Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12221
De la 07 Ianuarie 2003
122872288

Botoşani: Scandal public între patronul restaurantului „AMARETTO” şi vecini

  • Ioan Rotundu
  • 17 September 2013, 23:00
Ieri, în audienţă la primarul Ovidiu Portariuc s-au prezentat doi dintre vecinii imobilului în care funcţionează restaurantul „AMARETTO” (foto 1). Cei doi vecini, Lucia Livanu şi Gheorghe Porfir, au reclamat mai multe aspecte la adresa proprietarului imobilului în care funcţionează restaurantul.
Situat în strada Octav Onicescu, imobilul în cauză a fost cumpărat de către Florin Harasim de la omul de afaceri Mihai Dughilă. Din actele actuale rezultă că proprietarul este Petronela Roxana Pălimaru, fiica lui Florin Harasim.
Vecinii sunt nemulţumiţi de faptul că Harasim are un comportament foarte violent în limbaj cu ei iar mesele festive organizate în restaurant, cu muzică la maxim şi chiuituri tulbură liniştea celor care locuiesc în preajmă.
Ei mai susţin că nu până demult, la etajul de deasupra restaurantului, unde sunt camere de locuit şi unde acum locuieşte fiica lui Harasim, Petronela Roxana, s-au petrecut lucruri nu tocmai creştineşti. Erau văzuţi poliţişti şi alte persoane importante care urcau la etaj însoţiţi de fetiţe de companie.
Orice reclamaţii au adresat, cei veniţi în control erau invitaţii lui Harasim la restaurantul Perla, proprietatea sa, situat lângă Hotel Maria, unde se ospătau din belşug iar concluzia era că reclamaţiile vecinilor nu sunt fondate.
Dar să sintetizăm cam ce probleme au vecinii imobilului în care funcţionează restaurantul buclucaş:
Sorin Creţu este vecinul din dreapta restaurantului, posesor al unui imobil cu etaj la parterul căruia funcţionează un magazin de chimicale. Creţu s-a judecat cu familia Harasim pentru că nu avea drept de servituri în spatele vilei, terenul lui Harasim fiind până sub peretele casei. Apoi s-a mai judecat pentru că în peretele din spatele vilei lui Creţu sunt două geamuri de aerisire iar Harasim voia ca judecătorul să-l oblige pe Creţu să le înfunde, ceea ce n-a reuşit să obţină pe calea procesului.
Acum Harasim Harasim vrea să ridice un garaj chiar sub peretele casei lui Creţu (foto 2). Povestea garajului fiind una destul de complicată, o voi trata separat.
Cristina Tudora este medic stomatolog şi are cabinetul într-un imobil situat între restaurantul lui Harasim şi vila lui Creţu. În spatele casei sale, Tudora are acces doar pe distanţa de un metru de la perete, restul fiind terenul lui Harasim. Prin ridicarea garajului Harasim îi obturează vederea de la geamul din spatele cabinetului şi-i blochează uşa de ieşire.
Lucia Livanu este vecina din partea stângă a restaurantului (foto 3). Şi ea are o vilă somptuoasă, aproape de peretele localului. Când în restaurant sunt mese festive sau nunţi, Lucia Livanu stă de strajă pentru că zgomotul venit dinspre local nu-i permite să aţipească. Au venit cei de la Mediu şi au făcut măsurători când nu erau nunţi şi zgomotul tot a depăşit limita admisă. Interesant a fost că lui Harasim nu i s-a întâmplat nimic.
De la Lucia Livanu am aflat că o perioadă, în spaţiile de deasupra restaurantului a locuit Răzvan Baltă, fiul deputatului Mihai Baltă. Deci Harasim se învârte în cercuri înalte.
Gheorghe Porfir locuieşte la parterul blocului din spatele restaurantului. El reclamă faptul că Harasim, la clădirea cumpărată de la Dughilă a adăugat noi anexe fără a avea autorizaţe de construcţie. Garajul pe care Harasim vrea să-l ridice îi întunecă apartamentul de tot. La toate acestea, zgomotul din restaurant ajunge şi la el în apartament.
Povestea garajului este una destul de interesantă
În anul 2009 Florin Harasim a turnat în spatele vilei lui Creţu şi în faţa apartamentului lui Porfir o placă de beton drept fundaţie la un viitor garaj. Pentru că vecinii s-au revoltat şi au cerut celor din Primăria Botoşani să stopeze lucrările, Harasim Harasim a fost nevoit să renunţe. Mai ales că fapta sa îmbrăca şi aspect penal, în sensul că a construit fără autorizaţie dar nimeni nu-şi poate explica de ce cercetarea penală n-a mai continuat.
Numai că el nu s-a lăsat păgubaş. În 22 decembrie 2011 a obţinut de la Primăria Botoşani o autorizaţie ulterioară pentru anexele adăugate imobilului cumpărat de la Dughilă. Pe autorizaţie se mai scrie şi „renovare garaj”. Păi, cum să fie renovat garajul când el nici n-a fost construit. Numai arhitectul Dan Sandu ştie cum poate fi renovată o construcţie care n-a fost realizată.
În audienţă
Cum spuneam, ieri s-au prezentat în audienţă la primarul Portariuc vecinii Lucia Livanu şi Gheorghe Porfir care au cerut primarului să verifice cum este posibil să se elibereze autorizaţie de renovare a unui garaj care n-a fost construit. Fapta este penală fără doar şi poate iar primarul ar fi trebuit doar să constate cine a comis falsul şi să-l dea pe mâna procurorilor.
Numai că primarul Portariuc a gândit altceva. El a dispus ca astăzi să se prezinte la faţa locului arhitectul Dan Sandu şi să vadă dacă într-adevăr garajul n-a fost construit. De asemenea să constate dacă ridicarea garajului afectează drepturile de proprietate ale vecinilor. Arhitectul Sandu va fi însoţit şi de poliţiştii locali, ca nu cumva să se nască vreun conflict.
Pentru că urma ca tot astăzi să filmez şi eu un reportaj la Lumea lu’ Rotundu, am amânat filmările la cererea reclamanţilor care vor să afle mai întâi care va fi concluzia finală a arhitectului Dan Sandu. Vor afla concluzia acestuia numai dacă Sandu n-o va trage la restaurantul Perla, aşa cum au tras concluzii şi ceilalţi controlori veniţi să facă dreptate vecinilor şi au plecat dând dreptate familiei Harasim.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ruşinea lui Edan
Aproximativ 9.000 pachete de ţigări trecute cu lanseta peste râul Prut
Descoperire de senzaţie făcută de arheologii români
un oraş imens, cel mai vechi din Transilvania, şi chiar mai vechi decât piramidele egiptene
Alo ! Ponta, Băsescu! Se aude! „Groparuk” sârbilor îşi bate joc de români
Sociollogica: Protestele anti-RMGC: câteva observaţii pe scurt
Introducerea impozitului pe veniturile din chirii este o mărire a cotei unice
Cod galben de furtuni şi în estul ţării
Cine este candidatul: Ponta sauAntonescu? Dar al treilea?
Drama din sălile jocurilor de noroc
Ioan Rotundu
Victor Ponta refuză să spună cum va vota în cazul proiectului privind exploatarea minieră de la Roşia Montana
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog