Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7003
De la 07 Ianuarie 2003
122578942

Botoşani: Roma, comuna condusă de soţia primarului

  • 3 September 2014, 23:00
În iunie 2012 locuitorii comunei Roma s-au dus la vot şi l-au votat primar pe social-democratul Gheorghe Bârliga (foto 2), deşi se ştia că acesta, inginer cadastral în primărie, are probleme de natură psihică.
După doi ani de mandat ai lui Bârliga, oamenii au constatat că în comuna lor lucrurile au îngheţat la nivelul lui iunie 2012. Am stat de vorbă cu câţiva dintre ei şi mi-au spus că nu au dialog cu primarul. Acesta vine la birou, se aşează pe scaun şi „râde ca proasta-n târg”, nerezolvând problemele cu care se confruntă cetăţenii.
I-am întrebat de ce l-au votat primar dacă ştiau că omul are probleme „la etaj”. Toţi cei cu care am dialogat susţin că l-au votat de frica neveste-si, Rodica Bârliga (foto 1), care este medic de familie în comună şi care are o gură cât o şură şi de intri în conflict cu ea nu te mei speli de mizeria verbală cu care te împroaşcă.
Dealtfel, la una din prezenţele lui Victor Ponta la Botoşani, dacă nu mă înşel la cea din primăvara lui 2012, Rodica s-a urcat pe scenă şi i-a cerut lui Ponta să-i facă soţul primar. Iar Ponta i-a promis că da. Din acel moment Rodica s-a comportat cu oamenii din comună ca şi cum soţul ei era deja primar. Adică ea începuse să stabilească ce se va face şi ce nu la primărie. În cei doi ani de primar Gheorghe Bârliga n-a performat cu nimic. Nici măcar proiectele începute de fostul primar n-a fost în stare să le finalizeze. Sediul de primărie nouă (foto 3) nu este finalizat iar drumul Roma – Dimăcheni n-a mai fost primenit decât cu câteva maşini cu piatră, fără a se turna asfaltul.
Asfaltarea drumului Roma – Dimăcheni este un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării. În doi ani de când acest minister este condus de liderul PSD Liviu Dragnea, primarul n-a mai primit bani să finalizeze lucrarea.
În Roma II era o grădiniţă la care se amenajase un teren de joacă pentru copii dotat cu mobilierul necesar. Fără vreo explicaţie, primarul a ridicat mobilierul şi l-a depozitat sub cerul liber pe terenul de sport.
În schimb, dacă vreun localnic are o problemă de rezolvat, el se va adresa mai întâi doamnei doctor, ea urmând a stabili dacă problema este sau nu rezolvabilă. Doamna doctor, ca nevastă de primar, a considerat că maşina primăriei, o Dacie papuc nu este potrivită cu statutul ei şi al soţului, aşa că în acest an Primăria a cumpărat un Logan pe care a plătit vreo 10 mii de euro.
Achiziţşionarea s-a făcut fără aprobarea consilierilor locali, doamna doctor considerând că nu-i de nasul consilierilor să aprobe aşa ceva.
Progresul în comuna Roma a rămas îngheţat la nivelul lui iunie 23012 iar localnicii se plâng că primarul nu le rezolvă problemele. Să nu se mai plângă pentru că ei l-au votat, deşi ştiau că este fiul unei mari relicve comuniste, Mihai Bârliga, fost deputat MAN şi preşedinte de CAP, Erou al Muncii Socialiste şi care a stăpânit cu mână de fier comuna în vremurile lui Ceauşescu.
La cei 90 de ani, bătrânul comunist este mândru că la cârma comunei este vlăstarul său care-i calcă cu demnitate pe urme, cu mica observaţie că odrasla sa are probleme „la etaj”, aşa cum rezultă din certificatele medicale decontat la primărie.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doua posturi TV din Republica Moldova, preluate de un afacerist cu legaturi in Rusia
Patru nave NATO in Marea Neagra, in urmatoarele zile
Klaus Iohannis: Alesii care isi vor schimba partidul isi vor pierde mandatul
Istoria se intoarce si ne pune iar amnistia fiscala in brate
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Romania, pe locul 59 in clasamentul competitivitatii economici
Moldova nu a primit inca niciun metru cub de gaze din Romania
chiar daca in urma cu o saptamana a fost inaugurata cu mare fast conducta Iasi-Ungheni
Mesajul preşedintelui Traian Băsescu către OMV
Autoturisme distruse în incendii
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dorinţa negrului
Prefectul Macaleţ, mutul care gângureşte politic
Ioan Rotundu
Bani de colivă
Sfintire troita
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog