curtea de Conturi care au venit în control. Sesizaţi de către Curtea de Conuri, cei de la Antifraudă au deschis o anchetă care s-a soldat cu condamnarea la închisoare a celor tei membri care au fost în Comisia de licitaţie la Primăria Dorohoi şi care, la cererea primarului au dedicat investiţia celor de la Bitunova.
Cei trei funcţionari din primărie şi-au pierdut slujbele dar principalul vinovat, primarul Alexandrescu încă n-a fost pedepsit. Şi mai ciudat, Primăria Dorohoi, tot la indicaţia primarului, nu s-a constituit parte civilă în proces pentru a cere despăgubiri de la societatea Bitunova.
Se ştie doar că primarul are un dosar la DNA Suceava şi a primit interdicţie de a lua legătura cu deputatul PSD de Dorohoi, Andrei Dolineaschi, şi el cercetat de DNA pentru trafic de influenţă la nivel de Consiliu Judeţean Satu Mare. Dar Dorin Alexandrescu mai are o belea. Mărioara Otilia Puiu a fost aleasă consilier local pe listele PSD. Ulterior ea a fost pusă de către liderul PSD Mihaela Huncă, ajunsă inspector general al IŞJ Botoşani, directorul Colegiului Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi.
Prin această promovare Puiu a devenit incompatibilă şi totodată a intrat în conflict de interese, aşa că a demisionat din funcţia de consilier local. În schimb, soţul său, administrator al unei societăţi comerciale a făcut o afacere prosperă cu primarul Alexandrescu livrând către Primăria Dorohoi flori în sumă de 50 mii lei. Afacerea a ieşit la iveală, a fost cercetată şi s-a întocmit un dosar. Din nou Primăria Dorohoi, la indicaţia primarului, nu a luat nicio măsură de recuperare a pagubei de 50 mii lei la familia Puiu.
În Dorohoi toate colegiile şi liceele sunt conduse de directori PSD care strâng de zor semnături pentru ca primarul Alexandrescu să mai obţină un mandat. Ieri, la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” un profesor a descoperit la ora sa că elevii din clasa a XII-a aveau întocmită o listă de susţinere pentru primar. Profesorul le-a spus elevilor că în şcoală nu se face politică aşa că a rupt lista.
La Dorohoi, primarul Dorin Alexandrescu este disperat să mai obţină un mandat. Nu pentru a rezolva problemele dorohoienilor ci în speranţa că partidul îl va salva de dosarele pe care le are la DNA Suceava. Aşa a sperat până ieri şi primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, şi a ieşit din sediul DNA Încătuşată. Şi ea membru şi lider de vază PSD.
De când procurorul şef al DNA Suceava se pregăteşte de plecat în concediu de maternitate, prin instituţie suflă un vânt de primăvară care dă energii noi procurorilor în a avansa cu cercetările din dosare. Dovadă că Florin Ţurcanu n-a scăpat de energiile vântului de primăvară care i-a revigorat pe procurori şi acum boceşte muieratic după gratii.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Râsul lui Vasile
Reţeta zilei: Brioşe de post cu stafide
Horoscopul zilei de 31.03.2016
DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis in judecata pentru complicitate la trafic de influenta
Biris (MFP): Impozitul pe cladiri descurajeaza investitiile in cladiri de calitate
Un bombardier Su-25 s-a prabusit in estul Rusiei,
in urma unei defectiuni la un motor
Dragnea, despre dosarul fostei sotii, Bombonica Prodana:
"E un dosar de mare coruptie"
Cu Sebastian Ghita ma trezeam la poarta si ma vedeam pus in situatia de a face scandal sa il dau afara
Un fanfaron
Tortionarul Ioan Ficior, condamnat la 20 de ani de inchisoare
Cheloo de la Parazitii, audiat la DIICOT Ploiesti: Am multe sa-mi reprosez
Exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident chimic
Sebastian Ghita, dupa ce deputatii au respins retinerea si arestarea sa:
Eu nu m-am nascut sa fur, nu m-am nascut sa fac contracte cu statul. M-am nascut sa creez
Oficial din Finante: Se schimba formularul 088, pentru inregistrarea firmelor in scopuri de TVA
Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, a fost retinuta de DNA pentru luare de mita
Ce nu pricepe prefectul Dan Nechifor
Ioan Rotundu
Ghita, marele creator al Nimicului scump
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog