Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8583
De la 07 Ianuarie 2003
83940090

Botoşani: Locuri neocupate la licee de top

  • 13 July 2012, 23:00
Aproape 3.600 de absolvenţi de şcoală generală sunt, de ieri, pe listele liceelor botoşănene. Repartizarea computerizată la licee s-a finalizat mai devreme decât se aşteptau copiii şi părinţii lor.
Este prima etapă a repartizării computerizate, pentru că va mai urma o etapă, deoarece au rămas locuri neocupate, unele la colegii şi licee considerate de top, ceea ce arată că elevii nu au completat corect opţiunile în fişele de înscriere, “zgârcindu-se” la a trece mai multe opţiuni în fişe.
Astfel, au rămas neocupate locuri la filologie, atât la Colegiul Naţional A.T. Laurian, cât şi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, în timp ce la Colegiul Grigore Ghica din Dorohoi au rămas neocupate locuri atât la matematică –informatică, cât şi la filologie.
În general însă, la liceele “de top” s-a intrat cu note mari, chiar peste 9.00. Astfel, în lista specializărilor ordonate după ultima medie de intrare, pe primul loc se află specializarea ştiinţe ale naturii, de la Colegiul A.T. Laurian, unde ultima medie de admitere a fost 9,01. Cu medii de peste 8,97 s-a intrat şi la specializarea „ştiinţe ale naturii” de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Trebuie menţionat însă că în timp ce la Colegiul Laurian a fost înfiinţată o singură clasă, de 28 de elevi, la Colegiul Eminescu au fost două clase, în total fiind admişi 56 de elevi.
Cu 8,81 ultima medie s-a întrat şi la specializarea „ştiinţe sociale” de la Colegiul „Mihai Eminescu”. Aceeaşi specializare, „ştiinţe sociale”, de la Colegiul Naţional A.T. Laurian a fost în topul alegerii elevilor, şi aici media de intrare fiind ridicată, de peste 8,75.
La specializarea „matematică-informatică”, de la Colegiul Mihai Eminescu, care în anii trecuţi era pe primul loc în topul preferinţelor absolvenţilor de gimnaziu, cea mai mică medie de admitere a fost în acest an 8,52, fiind însă disponibile 4 clase, cu 112 elevi în total. Tot cu acelaşi număr de clase, la Colegiul A.T. Laurian ultima medie de intrare la profilul „matematică-informatică” a fost 8.32.
S-a intrat cu note mari şi la „filologie”, Colegiul A.T. Laurian, unde ultima medie de admitere a fost 8,46. La Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, ultima medie de admitere la „ştiinţe ale naturii” a fost 8,09. Se poate observa că în acest an la mare căutare au fost specializările „ştiinţe ale naturii” şi „ştiinţe sociale” la licee..
Au mai rămas locuri neocupate şi la Grup Şcolar Elie Radu, precum şi Grup Şcolar „Alexandru cel Bun”. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Gândire vangheliană
România este "noua oaie neagră a Europei", scrie cotidianul spaniol El Pais
Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, vrea referendum în două zile
numai aşa, speră ei, îl vor învinge pe Băsescu
MAE reduce drastic numărul secţiilor de vot din străinătate * o altă piedică în calea lui Băsescu
Zgonea vrea să verifice legalitatea recomandărilor Comisiei Europene
Turcanu dă un Logan mită electorală pentru cei care merg la vot
mita electorală se sancţionează penalŢurcanu nu cunoaşte nici Constituţia României, făcând declaraţii aiuritoare
Botoşani: La Spitalul judeţean bolnavii dorm pe jos
Un fost miliţian a fost ales preşedintele ATOP
tot în ATOP a mai fost ales şi un condamnat penal
Botoşani: Delegaţie a „Medical Mission” în vizită la prefect
Şi în urma recorectării am rămas cu Bac zero la unele licee
Directorul Sergiu Lungu stă npe un scaunj care se clatină rău de tot
Bolnavii de cancer iar n-au medicamente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă