Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25016
De la 07 Ianuarie 2003
114783449

Botoşani/Flămânzi: Hoţie sau prostie?

  • Ioan Rotundu
  • 24 March 2017, 23:00
Pentru că aşa cum am scris şi comentat pe televiziunea locală Tele’M, Constantin Pitorac de la Flămânzi, fostul primar al oraşului, a declarat că va depune un denunţ asumat la DNA Suceava prin care să arate cum s-au furat banii publici la realizarea unor lucrări de modernizare străzi din oraş, miercuri m-am deplasat la faţa locului.
Constantin Pitorac(foto 1) a pus sub braţ biblioraftul cu cele câteva sute de pagini privind documentaţia tehnică la investiţia de modernizare străzi în oraşul Flămânzi şi ne-am deplasat în teren să vedem dacă firma constructoare Test Prima SRL Suceava a executat toate lucrările pe care le-a încasat, lucrări pentru care în decembrie 2016 a primit suma de 1,6 milioane lei.
Cum lucrările au fost efectuate în luna noiembrie şi decembrie anul trecut, adică pe o vreme nu tocmai prielnică unor astfel de lucrări, am dorit să filmăm tot ce vedem pentru a realiza un reportaj la Lumea lu’ Rotundu. .
Am început verificarea cu strada Fundătura. În documentaţia tehnică era scris că s-au creat rigole, s-a împrăştiat nisip şi piatră, s-a excavat şi cărat pământ cu utilajele adecvate. Nici urmă de rigole, de săpături sau de nisip. Doar nişte piatră împrăştiată la capete de stradă pe care fostul primar Pitorac, cu experienţa acumulată în mandatul său, a apreciat că nu era piatră nici măcar de-o basculantă. .
Pe Aleea Clădicilor, situată undeva în spatele unei şcoli, lucrările din documentaţia tehnică sunt numeroase. N-am găsit decât nişte piatră aruncată ca un fel de dâră-n barbă. Cetăţeanca Sanda Străteanu, care a ieşit curioasă la gard. mi-a explicat că pe strada ei au venit în iarnă cu lama. Alte lucrări nu s-au efectuat. „Cum să intre maşinile pe aleea asta?” M-a întrebat bătrâna curioasă. Şi noi ne-am întrebat dar răspunsul se află la constructorul sucevean şi primarul Dan Oloeru care i-a decontat lucrările integral. .
Pe strada Petre Munteanu lipsă un podeţ, pe Primăverii las fel. Un podeţ, după cum scrie în documentaţie, ar fi costat peste 5.000 lei. Cât despre şanţuri şi lucrări de excavare şi transport pământ nu am văzut urme de aşa ceva. În schimb, pentru că în documentaţie scrie că un pod are lungimea de 5 m, am măsurat şi noi unul. Doar 4 m. Probabil că au intrat la apă în primăvara asta când s-au dezgheţat zăpezile. .
Pe strada Stejari ne-a scos norul în care pe tânărul Costel Călin (foto 2). Acesta a lucrat la autostrada Bucureşti – Ploieşti, la drumuri naţionale pe raza judeţului Buzău, ocazie cu care a acumulat suficientă experienţă. Când Pitorac i-şa citit din documentaţia tehnică ce lucrări s-au executat pe strada sa, omul a râs copios. Nici vorbă de astfel de lucrări. Mai mult, Călin, în zilele când se lucra, i-a atras atenţia viceprimarului Ioan Guraliuc că nu este bine cum se lucrează dar acesta l-a sfătuit să-şi vadă de treburile sale. .
Finalul reportajului s-a realizat la capătul străzii Imaşului. Aici am dialogat cu cetăţeanul Constantin Pânzariu (foto 3). I-am explicat ce lucrări s-au efectuat pe strada sa şi omul s-a uitat cruciş la mine. .
- Domnule, îţi baţi joc de mine? Cum să intre maşinile pe uliţa asta? Au realizat un pod şi au aruncat nişte piatră. .
- Două poduri, l-am completat eu. .
- Un pod. A-ţi trecut peste el, nu sunt două.
.
Omul avea dreptate. În teren era un pod, în documentaţie două. Probabil că al doilea pod trebuia realizat chiar în vecinătatea locuinţei lui Pânzariu. Piatra pusă a blocat scurgerea apei din deal, a înfundat albia. Ori se cerea pod din tuburi. Blocată apa să mai curgă pe făgaşul ei la vale, i-a umplut omului fântâna adâncă de 15 tuburi. Numai că apa nu este potabilă, nici măcar pentru animale nu este bună. Necăjit omul dar n-aveam cum să-l ajut. .
Reportajul filmat nu este o anchetă jurnalistică şi am precizat acest fapt. Este o filmare a unei stări de fapt suspectată că de pe urma ei s-au sustras importante sume din banii publici. Filmarea se va constitui în probă la denunţul lui Pitorac către DNA Suceava. Este treaba procurorilor să admită proba sau s-o respingă. .

Eu mi-am făcut meseria şi am prezentat public cum funcţionează corupţia pe care o apără cu atâta cerbicie Dragnea şi Tăriceanu. Primarul Dan Oloeru este liberal, dar are geamantanul la uşă ca să-l care în ALDE. Aşa spun cei care îi cunosc intenţiile. De pe urma PNL-ului se alege cu pâine neagră, de opoziţie. La ALDE îl aşteaptă azima. Obrazul subţire cu pâine albă se menţine! .
Reportajul intitulat „Hoţie sau prostie?” se va difuza sâmbătă, 25 martie, ora 19.00 pe Tele’M Botoşani.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 25.03.2017
Bancul zilei: Papucii dătători de potenţă
Sindicatele din Politie spun ca protestele vor continua.
Miting de amploare anuntat sambata in Bucuresti
Sindicatul National al Functionarilor Publici ameninta cu proteste spontane
Legea "superimunitatii" avocatilor, promulgata de Klaus Iohannis
Cum explica ministrul Petre Daea importanta lanei de oaie si utilitatea ei in viata omului
Igor Dodon: Presiunea draconica a BAC-ului exagerat de dificil si stresant trebuie scoasa de pe liceeni!
Marine Le Pen pledeaza, la Moscova, pentru o cooperare mai stransa cu Rusia in lupta impotriva terorismului
Fenomene stranii in Romania, in cel mai cald an din istorie.
Localitatea in care s-au copt pentru prima data strugurii
Liviu Dragnea anunta ca legea privind achizitiile strategice este "aproape finalizata"
: Vor fi proceduri simplificate pentru cateva domenii strategice, marea infrastructura, energie si achizitiile militare
Despre stropitori sau ce au votat de fapt alesii nostri
Ce protocoale de colaborare vrea Rusia cu Romania si in ce stadiu sunt. MAE: Analiza de oportunitate
Mihai Anitei, contestatul presedinte al Colegiului Psihologilor, trimis in judecata de DNA
pentru conflict de interese si alte infractiuni legate fraudarea fondurilor UE. El si-a fi dat contracte lui si sotiei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 24.03.2017
„Rock sub seceră și ciocan” la The Newsroom Bistro Bar Botoșani
Elevi cu nevoi speciale învăţaţi să-şi protejeze viaţa, de pompierii botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă