Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19553
De la 07 Ianuarie 2003
86531180

Botoşani: Lista şcolilor închise

  • 3 February 2012, 23:00
A crescut numărul şcolilor închise din cauza gerului din clase sau a microbuzelor care nu au putut fi pornite din cauza gerului. Ieri s-a ajuns la aproape 50 de unităţi cu cursurile suspendate şi li peste 20 cu orarul modificat.
Faţă de 2 februarie, pe 3 februarie au mai fost suspendate cursurile la aproape 10 unităţi de învăţământ, iar la Grupul Şcolar Elie Radu s-au reluat cursurile pentru că temperatura din clase a revenit aproape de normal. Situaţia prezentată de Inspectorat era următoarea:
La Şcoala cu clasele I-VIII Cristeşti, în cadrul Consiliului de Administraţie al şcolii, s-a stabilit întreruperea cursurilor în perioada 31 ianuarie – 3 februarie 2012. În prezent, datorită reabilitării, elevii sunt dispersaţi la şcolile mici din localitatea Cristeşti şi Schit Orăşeni, iar microbuzul face faţă cu greu; în toate sălile de clasă sobele nu reuşesc să încălzească spaţiile cum trebuie, în condiţiile în care uşile şi geamurile sunt vechi şi nu sunt perfect etanşe. Orele vor fi recuperate pe parcursul lunii februarie, în cursul săptămânii, prin mărirea programului zilnic cu o oră.
La Şcoala cu clasele I-VIII Mihălăşeni, temperatura din sălile de clasă este improprie desfăşurării activităţii didactice (clădirea este foarte veche, nereabilitată, sălile de clasă sunt înalte, iar sobele nu reuşesc să asigure confortul termic), solicitând astfel suspendarea cursurilor în zilele de 31.01.2012-03.02.2012.
La Şcoala cu clasele I-VIII "Mihail Sadoveanu" Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti, pentru perioada 31.01.2012-03.02.2012 cer spre aprobare programul şcolar de la ora 9 şi terminarea lui la ora 16,30. Durata orelor să fie de 45 minute, cea a pauzelor de 5 minute.
La Şcoala primară "Gh. Pricop" Chiţoveni, structură a Grupului Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi, s-au suspendat cursurile din cauza frigului din sălile de clasă (32 de elevi).
La Şcoala gimnazială Truşeşti, până pe 03.02.2012 orele de după amiază vor începe la 12.00 şi se vor încheia la 16.55 (ora de 45 de minute, pauza de 5 minute).
La Grupul Şcolar "Elie Radu", din Botoşani, în urma temperaturilor relativ scăzute din sălile de clasă (19° C) , s-a hotărât reducerea orei de curs la 40 de minute şi a pauzei la 5 minute.
La Şcoala gimnazială nr. 1 Albeşti, s-a redus ora de curs la 40 de minute şi pauza la 5 minute, din cauza frigului din şcoală.
La Şcoala gimnazială Blândeşti microbuzul şcolar nu funcţionează (e un ARO vechi), astfel încât 60 de elevi nu pot fi transportaţi, iar la structurile arondate temperatura din sălile de clasă e foarte scăzută, motiv pentru care cursurile vor fi suspendate în toate şcolile din comună, 6 la număr.
La Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi şi structura Şcoala gimnazială "Petru Zamfirescu" Prisacani, oraşul Flămânzi, pentru 2 şi 3 februarie, ora va fi de 40 de minute şi pauza de 5 minute.
La Grupul Şcolar "Ştefan cel Mare şi Sfânt", din Vorona, pentru zilele de 2 şi 3 februarie durata cursurilor a fost redusă la 40 de minute ora, pauza la 5 minute (imposibilitatea asigurării confortului termic în sălile de clasă încălzite cu sobe). Este vorba doar de locaţia centrală, a liceului.
La Şcoala gimnazială Dobârceni, microbuzul s-a defectat, astfel încât 76 de elevi navetişti din localităţile Brăteni, Cişmăneşti şi Murguţa au rămas acasă, motiv pentru care cursurile la Şcoala gimnazială Dobârceni cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie.
La Şcoala gimnazială Avrămeni s-au redus orele de curs la 45 de minute şi pauza de 5 minute.
La Şcoala gimnazială Dimăcheni s-a redus programul şcolar al elevilor (40 de minute ora de curs, 5 minute pauza). La Grădiniţa Dimăcheni s-a redus activitatea preşcolarilor cu o oră, de la 8.00 la 12.00.
La Şcoala gimnazială Miletin, cursurile au fost suspendate, din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă.
La Grupul Şcolar Darabani cursurile au fost suspendate pentru elevii care învaţă după-amiaza în zilele de 1, 2 şi 3 februarie (nr. mare de navetişti în schimbul II, distanţe mari până la şcoală, reducerea substanţială a stocului de combustibil pentru centrală).
La Şcolile gimnazială "Dr. Partenie Ciopron" Păltiniş, Şcolile primare nr. 2 Păltiniş şi "Sf. Ioan Iacob Hozevitu" Horodiştea, precum şi în cele trei grădiniţe arondate, cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie.
La cele 4 unităţi de învăţământ din comuna Copălău cursurile au fost suspendate pentru 2 şi 3 februarie, deoarece sunt mulţi copii care străbat o distanţă mare de la domiciliu şi retur, fără mijloace de transport.
La Şcolile Buimăceni (80 de elevi) şi Tudor Vladimirescu (432 elevi) , din comuna Albeşti, pentru 2 şi 3 februarie, ora de curs a fost redusă la 40 de minute şi pauza la 5 minute, din cauza frigului din sălile de clasă.
La structura Şcoala Buhăceni, comuna Truşeşti, la învăţământul primar, durata orei de curs a fost redusă la 35 de minute.
La Şcoala gimnazială Corlăteni programul elevilor a fost decalat cu o oră, astfel încât cursurile încep la ora 09.00, ora de curs este de 40 de minute, iar pauza de 5 minute.
La Şcoala gimnazială Manoleasa programul elevilor a fost decalat cu o oră, astfel încât cursurile încep la ora 09.00, ora de curs este de 40 de minute, iar pauza de 5 minute (pentru zilele de 2 şi 3 februarie).
La 3 unităţi de învăţământ de pe raza comunei Vorniceni durata cursurilor a fost redusă cu 10 minute, iar pauza este de 5 minute. Deoarece microbuzul şcolar nu a putut fi pornit astăzi, elevii din satele Dealul Crucii şi Davidoaia au fost informaţi să rămână acasă.
În comuna Coţuşca microbuzul ARO ce efectua ruta Ghireni-Cotu Miculinţi-Crasnaleuca nu funcţionează, aşa încât 13 elevi au rămas acasă.
La Grupul Şcolar "Al. Vlahuţă" Şendriceni, 35 de elevi de pe ruta Oroftiana- Podeni-Suharău-Vădeni-Dorohoi au rămas acasă.
La Şcoala primară Orăşeni-Vale şi la Grădiniţa Orăşeni-Vale cursurile au fost suspendate pentru 3 februarie.
Au fost suspendate cursurile la toate cele 13 unităţi de învăţământ din comuna Gorbăneşti, din cauza frigului din săli şi a defecţiunii microbuzului şcolar.
La Şcoala gimnazială nr. 1 "Tiberiu Crudu" Tudora ora de curs este de 45 de minute, pauza de 5 minute. Programul de după-amiază începe la ora 12.00.
La Şcoala gimnazială nr. 1 Răuseni, din cauza temperaturilor scăzute şi a defectării microbuzului şcolar (140 de elevi navetişti zilnic) au fost suspendate cursurile.
În şase şcoli şi trei grădiniţe (efectiv total 854 copii) aparţinând de Şcoala gimnazială Vlădeni Deal, comuna Frumuşica, au fost suspendate cursurile pentru data de 3 februarie (ger, copiii ajung înfriguraţi la şcoală, iar microbuzul are instalaţia de încălzire defectă).
37 de elevi din satele Negreni şi Ibăneasa, casre frecventează cursurile Şcolii gimnaziale Ştiubieni, au rămas în siguranţă acasă, deoarece microbuzul nu a putut fi pornit (motorina congelată). (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mama lui Bulă
Caricatura zilei
Număr unic pentru deranjamente în alimentarea cu energie electrică
Din nou fruntaş la “Săptămâna educaţiei globale”
BMW distrus de flăcări
10 incendii într-o singură zi
În 2012 vom avea UN NOU CET
Drept la replică - Modern Calor
Precizări din partea societăţii Modern Calor
Petru Bogatu: Trebuie schimbată denumirea Republicii Moldova
De principiu, Opoziţia va merge la consultări
Petrom şi ExxonMobil au descoperit gaze naturale în Marea Neagră
Botoşani: Drama trăită de Denis şi Georgiana
La sfârşitul lunii februarie aflăm ce USL-işti se bat pentru primării
Directorul Modern Calor acuzat de Ţurcanu că ia clienţi cu arcanul
„Guvernul este autist”
La „Mavromati” lucrările de reabilitare au avansat foarte mult
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă