Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15227
De la 07 Ianuarie 2003
92622759

Botoşani: Primire triumfală pentru Elena Udrea şi Emil Boc

  • Udrea a primit trandafiri, Boc mulţumiri
  • scuzele lui Flutur
  • dar Ghiorghiţă ce-a căutat?
  • 17 March 2013, 23:00
Sâmbătă după amiază, aşa cum se anunţate, PDL Botoşani a primit vizita a doi importanţi lideri politici ai partidului. Elena Boc a venit pentru a cincia oară la Botoşani, de această dată nu pentru a finanţa vreun proiect, ci pentru a cere sprijin politic în obţinerea preşedinţiei partidului. Ea a fost însoţită de fostul preşedinte al PDL şi premier Emil Boc dar şi de fostul ministru al Internelor Gabriel Berca.
Întâlnirea a avut loc în sala de protocol a Hotelului „Rapsodia”, fiind prezenţi peste 20 de membri ai partidului. Au putut fi văzuţi foştii parlamentari PDL: senatorul Dan Humelnicu, deputaţi Neculai Rebenciuc şi Stelică Strugaru, fostul inspector general al IŞJ Ada Macovei etc. Printre ei şi Florin Ghiorghiţă, aflat în plin scandal cu branşarea în mod ilegal la reţeaua publică de apă a vilei sale din cartierul Cişmea. Ghiorghiţă a stârnit oprobiul public prin a da arunca toată vina asupra tatălui său, un gest total imoral şi lipsit de respect faţă de cel care i-a dat viaţă. Nu puţini au fost cei care n-au văzut cu ochi buni prezenţa sa la această întâlnire.
Dealtfel, cu imaginea sa publică dezastruoasă, Florin Ghiorghiţă a contribuit din plin la pierderea mandatului de primar de către Cătălin Flutur.
Revenind la întâlnirea consumată, liderii naţionali ai PDL s-au arătat şocaţi de faptul că drumul Tg. Frumos – Botoşani n-a intrat în reabilitare. Fostul premier Emil Boc a explicat celor prezenţi că Guvernul său şi apoi cel al lui Ungureanu au alocat o primă tranşă de bani pentru modernizarea drumului, au organizat licitaţia şi totul era pregătit pentru demararea lucrărilor.
Numai că venirea la Guvernare a USL, premierul Ponta a retras banii şi n-a mai alocat alţii, minţindu-i pe botoşăneni în fel şi chip.
“Împreună cu domnul preşedinte, parlamentarii de Botoşani, în mandatul trecut mi-au stat pe cap până când am luat bani şi am pus în buget pentru drumul pe unde am venit acum, dinspre Suceava spre Botoşani, i-am prins în bugetul pentru 2013, am organizat licitaţia, am adjudecat-o şi văd că drumul este în aceeaşi situaţie. Banii pe care i-am pus, Ponta i-a luat la rectificarea de anul trecut din iunie. Acesta este respectul actualei guvernări faţă de oamenii din Botoşani şi faţă de ce au promis. Minciuna are picioare scurt si ulciorul nu merge de multe ori la apă“, a spus Emil Boc.
Liderul local al PDL, Cătălin Flutur, după ce a primit-o pe Elena Udrea cu un buchet de trandafiri şi i-a mulţumit pentru ajutorul dat botoşănenilor, şi-a cerut scuze de pentru greşelile făcute de Guvernul Boc, care au fost mult mai puţine în raport cu faptele bune. În schimb, aflat de scurtă vreme la Guvernare, USL a făcut numai fapte rele şi nu şi-a onorat nicio promisiune făcută în opoziţie şi campania electorală.
Elena Udrea si-a prezentat moţiunea “Noul PDL o noua Românie” , cu care candideză la şefia PDL. “Putem împreună să recâştigăm alegerile în România, să readucem acest partid la guvernare. Vă cer ca pe 23 martie sa votaţi viitorul PDL şi nu trecutul lui", a spus Elena Udrea.
În final, Flutur a afirmat că “Suntem oameni care am făcut mai multă opoziţie decât putere. ştim ce înseamnă opoziţia. Ştim că în opoziţie putem vorbi mai mult decât atunci când suntem la putere. În afară de faptul că în cei trei ani când am guvernat s-au întâmplat cele mai multe lucruri bune în România, cele mai multe investiţii, dar probabil că nu am avut puterea să şi explicăm românilor acest lucru suficient de bine. Trebuie să avem puterea să spunem şi că am greşit. Am greşit cu toţii. Fiecare care am avut o funcţie am greşit în această perioadă şi trebuie să le-o spunem românilor şi să ne cerem iertare românilor. Dacă recunoaştem o greşeală, ea este pe jumătate iertată. Şi este important ca după ce spunem lucrul acesta să plecăm la drum. Trebuie să avem o conducere stabilă şi să tragem la aceeaşi căruţă. Să ajutăm acest partid". (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Lecţia lui Napoleon… despre femei
Gastronomie: Tocăniţă din pulpe cu ciuperci de toamnă
Corpul lui Hugo Chavez nu va mai fi îmbălsămat
Ministerul Sănătăţii anunţă reorganizarea direcţiilor de sănătate publică
Lumea lu' Rotundu: Afacerile din Sănătate
Florin Ţurcanu dă lecţii de moralitate „educatului” Ghiorghiţă
Ţurcanu a şarjat, Dolieaschi contraatacă
Dinamica economiei: Iniţiativa primarului Portariuc
De ce BOR vrea putere constituţională!
Ioan Rotundu
Boc, Ungureanu, Predoiu, Diaconescu, Videanu - posibili candidati PDL la Preşedinţie
Antonescu e în scădere accelerată de popularitate, din partea USL vor candida Ponta şi Tăriceanu
Olli Rehn, comisar european, spune că în UE nu se va repeta ce-i în Cipru
Spitalul Darabani şi-a redeschis porţile, dar bani…?
Picanterii politice de la întrunirea PDL la Hotel Rapsodia
Botoşani: Cu conturile blocate, Spitalul judeţean caută sponsori
Copilul-minune viceprimar Cosmin Andrei vorbeşte în dodii
Botoşani: Peste 30 mii de botoşăneni, bătaia de joc a celor de la CAS
nevoia ascunsă a reorganizării CAS
Şarlatanie popească şi interese meschine
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 17.03.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă