Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9876
De la 07 Ianuarie 2003
122869943

Botoşani: O nouă manipulare pusă la cale în CL Frumuşica

  • manipulatorii sunt secretarul Petru Anton şi consilierul liberal Sorin Ţapu
  • 14 May 2015, 23:00
Vlad Romaniuc din Botoşani este un tânăr inginer geolog care lucrează pentru o firmă americană şi face explorări petroliere în Marea Nodului. Tânărul câştigă bine şi a strâns deja ceva bani pe care vrea să-i investească în judeţul Botoşani, adică acasă la el.
Pentru că are părinţii din zona Flămânzi şi se pricep la piscicultură, Romaniuc şi-a propus să concesioneze de la Primăria Frumuşica un iaz în suprafaţă de vreo 30 de ha, acum depopulat şi aflat în paragină.
Ca să-l facă funcţional şi să-l populeze, Romaniuc şi-a făcut un un plan de investiţii care se duce spre un miliard lei vechi. Are banii necesari şi vrea să-şi pună părinţii la treabă, el urmând a finanţa în continuare afacerea pentru a o dezvolta şi aduce la parametri de eficienţă aşa cum a văzut în Scoţia, unde firma americană îşi are birourile. Spune Romaniuc că sunt specii de peşte care sunt adaptabili în apele stătătoare din judeţul nostru şi care asigură o înaltă productivitate.

O societate pentru nevoile localnicilor
La Primăria Frumuşica (foto), primarul Coistel Rădeanu, urmând exemplul altor colegi ai săi din judeţ, a înfiinţat în subordinea Consiliului Local Frumuşica o societate de prestări servicii care să asigure rezolvarea problemelor de întreţinere şi dezvoltare rurală a comunei. Numită Societatea comercial㠄Servicii comunale drum construct” SRL, administrator a fost desemnat Adrian Bălăşei. Societatea a foistr înregistrată la Registrul Comerţului Botoşani sub nr. J7/12/12.01.205 şi administratorul se străduie s-o pună pe drumul cel bun al activităţii.

Romaniuc propune o asociere

Inginerul Vlad Romaniuc a aflat că pe raza comunei Frumuşica există un iaz al primăriei care nu este pus în valoare. Cu ani în urmă iazul a fost concesionat suceveanului Sfecliş, fost director al S.C. Bermas Suceava. Acesta l-a exploatata cât a fost peşte dar n-a investit nimic şi a renunţat la concesiune. Apoi iazul a ajuns pe mâna unui cetăţean din Răchiţi, Ioan Budacă, chipurile om de afaceri, care a creat Primăriei o datorie de vreo 30.000 lei şi l-a abandonat şi el.
Inginerul Vlad Romaniuc a pus bazele Întreprinderii Individuale înregistrate la registrul Comercial sub nr. F7(244/18.04.2014 şi a început să caute un asociat pentru a pune bazele unei activităţi de pescuit industrial. A aflat de iazul Frumuşica, l-a contactat pe administratorul Adrian Bălăşei şi au negociat un contract de asociere. Vlad Romaniuc s-a obligat să plătească lunar către societatea primăriei suma de 1400 lei, 20% din profitul obţinut, să amenajeze pe cheltuiala sa luciul de apă, să populeze iazul cu specii de peşte şi să-i asigure paza, să furnizeze apă pentru sistemul de irigaţii din zonă.
În urma discuţiilor avute cu administratorul Adrian Bălăşei, inginerul Vlad Rtomaniuc a încheiat un contract de concesiune a iazului, contract semnat de cei doi asociaţi la data de 3.03.2015 şi care urma să fie validat în prima şedinţă de consiliu local.
Credea inginerul Romaniuc aă la Frumuşica treburile se rezolvă ca şi în Scoţia, adică în stil capitalist: o strângere de mână, o ştampilă peste semnătură şi toate părţile se pun pe treabă. Aiurea, habar nu avea inginerul ce-l aşteaptă.

Boicotul
Contractul de asociere purtând data de 3 martie 2015, era firesc ca el să fie inclus pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local din această lună pentru a fi aprobat. Numai că secretarul primăriei, Petru Anton, cel care a băgat spaima în toţi funcţionarii, avea şi are alte gânduri. El şi-a dat mâna cu Sorin Ţapu, consilieri local liberal pentru ca iazul să ajungă la amanta, unii îi spun concubina, acestuia, o anume Lăcrămioara Păiuş.
Secretarul i-a tot cerut lui Romaniuc tot felul de documente, numai să-l întârzie şi să nu inter contractul pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local din martie. În tot acest timp. Sorin Ţapu şi-a pus amanta să se autorizeze şi ea şi să depună cerere pentru a concesiona iazul. Femeia n-are nimic comun cu piscicultura dar au amantul Sorin Ţapu şi secretarul Petru Anton.
În şedinţa din martie, în loc să fie aprobat contractul de asociere, consilierul Ţapu pregăteşte ternul ca iazul să ajungă la amantă. „Domnul Ţapu Sorin este nemulţumit cum este administrat în prezent iazul de la Boia şi barată ce se poate face cu acest uaz” – stă scris în procesul verbal de şedinţă din martie. Dar vreme de atâţia ani consilierul Sorin Ţapu cum ne n-a aflat care este soarta iazului? S-o fi sculat într-o dimineaţă de lângă amantă şi i s-a luminat brusc mintea ce are de făcut cu iazul Boia.
În şedinţa din aprilie iar nu apare pe ordinea de zi contractul de asociere dar consilierul Sorin Ţapu prezintă cererea nr. 1621/2015 prin care cere consilierilor votul de principiu pentru asocierea dintre societatea primăriei şi Lăcrămioara Păiuş, cerere votată de consilieri. Apropo, spun unii consilieri că această cerene n-a făst văzută de nimeni cum arată.
S-a pus la cale o crasă manipulare şi o manevră mârşavă ca iazul să ajungă pe mâna consilierului Sorin Ţapu, el având deja pe malul iazului un fel de locuinţă. Desigur, Sorin Ţapu se află în conflict de interese cu o astfel de asociere dar secretarul primăriei care ar trebui să-i informeze pe consilieri şi să-i ferească de păcate tace complice.
Se pare că iazul are nişte probleme juridice de proprietate iar secretarul şi cu Ţapu ar fi cei care le-au creat cu un anumit scop. Numai primarul Costel Rădeanu nu ştie nimic. Poate află acum, citind aceste rânduri.
Voi reveni după şedinţa de consiliu local de astăzi, pentru că afacerea pusă la cale, ca să n-o numesc măgărie, este una în stil liberal şi confirmă informaţiile din presă că liberalii, baroni naţionali sau locali, umblă în momentul de faţă să-i plaseze amantele şi concubinele în posturi cheie sau să le implice în afaceri profitabile.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei. Poliţistul credincios
Reţeta zilei: Pulpe de pui învelite în piure de cartofi
Horoscopul zilei
Legi imorale
Caricatura zilei: Ponta şi grecii
"Marsul Cavaleriei" prin satele Romaniei
Cum au trecut blindatele si elicopterele americane printre ciulinii Baraganului
Dezbateri aprinse in Parlamentul de la Chisinau dupa expulzarea lui George Simion
liderul platformei unioniste Actiunea 2012
Fostul deputat William Branza, pus sub control judiciar, dupa ce a fost audiat la DIICOT
Traian Basescu arata cu degetul la Ilie Sarbu in scandalul Codului Silvic
Ponta, vezi ca mortul este in familia ta / E anormal ce s-a intamplat, Consiliul Concurentei nu are o relatie institutionala din proprie initiativa cu presedintele
Braila a ramas fara politisti de circulatie si a cerut ajutorul Galatiului
dupa ce 26 de agenti sunt cercetati pentru luare de mita
Guvernul mai vrea un card - acum pentru tinerii fara ocupatie
Romania va inregistra una dintre cele mai mari cresteri economice din Europa emergenta
- 3% in 2015 si 3,2% in 2016
L-au afumat, că i-a trecut sperietura
Ioan Rotundu
Mihalache reactioneaza in cazul Schweighofer
Manipulare. Cine e in spatele ei se vede tot mai tare
Klaus Iohannis, despre legea votului prin corespondenta
Sunt nemultumit de modul in care e gestionat acest proiect
Holzindustrie Schweighofer: Nu am amenintat niciodata Guvernul cu initierea de litigii internationale
Cum se lauda in 2013 Victor Ponta cu o investitie Holzindustrie
Firma austriaca, nominalizata intr-o lista scurta de investitii strategice. PLUS: Cum l-a decorat Ion Iliescu in 2004 pe patronul companiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog