Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13615
De la 07 Ianuarie 2003
112835461

Botoşani: Reportajul „Mănăstire sau fermă zootehnică?” a fost amânat la difuzare

  • călugării de la Schitul Zosin au făcut presiuni să nu fie difuzat
  • 24 October 2015, 23:00
Astăzi, la ora 19.00, pe Tele’M Botoşani urma să fie difuzat în premieră reportajul realizat la Băluşeni şi intitulat „Mănăstire sau fermă zootehnică?” Reportajul surprinde starea conflictuală dintre crescătorii de animale din comuna Băluşeni şi călugării de la Schitul Zosin care au înfiinţat o fermă zootehnică cu peste 800 de oi şi 100 de vaci, confiscând imaşul comunal şi ciomăgindu-i pe crescătorii de animale care au mai îndrăznit să-şi pască oile în zona de imaş confiscată.
Situaţia conflictuală dintre crescătorii de animale de la Băluşeni şi călugării de la schit scoate în evidenţă şi alte fapte reprobabile ale călugărilor dar şi din partea administraţiei comunei Băluşeni, a reprezentanţilor crescătorilor de animale şi a agenţilor locali de poliţie, cu toţii formând corp comun pentru a proteja abuzurile călugărilor.
În cadrul filmărilor am încercat să stau de vorbă şi cu reprezentanţii legali ai schitului dar m-am lovit de un refuz categoric iar comportamentul călugărului Efrem a fost total incompatibil cu credinţa pe care susţine că o manifestă. Filmările le-am efectuat miercuri, 21 octombrie iar montajul secvenţelor filmate s-a făcut joi. J
oi dimineaţă am fost sunat de la conducerea postului Tele’M că reportajul nu va mai fi difuzat sâmbătă, 24 octombrie, pentru că au primit rugăminţi din partea călugărilor, prin intermediari, ca reportajul să nu fie difuzat dar că s-a acceptat ca difuzarea acestuia să se facă după data de 8 noiembrie, zi în care la schit se va sfinţi, în prezenţa patriarhului Daniel biserica nouă.

Am acceptat cele stabilite de conducerea Tele’M pentru că nici nu aveam altă soluţie. În schimb i-am avertizat că reportajul va fi postat pe You Tube şi difuzat pe site-ul Jurnalului, ceea ce am şi făcut. Nu am dorit să fiu părtaş la escrocheriile şi măgăriile impostorilor de la Schitul Zosin care poartă haină de călugăr. La Schitul Zosin credinţa nu mai este de mult timp motivaţia existenţei lăcaşului.
De-a lungul timpului din perioada postdecembristă la acest schit s-au consumat evenimente care n-au nimic în comun cu credinţa, cu traiul ascet şi în rugăciune. Primul stareţ, după redeschiderea schitului, organiza chermeze prelungite cu femei din preajmă. Vara făceau cu toţii plajă pe malul iazului iar în chilii se consumai scene greţoase, după cum spuneau localnicii. Stareţul a sfârşit prin a-şi pierde viaţa într-un accident auto în zona Lebăda.
Actualii călugări au o altă politică decât credinţa. Politica banului iar pentru a obţine banii nu se dau înlături de la nimic. Ca să înţelegeţi mai bine ce se întâmplă la acest schit urmăriţi reportajul şi vă veţi da seama şi singuri ce preocupări au aceşti pretinşi slujitori ai Bisericii.
Am fost atenţionat de localnici că preotul călugăr Antonie s-a lăudat că are relaţii peste tot şi că ei nu se teme de nimeni şi nimic. N-am crezut când mi s-a spus! Acum sunt convins că are astfel de relaţii dar limitate. Pe mine nu m-a putut opri de la difuzarea reportajului şi nici să-l informez la Patriarhie pe părintele Stoica, purtătorul de cuvânt, ca la rându-i să-l înştiinţeze pe patriarhul Daniel ce-l aşteaptă de va veni la sfinţirea bisericii de la Schitul Zosin.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Gem de roşii
Horoscopul zilei de 24.10.2015
Bancul zilei: Lecţie de istorie a SUA
Sfat pentru un influent om de afaceri botoşănean
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Mănăstire sau fermă zootehnică?
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 23.10.2015
Imagini rare cu leoparzi de zapada, surprinse in Mongolia
Mai multe ONG-uri solicita demisia vicepremierului Gabriel Oprea
Victor Ponta a refuzat sa raspunda la intrebarile legate de politistul din coloana lui Oprea
Primarul din Techirghiol a fost retinut de DNA dupa ce a fost prin in flagrant cand primea 40.000 lei
Gabriel Oprea, papusa sau manipulator?
Despre lipsa de curaj a marilor oameni de stat ai Romaniei
Sunca si carnatii ar urma sa fie introdusi in categoria produselor cancerigene
La fel da daunatoare ca fumatul, azbestul si arsenicul
Renato Usatii, retinut in Moldova
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatii, a fost retinut vineri de catre ofiteri
Tăcerea generalului Oprea decredibilizează Ministerul de Interne. }i solicit demisia.
Drept la replică - ANVPS recunoaşte paguba de la AJVPS Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă