Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
51917
De la 07 Ianuarie 2003
118616152

Botoşani/Flămânzi: Învăţător t turnător la Securitate ocrotit cu duioşie de PSD

  • Ioan Rotundu
  • 26 March 2017, 23:00
Gheorghe Lisan a fost învăţător la Şcoala „Ion Bojoi” din Flămânzi până i-a sosit sorocul, în urmă cu vreo două luni, să iasă la pensie. Iar pensia care i-a fost stabilită i-a uimit pe colegii săi, şi ei ieşiţi la pensie. Dacă la acelaşi nivel de vechime şi salariu colegii săi s-au ales cu o pensie de 1.600, învăţătorul Lisan are o pensie de peste 8.000 lei lunar.
În faţa unei asemenea uriaşe pensii, firesc, s-au iscat fel de fel de polemici şi controverse. Până la urmă pare că s-a dezlegat enigma. Cei intrigaţi de pensia lui Lisan şi-au amintit că şi un alt profesor din urbea Flămânzilor, un anume Morcov, a ieşit la pensie cu suma lunară de peste 9..000 lei, ori Morcov a fost suspectat că în regimul comunist a fost ofiţer de Securitate acoperit, de unde şi uriaşa pensie. De la suspiciunea Morcov la suspiciunea că şi Lisan a avut legături cu fosta Securitate n-a fost decât un pas mic dar care s-a soldat cu un adevăr mare. Da, învăţătorul Gheorghe Lisan a fost turnător la Securitate.
La aşa o acuzaţie am devenit şi noi atenţi, aşa că am efectuat o serie de investigaţii. Lisan este de mai multe mandate consilier local al PSD. Anul trecut, când şi-a depus din nou candidatura, a trebuit să semneze declaraţie dacă a fost sau nu informator al Securităţii, iar el a declarat că da. Cei din conducerea Primăriei Flămânzi l-au chemat să-i arate că a completat greşit declaraţia dar Lisan le-a spus scurt că n-a greşit nimic. Ce anume l-a determinat pe învăţătorul turnător să recunoască această faptă reprobabilă pe care a ascuns-o vreme de peste 20 de ani, timp în care s-a bucurat de favorurile comunităţii, a fost respectat ca ales local, iar PSD-ul s-a mândrit cu personalitatea lui? .
Cineva, n-am reuşit să aflăm cine, a cerut celor de la Consiliul Naţional al Studierii Arhivelor Securităţii Bucureşti să i se spună dacă învăţătorul Gheorghe Lisan a fost sau nu informator al Securităţii. În urma cercetării arhivelor, cei de la CNSAS au descoperit că învăţătorul a fost un ciripitor vrednic şi de încredere al Securităţii. Concluziile cercetării şi probele în susţinere au fost depuse de către CNSAS la Curtea de Apel Bucureşti în vederea atestării calităţii de informator al Securităţii a lui Gheorghe Lisan. .
Aşa a luat naştere Dosarul nr. 3159/2.05.2016. Curtea de Apel Bucureşti a soluţionat dosarul în şedinţa din 1 noiembrie 2016, soluţia finală fiind următoarea: „Admite cererea. Constată calitatea pârâtului de colaborator al Securităţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare., cererea se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 1.11.2016. Hotărârea 3324/2016.”..
Gheorghe Lisan a declarat recurs dar dosarul n-a ajuns încă pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Recursul este unul formal, de vreme ce Lisan a recunoscut prin declaraţia dată anul trecut pentru a candida consilier local al PSD că a fost turnător la Securitate. .
Iată dar, cum foştii informatori la Securitate, pe lângă faptul că au făcut poliţie politică în colectivul unde au lucrat, au servit un regim cu o ideologie sângeroasă, sunt răsplătiţi cu pensii uriaşe, spre dispreţul celor care au muncit cinstit şi au fost turnaţi. Nici actuala guvernare, nici cele anterioare, n-au considerat că trebuie reparată această mare nedreptate socială.
Nu trebuie să ne mire faptul că Lisan s-a refugiat în PSD. Pe majoritatea foştilor turnători la Securitate îi găsim în acest partid şi chiar în funcţii importante. Iar când cei de la PSD Botoşani au fost informaţi că Lisan a fost informatorul Securităţii, totul a fost trecut sub tăcere. Lisan continuă să decidă în continuare soarta comunităţii din oraşul Flămânzi în calitatea sa de consilier local. .
Nu numai Lisan s-a bucurat şi se bucură de protecţia politică a PSD-ului ci şi membrii familiei sale. Băiatul este funcţionar, jurist, în cadrul Ministerului Finanţelor Bucureşti iar fata este căsătorită cu poliţistul Guraliuc din cadrul IJP Botoşani. Despre acest poliţist, poreclit „Gugoci”, nu se spun lucruri tocmai grozave profesional, motiv pentru care şefii lui l-au pregătit pentru pensionare ca să i se piardă urma.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Basescu: E clar ca Kovesi e un politician de viitor; ar fi o varianta competitiva pentru Iohannis
Europarlamentarul Daniel Buda ii cere premierului Grindeanu sa prezinte proiectele de finantare trimise la Bruxelles
Fosta sotie a lui Liviu Dragnea a cerut instantei sa sesizeze CCR in vederea introducerii unui prag al prejudiciului
peste care abuzul in serviciu constituie infractiune. Bombonica Prodana este judecata pentru abuz in serviciu
Inspectia Judiciara cere o noua actiune disciplinara impotriva fostei judecatoare Camelia Bogdan
MAI: Ministrul Carmen Dan se va intalni si luni cu sindicatele din Politie pentru amendamente la OUG 9
Guvernul saluta adoptarea Declaratiei de la Roma
Klaus Iohannis: La negocierea urmatorului buget UE, cu absorbtia pe care o avem, vom fi cu carti proaste in mana.
Voi invita premierul la o discutie pe absorbtia fondurilor europene
Le Monde o include pe Laura Codruta Kovesi in cadrul "generatiei in ascensiune a Europei"
Juncker, avertisment catre Donald Trump:
Nu incurajati alte tari sa plece din UE, riscati un nou razboi in Balcanii de Vest
Erdogan: Turcia ar putea organiza un referendum pe tema aderarii la UE
Horoscopul zilei de 27.03.2017
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Energizant imoral
Lumea lu' Rotundu: Hoţie sau prostie?
Mitropolitul Clujului: Romania nu s-ar prabusi demografic daca toate tinerele familii ar avea macar cate trei copii
Klaus Iohannis anunta ca l-a invitat pe Papa Francisc in Romania in 2018: A parut foarte interesat
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 24.03.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă