Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24510
De la 07 Ianuarie 2003
118529291

Botoşani: Ministrul Irimescu adus să legitimeze devalizarea Staţiunii Popăuţi

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2016, 23:00
Ieri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost prezent la Târgul Agro-Zoo de la Staţiunea de Cercetări Ovine şi Caprine Popăuţi. Însoţit de prefectul Dan Nechifor, ministrul a vizitat ţarcurile cu animale fiind puternic impresionat de rasa de oi karakul roz. Din alaiul care l-a condus pe ministru a mai făcut parte directorul Staţiunii, Traian Atanasiu, cel care a fost trimis de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, respectiv de preşedintele Gheorghe SIN să falimenteze această unitate de cercetare dar şi Io0nică Nechifor, impostorul care prin fraudarea legii a ajuns director interimar al unităţii tot cu sprijinul preşedintelui SIN.
N-au lipsit nici politicienii candidaţi precum Gheorghe Sorescu, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.
Practic, evenimentul de ieri de la Popăuţi a fost nunul de campanie pentru liberali, deşi legea interzice organizarea unor astfel de evenimente în perioada de campanie electorală iar dacă era planificat în mod tradiţional, politicienii candidaţi nu trebuiau să fie luaţi în seamă.
Revenind la ministrul Irimescu, mirarea sa de realizarea rasei de oi karakul roz a rămas la stadiul de mirare, ministrul neavând curiozitatea să întrebe în câţi ani de cercetare s-a obţinut rasa şi cine sunt creatorii ei. Dacă întreba aşa ceva avea să afle că respectivii cercetători au fost daţi afară din unitate iar locul lor luat de impostori precum Atanasiu şi Ionică Nechifor.
Interesant este şi faptul că deşi a fost informat din timp că Staţiunea Popăuţi este supusă unei sistematice devalizări patrimoniale şi că vizita sa la unitate ar legitima actele devalizatorilor, deşi a fost informat că de la DNA Suceava, prin Poliţia Botoşani, se fac cercetări de fraudare a patrimoniului unităţii, ministrul a trecut peste aceste avertizări şi a onorat invitaţia lansată chiar de cei suspectaţi de devalizare.
Este greu de crezut că ministrul Irimescu n-a aflat încă despre situaţia preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof. univ. Gheorghe Sin că este condamnat în „Dosarul ICA” la la 4 ani închisoare cu suspendare şi că acelaşi preşedinte este cercetat de DNA în retrocedările ilegale de teren din patrimoniul Academiei către omul de afaceri Truică şi prinţul Paul. scenariul după care este falimentată acum Staţiunea Popăuţi este aidoma celui după care a fost falimentat Institutul de Cercetări Alimentare şi cumpărat apoi pe nimic de către Dan Voiculescu, este acelaşi după care a fost desfiinţat Institutul de Cercetarea Protecţiei Plantelor de la Băneasa prin retrocedări ilegale de teren, regizorul acestor scenarii fiind preşedintele Academiei.
Cu toate că aceste fapte penale ale preşedintelui Sin sunt cunoscute, ministrul Agriculturii Irimescu, premierul dacian Cioloş. n-au luat niciun fel de măsuri de stopare a distrugerii cercetării zootehnice româneşti. Staţiunea Popăuţi are o experienţă în cercetare de peste 100 de ani de existenţă iar acum a încăput pe mâna unor impostori ca Traian Atanasiu şi Ionică Nechifor care o supus unui jaf bine organizat, începându-se cu dispariţia berbecilor de rasă karakul, continuându-se cu baza genetică extrem de valoroasă şi urmând a se finaliza jaful cu acapararea terenurilor.
Ieri, ministrul Irimescu, dacă tot a venit la Popăuţi în ciuda avertismentelor primite, n-a avut curiozitatea să treacă dincolo de gardul sediului unde s-a organizat festivitatea cu mici, cârnăciori, cotlete, friptură la ceaun şi să vadă că terenurile din proprietatea unităţii sunt lăsate pradă pirului, că nu au fost încă cultivate cu niciun fel de cereale. Ar fi descoperit adevărata stare jalnică în care se află Staţiunea şi nu s-ar fi lăsat manipulat şi purtat cu veriga-n bot pe la ţarcurile de animale de către Atanasiu şi Ionică Nechifor, care l-au îmbrobodit cum le-a fost vrerea şi interesul.
Ministrul Irimescu, prin vizita de la Popăuţi, ar fi avut şansa să-şi lege numele de salvarea cercetării zootehnice din domeniul ovinelor şi caprinelor dar a ratat această şansă de ordin politico-profesional pentru că n-a avut abilitatea de a descoperi că este manipulat, folosit paravan în spatele căruia corupţia va continua să înflorească.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Adrian Severin: Cerem DNA sa se retraga din campanie.
Ne vom adresa OSCE, ambasadorilor UE si SUA
Prognoza meteo pentru luni si marti
Strainii sa cumpere mai greu terenuri agricole in Romania
„Zilele ţiganilor botoşăneni” s-au încheiat
Ioan Rotundu
Doi militari romani, morti in Afganistan. Un al treilea este ranit
Rise Project publica lista afaceristilor romani implicati in scadalul Panama Papers:
Peste 100 de romani detin societati offshore in Panama
Inalt oficial american: SUA vor avea trupe in Romania 12 luni/an
Horoscopul zilei de 9.05.2016
Bancul zilei: Ora de gramatică
Diun puţul gândirii lui Gâgă de la ALDE Botoşani
Au venit la Botoşani boi şi s-au întors la Bucureşti vaci!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă