Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22360
De la 07 Ianuarie 2003
122908009

Botoşani: La IJP, controalele au venit şi-au plecat. Din urmă corupţia dă în floare (II)

  • 15 June 2015, 23:00
(Continuare din ediţia de ieri)
Cum a fost tras pe sfoară Viorel Şerbănoiu
Un alt aspect neverificat de către procurorii DNA ar fi unul petrecut prin anul 2011, când şeful IJP era Viorel Şerbănoiu (foto). Un agent de poliţie rutieră s-a îmbătat crunt şi a făcut de râs uniforma. Şerbănoiu a convocat o şedinţă restrânsă cu adjuncţii săi, printre care şi Mihai Bunduc, şi a stabilit ca agentul să fie imediat trecut în rezervă.
Unul dintre participanţii la şedinţă, iar bănuit este Mihai Bunduc, l-a contactat imediat pe agent şi s-a înţeles cu el să-l salveze. I-a indicat un nume de comisar medic la care să apeleze cu încredere. A doua zi, când Şerbănoiu dorea să fie anchetat agentul şi dat afară din Poliţie, a aflat cu stupoare că acesta este internat în spital având o mână ruptă. Cum fără anchetă nu-l putea da afară, Şerbănoiu a simţi că ceva nu este în regulă şi a dorit să se facă o expertiză medicală să ştie şi el dacă agentul are mâna ruptă. N-a reuşit cu expertiza că au fist alţii mai isteţi şi l-au blocat. Mai mult, agentul a stat în spital 30 de zile, ori Şerbănoiu îl putea sancţiona şi da afară numai în termen de 15 zile de la comiterea faptei.
Agentul de poliţie este şi astăzi în uniformă iar Şebănoiu a pierdut şefia IJP şi este acum numai adjunct. Cei care l-au salvat pe agent îi rând în nas. Deşi în denunţul ajuns la DNA există arătate şi aceste aspecte, ele n-au apărut în anchetele desfăşurate ca fiind cercetate. Şi astăzi se poate constata cu o simplă radiografie că acel agent de poliţie n-a avut niciodată mâna ruptă şi că internarea sa a fost una fictivă.
Osolinschi, dezavantajat şi nu prea
Adrian Osolinschi, şeful Serviciului Resurse Umane, aflat acum sub control, judiciar, a fost cel mai dezavantajat în timpul derulării acestor anchete. Neavând voie să ia legătura cu colegii, el n-a putut fi la curent cu merrsul anchetei şi cu ce-au declarat cei audiaţi.
Dar, spun sursele, are în interiorul Serviciului un înger păzitor în persoana soţiei prim-adjunctului de la Poliţia Municipiului Botoşani, comisarul Marcel Burlacu. Soţia lui Burlacu era o biată profesoară suplinitoare la o şcoală de pe lângă Săveni. Cum, necum, aceasta a intrat agent de poliţie la Poliţia de Frontieră, înainte ca la comanda instituţiei să fie numit Dragoş Holcă. N-a stat mnult timp agent la Frontieră, vreo 3 ani, şi brusc a apărut agent în Poliţia Naţională, nu peste mult timp a fost avansată ofiţer.
Acum este ofiţer în cadrul Serviciului de Resurse Umane, adică mâna dreaptă a celui care a promovat-o, adică Adrian Osolinschi. Inspectorul Burlacu se ocupă de instruirea celorlalţi poliţişti. Aşa le trebuie celor instruiţi dacă n-au învăţat meserie şi carte precum doamna Burlacu!
Concluzii
Sursele mele nu au putu să mă pună la curent cu constatările finale ale celor trei forme de control dar se pare că mare brânză n-au constatat de vreme ce adevăratele acte de corupţie au rămas neluate în seamă.
Înclin să-i dau dreptate lui Rotundu că de la DNA se fac controale cu un anumit scop şi pe o anumită temă politică, Unde procurorii DNA n-au primit misiune nu se implică. Iar la Botoşani nu s-au dovedit interesaţi de adevărata corupţie care a cuprins vârfurile de comandă ale IJP, semn că n-au o miză politică.
Prin IJP Botoşani, înainte de această anchetă, corupţia era în stadiu de boboc. De acum poate înflori pentru că bobocul a fost udat de procurorii DBA. Eu mai sper să nu fie aşa!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un altfel de plagiat
Reţeta zilei: Sos pri-pri
Horoscopul zilei
VIDEO Pamflet muzical cu dedicatie pentru Victor Ponta
Ansamblul
Guvernul promite evaluarea mai rapida a proiectelor pe fonduri europene
CSM a dat aviz negativ modificarilor Codului Penal, inclusiv dezincriminarea conflictului de interese
Avizul CSM este consultativ
Prognoza meteo pe doua saptamani
Bloomberg, despre Victor Ponta: Un premier, un Mitsubishi de 300 cai putere si 46.000 de dolari
masina care i-ar putea frana cariera politica
Fără căpăstrul lui Băsescu
Ioan Rotundu
Vicepremierul Gabriel Oprea preia pana vineri atributiile de premier
Premiera militara: Exercitii ale militarilor romani si NATO pe o platforma petroliera din Marea Neagra
Pretul gazelor din productia interna va creste cu 6,7 lei/Mwh de la 1 iulie
Va avea sursa gura aurită?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog