Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22574
De la 07 Ianuarie 2003
113027071

Botoşani: O grupare mafiotă a încercat înlăturarea primarului de Manoleasa

  • din postura de candidat PNL
  • 13 March 2016, 23:00
Vineri seară, la şedinţa de Birou Judeţean Permanent al PNL Botoşani a participat şi o grupare mafiotă din comuna Manoleasa care a încercat înlăturarea primarului Mircea Mihai din postura de candidat al PNL la viitoarele alegeri locale.
Reprezentată de către multievazionistul fiscal şi putred de dator care este Alexandru Boroleanu, un simbol al corupţiei la nivel de comună, gruparea formată din cinci liberali, în frunte cu actualul viceprimar al comunei Constantin Beldea (foto) a încercat să convingă conducerea PNL să renunţe în al mai susţine pe primarul Mircea Mihai la funcţia de primar şi să fie înlocuit cu viceprimarul Beldea.
Interesul grupării reprezentată de Alexandru Boroleanu este de a pune mâna pe primărie iar Boroleanu să fie scutit de datoriile de câteva miliarde de lei vechi pe care le are de pe urma impozitelor şi taxelor locale neplătite de mai mulţi ani. Cu societatea falimentată şi scoasă la mezat de către Fisc şi bănci. Boroleanu a înfiinţat o altă societate la care datoriile către primărie au depăşit 10 mii lei. După două încercări eşuate în a deveni primarul comunei, învins fiind de fiecare dată de către Mircea Mihai la scor, Boroleanu a schimbat tactica. El nu mai candidează dar vrea să-şi impună propriul om pe care să-l dirijeze din umbră. În acest scop Boroleanu a racolat o parte din consilierii locali liberali proveniţi ca şi el din PFDL şi a cerut celor din BPJ al PNL să schimbe candidatul cu Beldea întrucât acesta reprezintă liberalii la nivel de comună şi nu primarul Mircea Mihai.
Şedinţa de vineri seară a fost una furtunoasă, formându-se două tabere. Una îl susţinea pe Boroleanu şi era formată di n foştii PDL-işti care, cel puţin moral, sunt părtaşi la toate matrapazlâcurile lui Boroleanu pentru că l-au susţinut ani la rând aducând împreună cu el grave prejudicii comunei Manoleasa. Cealaltă tabără, formată din vechii liberali, l-au susţinut pe Mircea Mihai, liberal de 16 ani şi când partidului i-a fost bine şi când i-a fost rău.
Tabăra lu Boroleanu s-a bazat pe un sondaj efectuat în comună de Florin Bulgaru, fost membru PDL şi consilier personal al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac.
Sondajul a fost o făcătură cum stă în obişnuinţa celor din partide când văr să scape de un anume candidat. De exemplu, în satul Liveni, Bulgaru s-a retras într-un bar al unui fost PDL-ist iar cei care au efectuat sondajul au primit indicaţia să-l scoată favorit pe viceprimarul Beldea. L-au scos, că aşa a sunat ordinul dar în realitate cei din Liveni sunt în proporţie de peste 55% susţinătorii actualului primar.
Interesant este că viceprimarul Beldea, care râvneşte acum la funcţia de primar, este cuscru cu primarul Mircea Mihai. Altfel spus, primarul este atacat politic chiar de către cei din familie, până aici s-a ajuns cu corupţia în Manoleasa.
În final a învins tabăra care l-a susţinut pe primarul Mircea Mihai şi îi felicit pe acei liberali care au votat în acest sens pentru că altfel mai pierdeau primarul la o comună. La oricare partid s-ar fi dus Mircea Mihai tot el ar fi câştigat alegerile, un alt câştigător fiind doar în mintea bolnavă a lui Alexandru Boroleanu şi cei care s-au lăsat atraşi de mirajul promisiunilor făcute de acesta fără să analizeze la rece că un evazionist fiscal plin de datorii şi cu imaginea compromisă la nivel de comună nu poate decât să le atragă dispreţul cetăţenilor.
Despre activitatea economică dezastruoasă desfăşurată de Boroleanu şi sfârşitul catastrofal al afacerilor acestuia este plin site-ul Jurnalului. Interesant este că vineri pe la amiază, în timp ce treceam prin faţa Mall-ului, Alexandru Boroleanu m-a abordat strategic şi a încercat să mă convingă cât de mult îl hulesc cei din Manoleasa pe actualul primar şi cât de prost a ieşit în sondajele efectuate la nivel de comună.
I-am spus că acele sondaje n-au fost sincere şi că la mijloc poate fi un joc murdar al oponenţilor săi. Văzând că nu m-a convins, Boroleanu a încercat să mă convingă cât de bun amic este el cu primarul de Dângeni, adică băiatul meu. I-am spus că nu mă interesează ce face băiatul şi ce amiciţii are.
A schimbat strategia şi m-a spus că-mi acordă exclusivitate asupra unor dezvăluiri legate de ilegalităţile comise de primarul Mircea Mihai şi nu voi scrie degeaba. I-am replicat că eu nu sunt Lucian Alecsa să scriu pe bani punându-mă în slujba unor escroci.
M-am despărţit de el la fel cum m-am întâlnit. Glacial!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Elevul cel isteţ şi profesorul păcălit
Reţeta zilei: Supă de conopidă
La apus de soare,
Vor să mă omoare,
Că vorbesc cam mult,
Şi de ei n-ascult!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 11.03.2016
Lumea lu' Rotundu: Balul vânătorilor
Horoscopul zilei de 14.09.2016
Proiect de lege: Pasaportul ar putea deveni act de identitate
Egipt: 3 ani de inchisoare pentru un utilizator Facebook
care a afirmat ca multe femei casatorite isi insala sotii
Spiegel despre Iohannis: Diletantul
Cu ce se mai ocupă senatorul liberal Cornel Popescu?
Ioan Rotundu
Cum a încercat primarul Portariuc să-mi dea mită
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos, prima reactie dupa adoptarea Ordonantei privind interceptarile:
SRI, organ de urmarire penala exclusiv sub control judecatoresc. Restul e interpretare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă