Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23676
De la 07 Ianuarie 2003
114782109

Botoşani: Managerul Spitalului judeţean este suspectat de afaceri oneroase

  • fost comisar şef la Garda Financiară, Corneliu Mihai se comportă cu angajaţii precum cu comercianţii pe care-i controla
  • 16 September 2015, 23:00
Salariaţii de la sectorul de pază al Spitalului judeţean Mavromati Botoşani sunt total nemulţumiţi de anumite măsuri luate de managerul unităţii Corneliu Mihai (foto pe când era comisar şef). Ei susţin că acesta are un comportament de dictator şi face ce-i trece lui prin cap fără a se consulta şi cu salariaţii atunci când ia decizii care-i vizează şi pe aceştia.
Petrică Fandache, paznic vechi la Secţia de Pediatrie a spitalului şi fost angajat câţiva ani la Corpul Gardienilor Publici m-a contactat să-mi aducă la cunoştinţă că managerul Corneliu Mihai îi forţează angajaţii de la sectorul pază să semneze o hârtie cum că renunţă la postul deţinut în favoarea altuia care-i va fi oferit.
Mihai vrea ca paza secţiilor din cadrul Spitalului judeţean să fie efectuată de către o firmă de pază specializată iar actualii paznici să treacă la măturat prin curtea secţiilor spitaliceşti.
Cum a pus problema Petrică Fandache lasă impresia că intenţia managerului Corneliu Mihai ar fi să facă o afacere pe bază de comision cu o anumită firmă de pază. Dacă am în vedere trecutul lui Corneliu Mihai, cel de inspector la Banca „Ion Ţiriac” unde aranja, tot contra unor sume de bani, balanţele agenţilor economici pentru a întruni condiţiile de creditare, dacă am în vedere spusele foştilor subalterni ai managerului de pe vremea când era şeful Gărzii Financiare Botoşani şi rezolva anumite aspecte reieşite în urma controalelor efectuate de comisari la agenţii economici tot pe bază de comision aş înclina să cred că Mihai ar fi predispus la o afacere cu vreo firmă de pază. Numai că aprofundând intenţia sa de a angaja o firmă de pază am descoperit şi alte aspecte.
L-am contactat pe fostul manager al Spitalului, liberalul Viorel Iliuţă şi l-am întrebat cât de necesară ar fi angajarea unei firme de pază. Acesta mi-a relatat că atunci când a preluat conducerea Spitalului judeţean a găsit o schemă de personal supraîncărcată la administrativ. Îşi propusese să facă reduceri de personal dar s-a lovit de opoziţia liderilor de sindicat şi a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu.
În ce priveşte actualul personal de pază. Iliuţă susţine că nu toţi sunt calificaţi pentru astfel de munci şi este recomandat să fie angajată o firmă de pază specializată, mai ales la UPU unde ţiganii provoacă în mod frecvent scandaluri.
Dar problema care o pune Iliuţă este că dacă se angajează o firmă de pază, actualii angajaţi de la pază ar trebui disponibilizaţi, altfel se dublează cheltuielile cu forţa de muncă din acest sector ceea ce ar fi extrem de păgubitor pentru finanţarea Spitalului. Fostul manager Viorel Iliuţă voia să facă acelaşi lucru pe care vrea să-l facă acum Corneliu Mihai dar n-a mai apucat pentru că preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu, care era şi şeful său politic, l-a determinat să demisioneze din motive necunoscute încă public.
Dar informaţiile de ultimă oră conduc la concluzia că managerul Corneliu Mihai nu-i va disponibiliza pe actualii paznici şi-i va trece pe alte funcţii administrative. Dacă va fi aşa, atunci Spitalul îşi va încărca nejustificat cheltuielile de personal iar angajarea unei firme de pază lasă să plutească suspiciunea unei afaceri oneroase, cum susţin salariaţii vizaţi.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Noi pedepse pentru păcătoase
Horoscopul zilei de 17.09.2015
Reţeta zilei: Murături asortate, în saramură
Informare meteo de canicula, de joi pana sambata
Sinuciderea demografica a Europei si solutia imigrantilor: ce spune un sef al Bancii Centrale Europene
Ambasadorul SUA la OSCE: Moscova ar putea sa deturneze protestele de la Chisinau
Patriarhia dezaproba actiunea “provocatoare” prin care 100 de cruci au fost puse pe terenul unde va fi ridicata moscheea
Preotul pensionat ce a participat va fi cercetat de Biserica
Victor Ponta sustine ca Romania nu are nevoie de niciun ban de la FMI si Comisia Europeana
insa va fi luata o decizie politica in privinta unui nou acord
Monica Iacob-Ridzi renunta la procesul in care cerea intreruperea executarii pedepsei
Andrei Rudeanu, ginerele lui Blaga, trimis in judecata pentru evaziune fiscala de 646.000 de euro
Ilie Sarbu nu indeplineste conditiile de numire la Curtea de Conturi
Parlamentul l-a numit consilier si vicepresedinte al Autoritatii de Audit cu incalcarea legii
Schema de personal de la Ministerul de Interne a fost suplimentata cu 6.400 de posturi
Marea rusine de la Bucuresti: ziua cand blatul PSD-PNL a fost evident
Mugur Isarescu, numit de Vadim Tudor "membru (organ) in pantalonii grupului Bilderberg", il elogiaza pe "omul de cultura" pentru "inegalabilele lui pamflete"
si a depus o coroana de flori cu mesajul "somn lin"
Cauciucuri de rezervă umplute cu ţigări de contrabandă
Klaus Iohannis, despre trimiterea in judecata a lui VictorPonta
Situatia e din ce in ce mai problematica pentru premier, pentru guvern si pentru PSD / Imaginea Romaniei are foarte mult de suferit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă