Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14464
De la 07 Ianuarie 2003
122874531

Botoşani: Liberalul Calistru a încălcat Legea Omertei impusă de Ţurcanu

  • oan Rotundu
  • 2 April 2015, 23:00
Aseară, pe postul local de televiziune Tele’M Botoşani, în cadrul emisiunii „Dosarul zilei” l-am avut ca invitat pe omul de afaceri lişnean Mircea Calistru (foto), vechi membru PNL. Economist de profesie, cu specializare în turism, Mircea Calistru deţine în zona Dorohoiului şi a Darabanilor mai multe magazine dar are şi o fermă de animale cu peste 300 de oi şi vreo 30 de vaci dar şi peste 30 de angajaţi cu carte de muncă.
De asemenea, are şi o pensiune în Munţii Apuseni, pensiune pe care a închis-o în urmă cu vreo 4 ani pentru că s-au rărit turiştii în zonă, aşteptând s-o deschidă când turiştii vor reveni în număr mai mare.
Liberal din 1996, fost consilier local la comuna Suharău, consilier judeţean în mandatul 2000 – 2004, membru în Biroul Permanent Judeţean al PNL în mai multe rânduri, Mircea Calistru, ca mulţi alţi liberali vechi, a devenit victima preşedintelui Florin Ţurcanu în sensul că a fost izolat în partid. În emisiunea de aseară, Mircea Calistru a dezvăluit cum Florin Ţurcanu, aflat la pensiunea sa din Munţii Apuseni împreună cu concubina Roxana Anuşcă, acum soţie, a întocmit o listă cu liberalii pe care trebuia să-i elimine din partid pentru că-i deveniseră incomozi. Nici prin gând nu-i dădea atunci lui Calistru că şi el va împărţi aceiaşi soartă cu cei înscrişi de Ţurcanu pe listă.
Ţurcanu şi-a eliminat oponenţii din partid prin întocmire de documente false cum că aşa s-ar fi hotărât în BPJ. Instanţele de judecată au reţinut falsul iar Ţurcanu a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
A mai confirmat Calistru faptul că Ţurcanu aprecia cam ce potenţial material şi financiar are cel care voia să vină în PNL pentru a obţine eventuale avantaje personale, fie vreo funcţie publică, fie să candideze la primărie ori consilier local. Ţurcanu le încuraja cerinţele dar îi tapa la greu de bani. Când victimele sale nu mai scoteau banul, Ţurcanu se debarasa repede de ele.
Potrivit lui Calistru, chiar şi social-democratul Costel Nazare, acum primar al comunei Conceşti, a fost tapat de câteva vagoane de cereale, Ţurcanu neplătindu-i marfa nici până astăzi. Mihai Aniţulesei, fost preşedinte PNL Dorohoi, cât a avut firma de construcţii prosperă şi l-a alimentat pe Ţurcanu cu bani a fost ridicat la rang de vicepreşedinte PNL pe judeţ, având şi promisiunea lui Ţurcanu că va fi candidatul USL la funcţia de primar al oraşului. Omul a intrat cu firma pe drumul falimentului şi n-a mai avut de unde-i da bani, aşa că Ţurcanu l-a eliminat din partid.
Dorohoianul Constantin Bursuc a fost o altă victimă a lui Ţurcanu. Omul i-a tot dat bani iar Ţurcanu l-a făcut preşedinte de organizaţie şi chiar l-a susţinut să ajungă viceprimar de Dorohoi. Când Bursuc a realizat cine este cu adevărat Ţurcanu, nu i-a mai dat bani. Ţurcanu l-a sacrificat imediat din funcţia de viceprimar, bătând palma cu primarul PSD Dorin Alexandrescu.
Calistru a recunoscut că a cheltuit cu Ţurcanu şi cu acţiunile partidului peste un miliard de lei vechi, dar când şi-a dat seama de adevărata faţă a lui Ţurcanu a început să i se opună. Aşa că Ţurcanu l-a executat şi pe el, elim,inându-l din BPJ.
Interesant a fost şi modul în care Calistru a explicat cum a ajuns Costel Şoptică, încă apropiat al lui Ţurcanu, să candideze ca deputat în Colegiul Darabani. Pe Şoptică l-a costat scump candidatura dar a reuşit să pună mâna pe mandatul de deputat şi să aibă un puternic sprijin şi acces cu firma sa la încheierea de contracte de prestare servicii cu primăriile din zona Botoşani – Darabani, bucurându-se de prosperitate şi cumpărându-i fiicei sale un autoturism de câteva zeci de mii de euro.
Şi mai interesantă a fost dezvăluirea cum a ajuns liberalul Ionică Nechifor preşedintele Asociaţiei crescătorilor de ovine şi caprine „Moldoovis” Ţurcanu i-a convocat pe liberalii din judeţ, chipurile pentru o conferinţă judeţeană, dar i-a pus de-au semnat că devin membri asociaţi şi l-au ales pe Nechifor preşedinte. Acum Nechifor se mândreşte cu preşedinţia Asociaţiei şi chiar a beneficiat din plin de pe urma ei dar s-ar putea ca o cercetare judiciară să-l pună în situaţia de a plăti cu vârf şi îndesat modul în care s-a cocoţat în fruntea acestei Asociaţii „Moldoovis”.
Timpul emisiunii fiind limitat, nu s-a ptut intra în mai multe detalii dar Mircea Calistru a promis că la o viitoare emisiune va face şi alte dezvăluiri despre cine este cu adevărat Florin Ţurcanu.
Este de aşteptat ca dezvăluirile făcute de liberalul Mircea Calistru să dea curaj şi altor liberali să facă dezvăluiri despre activitatea lui Ţurcanu ca preşedinte de partid.
I

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu cartofi
Bancul zilei: Pe autostradă
Horoscopul zilei
Rusia ar fi amenintat ca e dispusa sa foloseasca forta nucleara
pentru a apara anexarea Crimeei si ca in tarile baltice apar conditii similare cu cele care au determinat-o sa intervina in Ucraina
"Unchiul Tom", cel aducător de nenorociri
Ioan Rotundu
Traian Basescu va primi cetatenia Republicii Moldova
DNA a extins urmarirea penala pe numele presedintelui CNA Laura Georgescu
pentru abuz in serviciu si instigare la fals
Radu Mazare a fost arestat preventiv
Darius Valcov, arestat preventiv pentru 23 de zile
Incursiune prin putreziciunea CNAS
Ioan Rotundu
Cum poate ajunge Victor Ponta un erou. Fara sa demisioneze
Sentinte finale in dosarul Mita la PSD
Ioan Niculae, cel mai bogat roman - doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, Bunea Stanciu - trei ani
ANAF vinde proprietatile unde functioneaza companiile GRIVCO, Intact Media Group si televiziunile Antena 3, Antena 1
Voiculescu se intereseaza din inchisoare daca au fost evaluate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog