Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1031
De la 07 Ianuarie 2003
122886680

Botoşani: Patroni cercetaţi penal pentru afaceri dubioase

  • 19 February 2013, 23:00
La propunerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a confirmat începerea urmăririi penale faţă de Dănuţ A. de 40 ani, din comuna Păltiniş, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi Angelica G. de 44 ani, din oraşul Darabani, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
S-a stabilit că Dănuţ A. în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2011 – 2012, cu sprijinul contabilei prin folosirea de declaraţii pe proprie răspundere întocmite în fals , au indus şi menţinut în eroare reprezentanţii APIA Botoşani, obţinând în mod ilegal de la bugetul de stat suma de 26.456 lei, reprezentând ajutorul acordat de stat pentru motorina utilizată în agricultură.
Tot a propunerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a confirmat începerea urmăririi penale faţă de Ionuţ P. de 26 ani, din municipiul Botoşani, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiar-fiscale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie şi reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.
În calitatea sus menţionată, Ionuţ P. a refuzat în mod nejustificat să pună la dispoziţia organelor de control documentele financiar-contabile ale societăţii, deşi a fost somat legal, iar în perioada octombrie 2010 – februarie 2012 a reţinut de la angajaţi şi nu a virat în termenul prevăzut de lege, respectiv 30 de zile de la scadenţă, obligaţiile fiscale cu stopaj la sursă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 4.742 lei.
Anchetat penal este şi Cristinel C. de 44 ani, din municipiul Botoşani, administrator al unei societăţi comerciale pentru săvârşirea infracţiunii de reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. În perioada februarie – iunie 2012, Cristinel C. a reţinut de la angajaţi şi nu a virat în termenul prevăzut de lege, respectiv 30 de zile de la scadenţă, obligaţiile fiscale cu stopaj la sursă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 5.279 lei.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a confirmat începerea urmăririi penale faţă de Lăcrămioara T. de 37 ani, din municipiul Botoşani, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.
În perioada iulie – octombrie 2012, femeia a reţinut de la angajaţi şi nu a virat în termenul prevăzut de lege, respectiv 30 de zile de la scadenţă, obligaţiile fiscale cu stopaj la sursă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 4.964 lei.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a confirmat începerea urmăririi penale şi faţă de Mihaela V. de 27 ani, din comuna Dîngeni, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verficărilor financiar-fiscale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.
Mihaela V. a refuzat nejustificat să pună la dispoziţia organelor de control documentele financiar-contabile ale societăţii, deşi a fost somată legal, împiedicând astfel verificările financiar-fiscale. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Măicuţa autostopistă
Gastronomie: Chisoagă de peşte cu ceapă
Petru BOGATU: Sfârşitul AIE pe stil vechi
Jaf armat spectaculos pe aeroportul din Bruxelles
s-au furat diamante în valoare de 50 de milioane de dolari
Secretar de stat in ministerul Transporturilor ridicat de procurorii DNA
PSD Constanta despre reţinerea secretarului de stat Valentin Preda
reţineri abuzive perpetuate de miliţia securistă a lui Traian Băsescu
Timbrul de mediu intră în vigoare la 15 martie
Angajatorii, atenţionaţi să anunţe angajarea şomerilor
Putem evita scumpirea gunoiului
Momentul adevărului şi pentru elevii de clasa a VIII-a
Angajaţii Spitalului judeţean vor tichetele de masă, confiscate de Ponta
Botoşani: Învins de nămeţi, prefectul Macaleţi a preferat lupta cu inundaţiile
Şi în privinţa bisericii Sf. Gheorghe, Portariuc s-a ales doar cu promisiuni
9 urmăriţi penal au fost recuperaţi din străinătate de Poliţia Botoşani
Ipocrizia senatorului Doina Federov ici şi timbrul de Mediu
Viceprimarul de Lunca accidentat în timpul serviciului
Portariuc s-a întors de la Bucureşti doar cu promisiuni
Deputata Tamara Ciofu se ţine de propuneri populiste
"I love music" – Întâlnire la Mediatecă
Guvernul bulgar a demisionat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog