Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18785
De la 07 Ianuarie 2003
118438099

Botoşani: Preşedintele Florin Ţurcanu nu crede că prefectul îi va înceta mandatul

  • 17 December 2014, 23:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a vorbit ieri despre furcile caudine prin care a trecut după ce a aflat verdictul definitiv al magistraţilor. Cu toate că a fost susţinut permanent de colegii de partid, Florin Ţurcanu a dezvăluit că a fost tentat să renunţe la toate funcţiile publice, imediat ce a auzit sentinţa.
Când a plecat la Bucureşti la întâlnirea politică, acesta era decis să meargă pe un drum nou, însă susţine Ţurcanu, a decis să se plieze pe cererea colegilor. Florin Ţurcanu este convins în acest moment că prefectul nu are motive să emită un ordin prin care să constate încetarea mandatului.
„I-am adus la cunoștință domnului prefect, exact pe legislație, care sunt argumentele pro și contra în cea ce privește speculațiile făcute, posibilitatea domnului prefect de a emite un ordin să constate încetarea mandatului de drept.
Există în țară cazuri foarte multe unde prefecții nu au emis niciun ordin pe acest subiect. Legea 215, Legea 393 spun foarte clar cum îşi pierd mandatul primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean, ori că e mort, ori că timp de şase luni nu şi-a exercitat funcţia sau când i se interzic drepturile ori când este condamnat la închisoare lipsită de libertate. Eu nu am nicio interdicţie, pot şi candida. În plus, dacă aş candida acum şi prefectul ar refuza să-mi semneze numirea în funcţie ar comite o ilegalitate pentru că eu nu am interzicerea drepturilor”
, a precizat Florin Ţurcanu.
În cazul în care prefectul Costică Macaleţi va lua decizia de a-l suspenda, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani este decis să candideze din nou. Prin intermediul unui avocat din Suceava a transmis Instituției Prefectului o listă cu cel puțin șase prefecți din țară care au evitat să creeze un precedent şi nu au emis un ordin de încetare a mandatelor pentru primarii condamnați la pedepse a căror executare a fost suspendată condiționat.
,,Eu nu am nici o interdicție, plec din țară azi, pot să plec din țară, pot candida. Gândiți-vă cheltuiala este de 100 de milioane iar eu pot candida, nu am nici un drept interzis. Există cazuri foarte multe în țară unde prefecții nu au dat nici un ordin”, a adăugat Țurcanu. (Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciorbă de potroace
Bancul zilei: Parfumul cu… pitici
Horoscopul zilei
Anunţ urgent SC MICROBUZUL
Anunţ URBAN SERV
Dalai Lama admite ca el ar putea fi ultimul care detine acest titlu
Pietele leului, lovite de tensiunile rusesti, par sa isi revina
Noi sanctiuni: UE va interzice investitiile in Crimeea
Curtea Constitutionala: Legea de aprobare a Ordonantei
DIICOT cere pedepse cu executare pentru toti inculpatii din dosarul privatizarilor strategice
Locuinţă aprinsă de un coş de fum deteriorat
Ţurcanu nu vrea să plece în concediu forţat
Cântăreaţa Cornelia Ciobanu, noul director al Centrul de Creaţie Botoşani
Sancţionat de trei ori în 24 de ore
Pensionarii reclamă transportatorii că le refuză biletele gratuite
Surse: Klaus Iohanis o recomanda pe Alina Gorghiu la sefia PNL
Teodor Atanasiu renunta la candidatura
Prostia şi domnia se plătesc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă