Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9549
De la 07 Ianuarie 2003
122895198

Botoşani: Grevistul foamei, învingător sau doar manipulat

  • Ioan Rotundu
  • 21 March 2016, 23:00
Ieri dimineaţă, Constantin Bajureanu cel care a intrat în greva foamei în faţa Primăriei Suharău şi a sfârşit prin a fi internat în regim de urgenţă la spital, a continuat greva foamei în faţa sediului Pr5efecturii Botoşani.
El face greva foamei pentru că primarul comunei Marcel Chelariu refuză să-i angajeze soţia pe post de însoţitor al unui bolnav cu handicap fizic de gradul I pe care-l are în îngrijire, încredinţat fiindu-i prin hotărâre judecătorească.
Imediat ce şi-a făcut prezenţa în faţa instituţiei, Bajureanu a fost preluat de către un jandarm şi condus la prefectul Dan Nechifor, Prefectul a luat legătura cu directorul Casei Judeţene de Pensie Botoşani, Marius Budăi (foto) pentru a prelua spre rezolvare problema lui Bajureanu.
Ajuns la Casa de Pensii, Bajureanu i-a relatat directorului Budăi problema sa şi care sunt motivele pentru care a intrat în greva foamei. Budăi a avut o discuţie mai lungă cu primarul Marcel Chelariu. În urma acestei discuţii a încercat să-l convingă pe Bajureanu să accepte situaţia existentă, adică să beneficieze în continuare de indemnizaţia de însoţitor de 600 lei lunar şi să nu mai ceară primarului angajarea cu contract de muncă. Mai pe direct spus, Budăi, la rândul său, s-a lăsat convins de primarul Chelariu că el are dreptate.
Văzând că Bajureanu se menţine pe poziţia de a continua greva, Budăi a încercat să-l manipuleze prin a-i propune ca să se asigure social prin a plăti lunar 250 lei ca să-i meargă vechimea pentru pensie. Practic, Budăi îl punea pe Bajureanu ca din indemnizaţia de însoţitor de 600 lei să mai suporte şi asigurarea socială de 250 lei, o aberaţie greu de acceptat că a fost propusă de un director al unei instituţii a statului. Dar dacă avem în vedere că acest Marius Budăi a fost un simplu şofer la Protecţia Copilului şi apoi promovat politic într-o funcţie de răspundere în baza unei diplome de licenţă achiziţionată pe bani ca mulţi alţii, încercarea de manipulare a lui Budăi nu ne mai apare ca o idioţenie.
Pentru că Bajureanu n-a acceptat nici această propunere păguboasă lui, Budăi a vorbit din nou cu primarul, după care i-a cerut lui Bajureanu să depună cerere de renunţare la indemnizaţia lunară de însoţitor ce-o primeşte de la Casa de Pensii şi să meargă la Primăria Suharău să depună cerere de angajare ca însoţitor la salariul minim pe economie.
„Am depus cerere de renunţare la actuala indemnizaţie de 600 lei pentru ca soţia mea să poată fi angajată de primărie. Mâine (azi) mă voi duce la domnul primar să depun cerere de angajare” – ne-a declarat telefonic Bajureanu.
L-am întrebat ce garanţii are că n-a fost minţit şi că va rămâne şi fără indemnizaţia ce-o primea până acum şi fără angajare făcută de primărie. „Atunci voi face greva foamei până ce voi muri” – a declarat acesta, convins fiind că n-a fost manipulat şi că n-a făcut în zadar greva foamei. Vom continua să urmărim dacă angajarea va avea loc aşa cum a stabilit Marius Budăi în urma discuţiei cu primarul Chelariu sau Bajureanu a fost păcălit din nou cum am crede.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Supă de roşii
Bancul zilei: Evoluţia bisexualităţii
Horoscopul zilei de 22.03.2016
Guvernul lanseaza Pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate
Subiectele Zilei: Dan Dungaciu: Rusia se retrage din Siria si vine la Kiev si Chisinau
Bani negri, produsi cu ajutorul Garzii Financiare; De ce este nevoie de o revolutie in TVR?
Dacian Ciolos: Legea darii in plata trebuie sa vizeze intr-adevar cazurile sociale,
e importanta stabilitatea sistemului bancar
Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania a decis excluderea membrilor autodeclaratei 'conduceri a USR'
Scandal in Ungaria
dupa ce o privatizare a fostelor ferme comuniste a permis apropiatilor lui Orban sa cumpere importante suprafete agricole
Senatorul Dumitru Pelican a fost exclus din ALDE
Borisov: Bulgaria a depasit Romania in toate privintele cu mult timp in urma
Dacian Ciolos: Alerta Comisiei Europene privind produsele romanesti din lapte de oaie a fost gresita
Nu pot sa accept astfel de erori
:Lipsa de tact al prefectului Dan Nechifor
în privinţa controlului de la Primăria Călăraşi
Dobârceni: Angajatul ISU incendiază nuntaşii cu cântecul şi pe şefi cu reclamaţii
Mihai Ţâbuleac între fierbinţeli şi friguri băsăsciene
Ioan Rotundu
Incendii din neglijenţă
Cetăţean român prins cu ţigări de peste 56.000 lei în căruţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog