Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3920
De la 07 Ianuarie 2003
85191576

Botoşani: Noi dovezi privind abuzurile celor de la.ON

  • Abuzuri plătite cu mulţi bani publici şi privaţi
  • 26 November 2015, 23:00
Aşa cum s-a mai scris în Jurnalul, venim cu un alt exemplu din care reiese cu claritate bătaia de joc la care sunt supuşi botoşănenii de rând dar mai ales primăriile din judeţ din partea patronatului companiei E.ON, patronat nemţesc.
Primăria Ungureni a reabilitat din temelii căminul cultural ce fusese construit pe la 1926. Lucrarea s-a executat într-un ritm susţinut şi a fost dată la cheie de către constructor în termenul legal (foto 1).
Numai că Primăria nu se poate folosi de noul cămin cultural pentru că acesta nu este conectat la reţeaua de energie electrică. Câtă vreme compania E.ON a putut manevra preţul la energie pe seama certificatelor verzi, nemaiştiind clientul care este preţul real al unui kw/oră, compania a încasat sume mari de bani în mod nejusitificat de la primării pe seama iluminatului public. Când unii primari au descoperit şmecheriile folosite de E.ON, compania a recurs la majorarea taxelor pentru orice serviciu furnizat pe seama consumului de energie.
Primăria Ungureni a declanşat primul demers de a fi conectat căminul la reţeaua publică la sfârşitul lunii martie a acestui an prin adresarea unei cereri către companie. Compania a cerut întocmirea unui studiu de oportunitate care a costat primăria în jurul a 5000 lei. Bineînţeles că studiul a fost întocmit de către o firmă agreată de E.ON.
Studiul şi cu hotărârea Consiliului Local a fost depus la sediul E.ON din Botoşani. De aici documentaţia a fost trimisă spre analiză şi aprobare la Iaşi iar de la Iaşi la centrul de la Bacău.
După ce studiul de oportunitate a fost aprobat compania a cerut şi întocmirea proiectului instalaţiei tot de o firmă agreată. Proiectul întocmit şi cu hotărârea Consiliului Local de aprobare a fost din nou depus la Botoşani, trimis la Iaşi şi apoi la Bacău pentru avizul final.
Proiectul a oferit două variante de conectare. Una cu transformator de mare capacitate care costa costa 2,2 miliarde lei vechi sau conectarea printr-un transformator punctual amplasat la stâlpul din curtea căminului la un cost de 500 milioane lei vechi. Desigur, consilierii locali au ales varianta cu 500 milioane lei neavând suma de 2,2 miliarde lei vechi (foto 2).
De la Bacău a venit firma agreată de E.ON şi a realizat lucrarea de instalare a transformatorului şi pregătirea conectării dar calvarul n-a luat sfârşit., Compania a mai cerut şi întocmirea unei documentaţii de putere instalată, documentaţie trimisă spre aprobare companiei pe aceiaşi filieră Botoşani – Iaşi – Bacău.
Au trecut deja 9 luni de zile de când Primăria Ungureni a început demersul de a-şi conecta căminul cultural la reţeaua publică de energie electrică şi încă nu i s-a instalat contorul şi realizată legătura la reţea. Optimist, primarul ilie Ivanache aşteaptă ca astăzi să vină specialiştii firmei şi să realizeze conectarea.
O aşa bătaie de joc la adresa clienţilor, fie ei persoane fizice ssu juridice, este posibilă doar în România. Dacă patronii nemţi ar fi încercat aceiaşi strategie în Germania erau acum după gratii.
Cazul Primăriei Ungureni nu este unul izolat. Centrul de diagnostic LUX RO Botoşani a dorit să aducă un tomograf de ultimă generaţie pentru a complini nevoile pieţii medicale şi prin contribuţia sistemului privat. I-a consultat pe specialiştii de la E.ON pentru a afla cât timp ar dura ca aparatul să poată fi conectat la reţeaua publică, scop în care este necesară aprobarea celor de la E.ON. Li s-a spus că dacă încep demersurile de pe acum este posibil ca prin aprilie la anul să poată primi aprobarea finală dar nu le garantează că acest termen este unul limită.
Şirul exemplelor prin care cei de la E.ON îşi bat joc de noi poate continua. Din nefericire pentru noi nicio instituţie a statului nu ne apără în faţa unor astfel de abuzuri şi comportament agresiv.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


"Baronul despagubirilor", Mihai Rotaru, adus la DNA
Inca o condamnare la inchisoare, in prima instanta, pentru fostul lider sindical Liviu Luca
Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus cu mandat la DNA,
dupa ce a fost ridicat de pe aeroport
Avere distrusă de un coş de fum deteriorat
Reactia Guvernului la acuzatiile aduse ministrului Toba:
Daca verdictul va fi de plagiat, nu exista decat o solutie
Vicepresedintele Irakului despre criza ruso-turca: Turcia risca sa duca lumea intr-un nou razboi
Tribunal olandez: Drepturile imigrantilor la adapost si mancare nu sunt neconditionate
Erdogan provoaca Rusia sa dovedeasca acuzatiile ca Turcia cumpara petrol de la jihadistii Statului Islamic
Turcia nu are de ce sa isi ceara scuze in fata Rusiei, afirma diplomatia turca
Horoscopul zilei de 27.11.2015
Bancul zilei: Ghinionul motociclistului
Reţeta zilei: Zacuscă de gogoşari/ardei kapia
Cum se fura legal. O marturie din interiorul sistemului
Botoşani/Flămânzi: Apocalipsă canină în centrul civic al oraşului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă