Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13442
De la 07 Ianuarie 2003
110933912

Botoşani: Nici la iarbă verde nu vom avea tihnă

  • echipe de control ale Ministerului Mediului vor patrula în zonele pentru picnic şi în cele turistice, de Paste şi de 1 Mai
  • 18 April 2014, 23:00
Echipe mixte, formate din reprezentanti ai Ministerului Mediului, Garzii de Mediu, Politiei Locale si Jandarmeriei, vor patrula in zonele amenajate pentru activitati de picnic, in zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic, si in cele turistice. Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a dispus masuri speciale de monitorizare a aplicarii si respectarii Legii 54/2012 - Legea picnicului, in perioada sarbatorilor pascale si mini-vacantei de 1 Mai, se arata intr-un comunicat de presa transmis vineri si citat de Mediafax.
Astfel, Ministerul Mediului, in colaborare cu Garda Nationala de Mediu, cu Politia Locala si cu Jandarmeria Romana, vor organiza echipe mixte de control, care vor patrula in zonele special amenajate pentru activitati de picnic, in zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic, respectiv in zonele turistice si in zonele de afluenta publica, pentru a asigura respectarea prevederilor legale.
De asemenea, administratiile publice locale au fost atentionate cu privire la obligatiile ce decurg din Legea 54/2012, referitoare la organizarea zonelor special amenajate pentru activitatile de picnic.
Potrivit Legii 54/2012, activitatile de picnic pot fi organizate numai in zone special amenajate sau in zone indicate pentru picnic, care apartin domeniului public sau privat al statului si unitatilor administrative-teritoriale, zone in care exista utilitati si facilitati pentru desfasurarea unor astfel de activitati si este permisa aprinderea focului.
Organizarea activitatilor de picnic in alte zone decat cele special amenajate sau indicate se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 3.000 lei. In zonele special amenajate, cetatenii trebuie sa respecte mai multe reguli, printre care: pastrarea curateniei si aruncarea deseurilor doar in containerele special amenajate; aprinderea focului doar in locurile special amenajate, supravegherea arderii si stingerea jarului dupa incheierea activitatii; folosirea toaletelor ecologice; parcarea autovehiculelor doar in zonele amenajate in acest scop; pastrarea linistii si ordinii publice.
De asemenea, cetatenii trebuie sa nu polueze cursurile de apa, sa nu arunce la intamplare tigari, chibrituri sau obiecte aprinse, sa nu spele obiectele folosite la picnic in apele din vecinatatea zonei special amenajate si sa nu distruga amplasamentul sau cadrul natural.
"Urmeaza doua perioade cu zile libere in care nu putem face rabat de la vigilenta. In mod traditional, in aceasta perioada de vacanta, oamenii isi doresc sa petreaca cat mai mult timp in natura, ceea ce este un lucru foarte bun. Insa natura trebuie protejata, iar cadrul legal care reglementeaza aceste activitati trebuie respectat. In ceea ce ne priveste, vom sprijini autoritatile locale in demersurile pe care acestea trebuie sa le intreprinda, conform legii", a declarat ministrul Attila Korodi.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Friptură de miel
Odă Guvernului Ponta
Modern Calor Botoşani: Program casierii pentru sărbătorile de Paşte
Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică
Kievul promite descentralizare şi statut special pentru limba rusă
Finanţări europene de până la 1.300 de lei la fiecare job oferit tinerilor absolvenţi
Chuck Hagel: NATO ar putea accelera instalarea elementelor antirachetă în Europa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă