Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16223
De la 07 Ianuarie 2003
122876290

Botoşani: Nevasta şoferului vrea primăreasă

  • Ioan Rotundu
  • 17 July 2015, 23:00
Recent, din interiorul PSD Botoşani a fost lansat zvonul că Ovidiu Portariuc, actualul primar de Botoşani, nu va mai fi susţinut în alegerile de la anul pentru un nou mandat. Candidatul PSD pare să fie Doina Federovici, nevasta şoferului sub fusta căreia se află în momentul de faţă întreg PSD-ul care stă smirnă în faţa ei aşa cum stau păcătoşii sub patrafirul preotului Nicodim de la Teioasa. Deosebirea este că cine din PSD îndrăzneşte să nu facă ce zice nevasta şoferului, riscă să nu-şi vadă numele pe vreo listă de candidaţi în timp ce preotul Nicodim o rezolvă mai creştineşte cu păcătoşii, altoindu-le câte una de-l văd pe Dumnezeu sub forma stelelor verzi.
Mai întâi să clarificăm sintagma de „Nevasta şoferului” pentru că am văzut că sunt cititori care nu cunosc originea acestei licenţe jurnalistice. Sintagma nu-mi aparţine, ea fiind o creaţie orală a unor membri PSD care, din invidie că n-au ajuns candidaţi pe listele USL la Parlament în alegerile din toamna lui 2012, au lansat sloganul:
„Votaţi nevasta şoferului,
Dar şi pe cea a oierului!”

Era o aluzie răutăcioasă la adresa Roxanei, la acea vreme amanta lui Florin Ţurcanu, şi la adresa Doinei Federovici. Dar trebuie să recunoaştem că sloganul se bazează pe un adevăr. Roxana este nevasta oierului Ţurcanu iar soţul Doinei este şofer la Hotel Rapsodia, un soţ cumsecade, care se ocupă de familie şi execută ordinele cocoşului senator, lui revenindu-i rolul de găină.
Să revenim la dorinţa Doinei de a deveni primăriţa oraşului Botoşani. Mai întâi nevasta şoferului şi-a anunţat dorinţa de a deveni preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Probabil că şi-a dat seama că şansele sunt nule, aşa că s-a reorientat spre un post ce crede că-l poate obţine mai uşor prin manipularea electoratului.
Să încercăm să creionăm cam ce acte de bravură ar recomanda-o pentru postul de primăriţă. Este din Coşula, cunoscută zonă de lingurari, pe cei din Botoşani noi numindu-i şmenari, deşi ar avea un limbaj comun cu cei care au pus stăpânire pe Centrul istoric. Dacă social-democratul Egner le-a dat locuinţe şi ajutoare sociale, actualul Portariuc le-a dus lemne la uşă, gata tăiate, Doina îi va scăpa şi de puţinii români care mai au curajul să mai stea pe acolo cu afacerile.
Apoi, Doina a fost şefă de uşă la Cabinetul deputatei Viorica Afrăsânei câţiva anişori mai mulţi. Cunoaşte bine protocolul primirii şefilor PSD de la Bucureşti, ca primăriţă va putea fi o gazdă excelentă pentru Ponta, dacă nu i-o vor lua înainte cei cei de la DNA pentru a-l găzdui la ei. Pe Liviu Dragnea nu-l trec pe lista oaspeţilor pentru că soarta lui este pecetluită pe la Jilava, Văcăreşti sau, cine ştie, la Botoşani în bariera Suliţa.
Are o experienţă bogată şi abilităţi extraordinare de a şti cum să ia banii de la cei care muncesc şi să-i dea la susţinătorii PSD sub forma de ajutoare sociale De când este senator a susţinut toate proiectele de legi care acordau pomeni sociale sau avantaje financiare bugetarilor cu caracter electoral dar n-a minţit sau susţinut nici o lege şi pentru cei care muncesc în sectorul privat.
Cu aşa experienţă şi abilităţi îi va fi uşor să transforme banii din bugetul local pentru investiţii în ajutoare sociale pentru lingurarii din Centrul istoric, pardon, şmenari.
Este o consecventă apărătoare a corupţilor locali şi naţionali, cu statut de baron PSD, luându-şi examenul de capacitate în acest domeniu prin manevrarea în Senat, la Comisia juridică, a întocmirii unor documente în favoarea colegului Dan Şova. Şi iar trebuie să recunoaştem, la salvarea lui Şova din ghearele celor de la DNA a pus umărul şi nevasta şoferului.
N-are abilităţi şi pricepere Doiniţa în a coordona activităţi de administraţie publică, de a şti ce înseamnă investiţii de capital şi de utilitate publică, nu ştie nici măcar câte cartiere are Botoşaniul şi cum se numesc ele, dar la ce i-ar folosi toate acestea. Ce, Portariuc dacă n-a cunoscut nimic din ce trebuie să facă un primar n-a fost ales şi înscăunat acum trei ani? A fost ! Că nouă ne-a mers prost în tot acest timp nu-i vina lui Portariuc. Lui i-a mers bine. Aşa va fi şi cu nevasta şoferului.
Dar până va fi aleasă primăriţă m-aş bucura s-o văd duminică la hramul mănăstirii Eşanca – Darabani. Primarul Cornel Aroşoaie se va bucura s-o aibă ca oaspete alături de Dolineaschi, Vâzdoagă şi pedepsitul Costel Şoptică care a fost trimis la PNL să candideze pentru a ieşi deputat că la PSD nu mai era loc.
Nu ştiu şi dacă vor putea să se cocoţeze pe scenă, alături de I.P.S. Teofan pentru că, la Schitul Balş, mitropolitul n-a acceptat pe scenă vreun pantalon sau fustă de politician.
Sper ca la masa creştinească, dacă mă vor vedea pe acolo, să ne le rămână sarmaua în gât şi să le tragă după cei din preajmă ca nu cumva să se sufoce din emoţia creştinească de a nu scăpa de lumea lu’ Rotundu nici la mănăstire.
18.07.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dreptate pământeană
Reţeta săptămânii: Fajitas cu vită
Horoscop săptămânal 13-19 iulie 2015
Aspecte inedite din activitatea „Artezianului” de Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Tupeul laşităţii
Ioan Rotundu
Dat afară pe uşă, Ţurcanu a revenit în PNL pe geam
Ioan Rotundu
Noile aventuri ale preotului fustangiu Nicodim
Ioan Rotundu
Puterea lucrului… prost făcut
Ioan Rotundu
Ipocrizia minciunii
Ioan Rotundu
În căutarea Zonei de agrement Gherghel
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog