Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14503
De la 07 Ianuarie 2003
114772936

Botoşani: Război între doi membri ai PDL de Botoşani

  • 8 December 2011, 23:00
Doi membri marcanţi ai PDL Botoşani sunt în război în toată regula, motivul fiind banii. Pe deoparte prim vicepreşedintele acestei formaţiuni politice, iar de cealaltă parte a baricadei preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac. se ceartă ca la uşa cortului.
Recenta Hotărâre de Consiliu Judeţean care a împărţit bani pentru calamităţi comunelor care au avut probleme cu inundaţiile şi de asemenea care nu au văzut strop de ploaie, l-a scos din sărite pe primarul de Pomârla, Dumitru Chelaru. „Tică” cum l-a dezmierdat preşedintele CJ a primit mai puţin decât sconta, ceea ce l-a supărat la culme, mai ales că este de la Putere şi are preşedintele de partea lui, dacă este luată în considerare culoarea politică.
Numai că de data asta, două amendamente ale USL-iştilor, care deţin majoritatea la vot în CJ, au dejucat planul iniţial. De aici şi până la ceartă a fost doar un pas. Primarul de Pomârla, în calitatea sa de vice-şef la PDL a sancţionat, ca de fiecare dată în ultimii trei ani şi ceva, lipsa de abilitate a preşedintelui Mihai Ţâbuleac de a-şi construi o majoritate în CJ cu care să ducă la îndeplinire planul propus de PDL la nivel naţional.
În consecinţă, Dumitru Chelaru, a tunat şi a fulgerat pe ceea ce nu a făcut preşedintele CJ, trecând sub linie ceea ce a primit până acum din alocările bugetare.Ieri, preşedintele Mihai Ţâbuleac i-a replicat în mod tăios că „Tică” seamănă cu ţiganul care primeşte de luni până ineri şi sâmbătă este sărit la numărătoare.
„În primul rând, ceea ce spune domnul primar de la Pomârla nu este pe lege. Chiar dacă dânsul mă acuză pe mine că nu aş cunoaşte Legea administraţiei publice locale, eu vreau să precizez că fiinţarea unităţilor administrativ teritoriale nu se face în baza Legii administraţiei publice locale, ci în baza Legii bugetului de stat pe anul 2011 şi respectiv Legea Finanţelor Publice Locale.
Rezultă în mod clar că de la Consiliul Judeţean către primării, finanţările privesc drumurile comunale şi, de asemenea, o cotă de 20% din sumele de echilibrare pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală“
, a spus Ţâbuleac.
Preşedintele CJ a explicat că banii repartizaţi de CJ primăriilor nu sunt pentru salarii şi că, dacă primarul de Pomârla nu are bani pentru salarii să se adreseze Instituţiei Prefectului şi Direcţiei de Finanţe şi nicidecum să nu arate cu degetul către Consiliul Judeţean.
„În comparaţie cu ceilalţi primari ai PDL, dânsul a fost campion. A beneficiat de cele mai bune sume. Aşa încât, este evident după lege şi după cifre că domnul primar vehiculează lucruri care nu corespund realităţii, care nu sunt pe lege şi, din punctul meu de vedere, dânsul se comportă ca acela care a primit în fiecare zi a săptămânii, dar sâmbătă seară nu a mai primit şi atunci se supără. A fost un răsfăţat din punctul de vedere al sprijinului cu fonduri şi cu proiecte. Probabil că aici a fost greşeala, nu trebuia să fie răsfăţat, pentru că iată cum se comportă un răsfăţat” a mai precizat preşedintele.
Acesta se simte exclus din partid şi marginalizat şi prin declaraţia sa recunoaşte că s-a împăcat cu gândul că niciodată nu a avut sprijinul partidului în ceea ce a întreprins.
„O face cu atâta patos, încât mă obligă să ţin cont de faptul că dânsul îndeplineşte şi o funcţie importantă în partidul din care şi eu fac parte şi cred că în mod firesc oricine poate să îşi dea seama că ceea ce face domnul primar Chelaru de la Pomârla, prim-vicepreşedinte în Biroul judeţean al PDL, echivalează cu un fel de excludere a mea din partid. Îl rog pe domnul prim-vicepreşedinte, dacă este aşa şi eu nu ştiu, să-mi comunice decizia”, a mai spus Ţâbuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Sfântul Spiridon îi aşteaptă pe credincioşi
să se roage la Biserica de la Căminul de bătrâni Leorda
CJ a cerut bani pentru drumul Tg Frumos – Botoşani şi Vama Rădăuţi
Constructorul care reabilitează Spitalul „Mavromati” la un pas de a fi sancţionat
Festivalul şanselor tale- la Grupul Şcolar Nicolae Bălcescu, Flămânzi
Reînfiinţarea şcolilor profesionale are piedici la Botoşani
Birocraţii di8n spitale s-au trezit cu acţiunea juridică respinsă
Boto.ani: Bolnavii de cancer vor scăpa de lista de aşteptare
Curs de specializare la Manchester pentru directorul DSVSA Botoşani.
Odiseea omenirii VII
Caricarura zilei
Reţeta zilei: Cozonaci
Bancul zilei: Business
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă