Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6498
De la 07 Ianuarie 2003
123658484

Botoşani/Gorbăneşti: Cum finul primar are grijă de naşul secretar pensionat

  • 25 November 2015, 23:00
Dacă veţi auzi că la Primăria Gorbăneşti, patronată de mai multe mandate de către primarul social-democrat Gică Iliescu (foto) se petrec abuzuri şi ilegalităţi, nu trebuie să vă alarmaţi sau miraţi. Aşa ceva este starea de normalitate din această primărie, din această comună marcată de mulţi ani de abuzuri şi ilegalităţi, cu cetăţenii timoraţi de modul în care primarul şi clica lui se răzbună pe cei care au curajul să spună adevărul sau să-i ceară socoteală de cum conduce comuna.
În Primăria Gorbăneşti mai toţi angajaţii sunt neamuri între ei, aşa că de la ei nu poţi afla nimic rău despre primar. Dacă dai în primar, ţipă toţi într-un cor cum că primarul lor este cel mai bun, cel mai deştept, cel mai gospodar… la casa lui şi a celor care-l susţin.
Recent, naşul primarului care a deţinut zeci de ani funcţia de secretar al Primăriei, Valentin Calimandruc, s-a pensionat. Dar finul continuă să aibă grijă de naş, chiar şi aşa pensionat. Situaţia se prezintă cam astfel.
Există în Gorbăneşti o tânără la vârsta de vreo 20 de ani care suferă de un grav handicap, ceea ce i-a atras dreptul de a avea însoţitor. Este vorba de Roxana Abalaşei. Tatăl său, Vasile Abalaşei, a fost şi el pensionat pe motiv de TBC. Mama. Maria, nu este nici ea cu sănătatea întreagă. Aşa că însoţitor pentru Roxana a fost angajată o rudă de-a lor pe nume Olga Postolache. Aceşti însoţitori sunt angajaţii Primăriei şi primesc leafa de la această instituţie.
Tot satul ştie că Olga Postolache nu are grijă de Roxana ci de naşul primarului, adică de Valentin Calimandurc, secretarul pensionat nu de mult timp. În casa lui Calimandruc este prezentă zilnic Olga pentru a trebălui, plătită fiind din banii publici să aibă grijă de Roxana.
Noul secretar la Primăriei Gorbăneşti, Emanuela Muraraşu şi asistentul comunitar Margareta Obadă au în atribuţiuni de a verifica cum îşi fac datoria însoţitorii persoanelor cu handicap. Ambele ştiu că Olga Postolache slujeşte la Calimandruc şi nu o îngrijeşte pe Roxana dar n-au curajul să zică ceva ca să nu-l supere pe finul Gică Iliescu, şeful lor pe post de primar.
Cu câţi am încercat să stau de vorbă s-au ferit să recunoască în mod oficial această stare de lucruri ştiută de întreg satul. „Aşa este, numai că de mă află primarul că spun ceva rău despre el îmi pierd pâinea” – a recunoscut o sursă din Primărie. „Nu vreau conflict cu primarul pentru că el va candida şi la anul şi va fi reales şi este extrem de răzbunător” a declarat sub anonimat un consilier local liberal.
La Gorbăneşti starea de spirit este una de teamă şi teroare. Nimeni nu are curajul să se pună contra cu primarul social-democrat care nu iuită şi nu artă. La anul se vor buluci cu toţii să-i înnoiască mandatul, făcând cu toţii zid ca nu cumva să pătrundă democraţia şi la Gorbăneşti. Să le ajute Dumnezeu să-l aleagă din nou, că-l merită cu prisosinţă!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Între logodă şi căsătorie
Reţeta zilei: Salată de gogonele coapte
Horoscopul zilei de 26.11.2015
Astept de la Raed Arafat un plan de reforma a ISU
Sa confirmati ca cei din conducerea ISU Bucuresti au fost demisi
Monstruoasa coalitie
Dan Sova, inca un dosar penal
El este acuzat ca a produs un prejudiciu de peste un milion de euro CET Govora
Dacian Ciolos cere ministrilor sa publice informatiile care nu sunt confidentiale prin lege
Cârdăşia dintre BNR şi firmele de recuperare
Ioan Rotundu
Sub semnul tradiţiei – Sărbătoarea SFÂNTULUI ANDREI
Organizația PSD Botoșani dezinformează opinia publică
Atenţie! Neglijenţa poate ucide!
S-a stins din viaţă un simbol al eticii şi moralei politice botoşănene
Ioan Rotundu
Turcia nu a transmis niciun avertisment - pilotul avionului rusesc Su-24 doborat de turci
Vladimir Putin, prins din urma de complexitatea conflictului militar, sufera primele esecuri in Siria
Experti - nu a tinut cont de interesele Turciei si a dat dovada de exces de incredere
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog