Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2682
De la 07 Ianuarie 2003
122888331

Botoşani: S-a spart gaşca PSD din interiorul Judecătoriei Darabani

  • Ioan Rotundu
  • 8 January 2016, 23:00
Înfiinţată în decembrie 1997 de către fostul ministru al Justiţiei, liberalul Valeriu Stoica, Judecătoria Darabani a fost percepută încă de la înfiinţare ca fiind sub controlul politic al PSD. Nistor, judecătorul care a fost primul preşedinte, venea din tagma judecătorilor comunişti şi era făţiş de partea social-democraţilor. După plecarea sa prin anul 2004, preşedinte a fost numit cu delegaţie Teofil Georgel Mardar, până a deveni judecător fiind secretar la Primăria Conceşti şi făcând gaşcă politică cu Marcel Chelaru şi el secretar iar acum primar de Suharău ce vine din regimul comunist şi pare a deţine funcţia pe vecie. Mardar nu s-a prezentat niciodată la un examen de titularizare pe post pentru că, spun cunoscătorii, nu l-ar fi luat niciodată fiind considerat un magistrat cu potenţial juridic modest.
Judecătorilor s-a alăturat şi Nicu Ioniţă pe post de procuror şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, nimeni altul decât fiul doctorului Ioan Ioniţă de la Truşeşti, fost deputat PSD şi susţinător înfocat al social-democraţiei. Fiul său, de pe post de procuror şef, după cum susţin localnicii s-a pus fără rezerve în slujba social-democraţilor din zonă reprezentaţi de Costel Nazare, apărându-le interesele. De menţionat că şi Nicu Ioniţă n-a fost titular pe post ci delegat de pe postul de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.
Ultima ispravă a procurorului şef a fost spre sfârşitul anului trecut când l-a invitat pe primarul de Rădăuţi Prut, Viorel Nichiteanu, la o petrecere la care Ioniţă era pe post de naş. După ce Nichiteanu a dat darul şi s-a retras spre casă, a avut surpriza ca dimineaţa să se trezească la poartă cu un procuror din subordinea lui Io0niţă cu mandat de percheziţie domiciliară. Afacerea, spun tot cunoscătorii, era de fapt o răzbunare pusă la cale de social-democratul Costel Nazare împotriva primarului liberal Nichiteanu, neînţelegerile dintre cei doi pornind de la terenurile pe care le au arendate.
Pe la sfârşitul anului 2014, începutul lui 2015, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a trecut Judecătoria Darabani pe lista desfiinţării. Au luat foc deputaţii PSD de Botoşani şi cu toţii s-au dus la şeful lor, premierul Victor Ponta, să-l convingă să nu desfiinţeze judecătoria. L-ea reuşit strategia iar senatorul Doina Federovici a cotcodăcit precum găina babei din poveste ce-a ouat o mărgică, declarând că datorită PSD-ului Judecătoria Darabani n-a fost desfiinţată, venind astfel în sprijinul celor din zonă ca să nu ajungă din nou la Judecătoria Dorohoi..
Iată că de la 1 ianuarie acest an preşedintele-delegat Teogfl Georgel Mardar a fost demis iar locul său a fost ocupat de către judecătorul Mihaela Maga, nora lui Gheorghe Maga fost director la Direcţia de Finanţe Botoşani. Maga a ocupat postul de preşedinte în urma susţinerii unui examen. Percepută ca un magistrat serios şi care nu se lasă intimidată de presiunile politicului, cei din raza de activitate a Judecătoriei Darabani îşi pun mari speranţe în a li se face dreptate măcar în dosarele ce se vor judeca de acum înainte.
Demiterea lui Mardar a îndoliat suflarea social-democrată din zona Darabani dar cel mai afectat este Costel Nazare, baronul PSD care stăpâneşte zona. Un alt protejat al lui Mardar, primarul de Suharău, Marcel Chelaru, este şi el în doliu. Dar lovitura de graţie pentru PSD avea să vină când s-a aflat oficial că procurorul şef Nicu Ioniţă nu a mai primit delegaţie pe post şi a fost retras la Suceava, devenind navetist. În locul său, cu delegaţie, funcţia de procuror şef a primit-o procurorul Croitoru din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
În ce-l priveşte pe Nicu Ioniţă, acesta are mari probleme cu naveta de la Darabani la Suceava pe care o face în fiecare dimineaţă. El a primit de la Primăria Darabani o locuinţă în care a investit mulţi bani ca s-o facă utilizabilă la nivelul rangului său social, locuinţa fiind vecină cu somptuoasa vilă (foto) a lui Costel Nazare. Acum, Ioniţă se află în situaţia de a preda locuinţa Primăriei, nemaiavând temei legal s-o deţină. Decapitarea justiţiei de la Darabani de preşedinte la Judecătorie şi procuror şef la Parchet ar putea da la iveală multe aranjamente de dosare despre care prin Darabani s-a tot vorbit în şoaptă dar nimeni n-a avut curajul să ia taurul de coarne. Poate îl va lua de acum înainte!
Cert este că noul preşedinte Mihaela Maga a renunţat la secretara care l-a slujit ani la rând pe Mardar şi care în urmă cu vreo patru ani, beată fiind prin oraş, striga că dorinţa ei este să facă un băiat cu şeful. Iată că n-a mai apucat să-şi împlinească dorinţa, Mardar nemaifiind şef. Şi la şoferul lui Mardar, Maga a renunţat , semn că doreşte s-o rupă total cu trecutul mandatului de preşedinte-delegat al lui Mardar şi să pună bazele unui nou management juridic. Jurnalul îi urează succes!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cristi Borcea şi… minunile sale
Reţeta zilei: Piept de curcan în sos de muştar şi smântână
Horoscopul zilei de 9.01.2016
SUA au eliberat din Guantano Bay un kuweitian ce era inchis de peste 13 ani
O racheta americana a ajuns din greseala in Cuba cu un avion Air France,
o pierdere enorma de tehnologie pentru SUA
O femeie de 55 de ani a murit in curtea Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti
Ce ii spusese medicul de la care venea
Agresiunile din Koln: Politisti germani isi contrazic sefii / Printre agresori ar fi fost refugiati
Premierii Slovaciei si Cehiei vor un summit extraordinar al UE, dupa agresiunile din Germania
Dezvaluiri incredibile ale Curtii de Conturi in "Afacerea panseluta" din Bucuresti
Ţigarete de contrabandă confiscate la frontiera cu R. Moldova
A pornit dacul cu colinda
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog