Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41786
De la 07 Ianuarie 2003
93993800

Botoşani: Iar se taie din numărul de paturi ale spitalelor judeţului

  • 19 December 2012, 23:00
Ordinul ministrului sănătăţii a fost deja publicat în Monitorul Oficial, şi urmează să intre în vigoare odată cu semnarea contractului dintre spitale şi Casa de Asigurări de Sănătate pentru anul 2013.
Fiecare judeţ plăteşte în 2013 „tributul” pentru ca România să ajungă la numărul de paturi la mia de locuitori care se înregistrează în Uniunea Europeană. Mai exact, se tinde spre 5,6 paturi la mia de locuitori, prin Planului Naţional de Paturi. În urma acestei reduceri de paturi, judeţul va avea la anul cu 65 de paturi de spital mai puţin ca în prezent.
De la 2165 de paturi de spital, se ajunge la 2100 de paturi pentru care instituţia de asigurări de sănătate va acorda bani spitalelor. Ordinul prevede că spitalele pot rămâne la acelaşi număr de paturi, chiar pot avea şi mai multe, dar pe cheltuiala lor, din „alte surse”, mai exact sunt împinse să-şi găsească sponsori.
„Se aprobă detalierea pe judeţe a numărului total de paturi, pe anul 2013, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicesti în regim de spitalizare continuă. Numărul de paturi prevazut la alin. (1) se referă la numărul de paturi pentru care se asigura finanţarea din fonduri publice, fără a îngrădi posibilitatea funcţionării structurilor spitaliceşti cu un număr mai mare de paturi, care să fie finanţate din alte surse”, se arată în Ordinul nr. 1268, din 11 decembrie 2012, privind aprobarea detalierii pe judeţe a numărului total de paturi, pe anul 2013, din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot incheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti.
În perioada următoare la nivel de judeţ va trebui să se stabilească pe spitale numărul de paturi care vor fi reduse. Ca în fiecare an, este de aşteptat ca de la această împărţire a tributului ce trebuie plătit să iasă nemulţumiri din partea şefilor de spitale, care consideră că nu mai este de unde tăia.
Asta cu atât mai mult cu cât diminuarea numărului de paturi este de această dată destul de mare pentru judeţul nostru, măsura fiind cu atât mai dureroasă în aceste condiţii. Tăierile de paturi care s-au făcut şi în anii trecuţi au fost criticate cu asprime de actualii guvernanţi, la vremea respectivă, când aceştia făceau opoziţie. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fixism sexual
Gastronomie: Răcitură de porc
Lista miniştrilor din Guvernul Ponta
Cine este Nicolae Bănicioiu - propus ministru al Sportului şi Tineretului
De ce nu a rămas Raed Arafat ministrul Sănătăţii în guvernul Ponta 2
Dacă n-a minţit, premierul Ponta îl va demite pe prefectul Macaleţi
Licitaţia de la parcul de agrement Cornişa are un contestatar
Constantin şi Liviu Conţac îşi vor petrece sărbătorile de iarnă acasă
Botoşani: Vitejia ministrului Duşa s-a topit în faţa munţilor de zăpadă
Primăria Botoşani intră peste CJ în judeţ, cu ajutoare sociale
Salvaţi dintre zăpezi cu elicopterul
Ministrul Duşa tulbură la Botoşani contractele de deszăpezire
anumite voci susţin că-i doar praf în ochi
Activitatea infracţională a spărgătorilor de bancomate botoşăneni
Două gravide din Mihălăşeni, transportate la Botoşani cu elicopterul SMURD
Daruri de la pompieri pentru feti ţa cu arsuri de la Drăguşeni
IŞJ: Şefie prelungită la conducerea unor şcoli
Sindicatul Impact a dat în judecată Protecţia copilului
pentru discriminare la plata salariilor
Nu se mai fac angajările promise la Spitalul Judeţean
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă