Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23376
De la 07 Ianuarie 2003
113027873

Botoşani: N-au sânge albastru… de moştenitor

  • 29 March 2015, 23:00
Florin Ţurcanu se crede destul de isteţ ca să nu scape partidul din mână. Vineri, săptămâna trecută, el a demisionat din fruntea PNL Botoşani pentru că, potrivit modificărilor aduse la Statutul PNL, cei condamnaţi penal, cum este şi cazul său, nu mai pot îndeplini funcţii de conducere.
Aşa că, tot vineri, Florin Ţurcanu şi-a convocat haşca politică ce se vrea numită Biroul Permanent Judeţean pentru a a-şi anunţa demisia şi pregăti terenul pentru viitorul preşedinte. N-au fost convocaţi şi n-au paricipat la şedinţă Viorel Iliuţă, Gheorghe Sorescu, Radu Judele, Constantin Bursuc, Cătălina Lupaşcu adică exact liberalii care vor să curăţe partidul de penalişti ca Ţurcanu.
În schimb, au participat cu dragă inimă penaliştii Verginel Gireadă, Viorel Grigoraş, Ionică Nechifor, Dan Oloeru, Sebastian Merticaru, „nevasta oierului” cum mai este numită Roxana Anuşcă Ţurcanu şi alţi membri devotaţi lui florin Ţurcanu. Toată şmecheria era ca cei prezenţi să-l susţină la preşedinţia partidului pe Mihai Ţurcanu, fratele lui Florin, cel care de curând a fost validat europarlamentar. De ce ţine Florin Ţurcanu cu orice preţ ca fratele său Mihai să fie ales preşedinte? Pentru că Mihai fiind europarlamentar nu va sta la Botoşani să se ocupe de partid. În schimb, potrivit Statutului, preşedintele partidului are dreptul să-şi desemneze secretarul general. Firesc, dacă Mihai va ajunge preşedinte, îl va desemna secretar general pe Florin, aşa că PNL Botoşani va rămâne în continuare sub stăpânirea preşedintelui demisionar.
Socoteala lui Ţurcanu, probabil făcută în timp ce stătea cu fundul urcat pe gardul strungii de la stâna de oi de sub pădurea Cozancea, nu se potriveşte nicidecum cu socoteala liberalilor care vor să curăţe partidul de membrii care au probleme cu legea. Deja cei care n-au fost convocaţi la şedinţa de vineri au anunţat că se vor adresa conducerii centrale a PNL pentru a bloca demersul lui Florin de la da partidul pe mâna fratelui său.
Demersul liberalilor care vor reformarea partidului din toate punctele de vedere, nu numai o cosmetizare de faţadă, este unul legitim dar nu se ştie şi dacă va avea succes. În momentul de faţă partidul este controlat de penalişti şi de pionii otrăviţi ai PSD plantaţi în structurile de conducere. Verginel Gireadă şi Costel Şoptică sunt două nume pe care liberalii adevăraţi le percep ca punţi ale PSD în PNL.
Spuneam că grupul reformator va face demersuri la conducerea centrală pentru a bloca accederea lui Mihai Ţurcanu la preşedinţia PNL Botoşani. Există însă riscul ca de la Bucureşti să se accepte compromisul propus de Florin Ţurcanu. Trebuie să avem în vedere că epurarea PNL de penalişti este o acţiune de imagine naţională dar nu şi una de profunzime.
Degeaba este înlăturat Florin Ţurcanu de la preşedinţia PNL Botoşani când în Parlament vor continua să se lăfăi deputatul condamnat Verginel Gireadă sau cu dosarul de cercetare penală suspendat senatorul Viorel Grigoraş.
Însuşi Alina Gorghiu, actualul preşedinte al PNL, este vizată de procurorii DNA pentru activitatea ei de fostă avocată. Celălalt co-preşedinte, Vasile Blaga, este şi el în vizorul DNA-.ului pentru banii primiţi de PDL în campaniile electorale şi cea a preşedintelui Traian Băsescu.
Când cei doi conducători de la vârful partidului sunt suspectaţi de încălcarea legilor statului, n-au cum să reformeze partidul din rărunchi pentru că le lipseşte autoritatea morală necesară. Cred că pe aceste stări de lucruri mizează şi Florin Ţurcanu. Numai că isteţimea sa nu-i suficientă ca să-şi vadă fratele preşedinte în locul său. Opoziţia grupului de liberali reformatori este suficient de puternică ca să-l împiedice, inclusiv la Bucureşti, pentru că Alina Gorghiu nu va fi dispusă să declanşeze un scandal ce poate lua amploare naţională.
Vortba liberalului dorohoian Constantin Bursuc: „Familia Ţurcanu nu are sânge albastru ca să moştenească PNL-ul”. Corectă şi justificată observaţia.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Vânzătoarea de fericire
Reţeta zilei: Cotlet de porc a la grec cu ciuperci si cuş-cuş
Horoscopul zilei
L-am supărat pe ambasadorul Rusiei! Bădărănie sau luciditate?
(O reacție rapidă de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan)
Avocatii Elenei Udrea au depus plangere la CSM pentru presupuse nereguli ale procurorilor in dosarul Gala Bute
Practic, Laura Codruta Kovesi conduce ancheta in acest dosar
Ambasadorul Rusiei in Romania, atac la Vladimir Tismaneanu si Marius Stan
Nu este deloc necesar ca pe paginile publicatiilor centrale sa se dea cuvantul la orice badaran. Reactia autorilor de pe Contributors: E nevoie sa i se spuna ca Romania nu este un protectorat rusesc
Cum va fi vremea la inceputul saptamanii
Lumea lu' Rotundu: Concubina uşernică
Traian Basescu, mesaj pentru Klaus Iohannis
A-l valida pe Teodorovici, care a votat pentru ascunderea adevarului, este un semnal care va trimite inapoi la Grivco si in bratele turnatorului Felix
Surse judiciare: Darius Valcov ar fi cheltuit peste un milion de lei, in 2013, pentru achizitia de tablouri
PNL Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă