Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9367
De la 07 Ianuarie 2003
122581306

Botoşani: Mafia din primăria Ştefăneşti împinge un fermier la sinucidere (II)

  • Ioan Rotundu
  • 1 October 2013, 23:00
Aşa stând lucrurile, firesc ar fi fost ca secretarul să fie suspendat din funcţie până la clarificarea situaţiei sale penale. Dar în Primăria Ştefăneşti există un clan mafiot PSD care controlează de mai mulţi ani zona. Prefectul Costică Macaleţ, şi el membru de vază PSD, nu a decis suspendarea secretarului nici în prima fază de cercetare penală a acestuia, deşi un control venit chiar de la Prefectura Botoşani a constatat grave abuzuri în activitatea secretarului. Pungă susţine că secretarul mai este cercetat acum şi de DNA, tot pentru emitere de documente false, în hora cercetării penale intrând şi primarul PSD Ştefănel Rusu (foto), aflat la al patrulea mandat.
Cercetarea o face procurorii de la DNA întrucât se pare că prin falsurile comise de către funcţionari din primărie s-au favorizat persoane, printre care şi Botez, care au încasat nelegal subvenţie de la APIA.
Un control de la APIA Botoşani şi apoi unul specializat de la APOIA Iaşi a constatat că la Ştefăneşti s-au făcut plăţi ilegale de subvenţii agricole. Aşa că toate plăţile APIA au fost stopate pe raza oraşului Ştefăneşti, având de suferit şi fermierii corecţi.
Pungă a mai relatat că Botez este cercetat penal şi într-un dosar de crimă organizată. Un control al ANAF din anul 2012 ar fi constatat că în anul 2011 Botez a emis facturi de livrare fictivă a cantităţii de 320 tone de cereale pentru care a beneficiat de scutire de TVA. Livrarea ar fi făcut-o către Ionel Stănescu, un reprezentant al clanului de ţigani din Maxut - Deleni, judeţul Iaşi, cunoscut clan ca specializat pe diverse operaţiuni de evaziune fiscală.
Dar Pungă este nemulţumit că Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani tergiversează ancheta declanşată împotriva lui Botez la plângerea sa penală. De doi ani de zile se tergiversează ancheta, cheia fiind o expertiză contabilă pe care ar fi trebuit s-o efectueze expertul Doru Leahu. Ultimul termen de depunere al expertizei era de 25 martie acest an dar nici în momentul de faţă nu s-a depus lucrarea, deşi se apropie doi ani de când procurorul de caz a cerut efectuarea expertizei.
Dan Pungă a depus cerere la Primăria Botoşani să i se aprobe intrarea în greva foamei în faţa Tribunalului Botoşani. Prin această grevă el vrea să atragă atenţia procurorilor şi judecătorilor că i se tergiversează intenţionat rezolvarea plângerilor sale penale. Pungă susţine că Botez are numeroase relaţii şi bani ca să împiedice trimiterea sa în judecată sau să fie judecat.
El mai vrea ca organele de anchetă să se deplaseze la Stânca – Ştefăneşti şi să constate furturile comise de Botez.
Soţia lui Pungă este şi ea disperată. Ea susţine că mai aşteaptă vreo două săptămâni să vadă ce vor face organele abilitate să-l cerceteze pe Botez şi mafioţii din Primăria Ştefăneşti şi dacă nu i se va face dreptate se va călugări. Ieri, adică luni, 30 septembrie, Dan Pungă a primit aprobarea Primăriei Botoşani să poată protesta, începând cu ziua de mâine, adică de joii, 3 octombrie, în faţa Tribunalului Botoşani. Protestul i-a fost recomandat ca un prim demers al său în a atrage atenţia celor din Justiţie. Dacă protestul nu va da roade, va putea trece ;i la pasul doi., adică greva foamei.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Hârjoana Alinuţei
Dolarul american în cădere liberă pe piaţa UE
Gâdea susţine că: Antena 3 nu are niciun fel de legătură cu dosarul de şantaj RCS&RDS
Conducerea Antenei 3 trimisă în judecată de DNA în dosarul de şantaj RCS&RDS
Primarul din Baia Mare nu va demola gardul ţigănesc
Guvernul Ponta pregăteşte o afacere de 500 de milioane de euro din fonduri UE
Ministerul Sănătăţii anunţă modificări importante în sistemul sanitar
Putin face tot posibilul să saboteze Acordul R.Moldova-UE
Învățămintele Columnei lui Traian, după 19 secole
Primarul care nu se lasă călcat pe bătătură
Ioan Rotundu
Comunicat de pres㠖 Modern Calor Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog