Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12404
De la 07 Ianuarie 2003
76483044

Botoşani: Spitalele judeţului au nevoie grabnică de aparatură medicală

  • 21 June 2012, 23:00
În dotarea cu aparatură medicală, spitalele judeţului au un gol de aproape 14 milioane de lei. În spitale sunt aşteptate cu interes noile criterii după care se va face clasificarea unităţilor medicale cu paturi.
Deşi a fost făcută anul trecut o clasificare pe cinci nivele de competenţă a unităţilor medicale cu paturi, noul ministru a anunţat că are în plan o nouă clasificare, care să permită finanţare mai bună pentru mai multe unităţi spitaliceşti. Unul dintre criterii va fi însă dotarea cu aparatură şi aici sunt lipsuri care se cunosc şi la Ministerul Sănătăţii.
Ultima inventariere a aparatelor medicale din spitalele judeţului arată că ar mai fi nevoie de aparatură de circa 13,8 milioane de lei. O listă cu peste 200 de aparate medicale de care duc lipsă spitalele botoşănene a fost transmisă anul trecut la Ministerul Sănătăţii.
De la computer tomograf până la mese de operaţie, spitalele şi-au pus pe listă toate dorinţele în materie de aparatură medicală. Nu era vorba de mofturi, ci de nevoi reale ale spitalelor, deoarece medici din toate unităţile spitaliceşti se plâng că la capitolul dotare este încă mult loc de mai bine.
În unele cazuri medicii spun că sunt obligaţi să lucreze cu aparatură veche de zeci de ani. Lista a ajuns la minister, însă nici unul dintre aparatele trecute pe aceasta nu a fost trimis de minister unităţilor care şi-au pus speranţe în această solicitare. Pe lista trimisă Ministerului Sănătăţii se află lămpi cu ultraviolete, truse video gastroscopie, aparate de ventilaţie, aparate radiologice, ecograf doppler, mese de operaţie, etc.
“Numai Spitalul Judeţean a solicitat aparatură de vreo 3 milioane de lei. Spitalul Municipal Dorohoi avea, de asemenea, solicitări de aparatură de aproape 3 milioane de lei. La Spitalul Municipal Dorohoi s-a solicitat şi un computer tomograf. Sume mari, nu ne-am aşteptat să ne onoreze aceste liste, dar măcar o parte din acestea”, declara, în aceste zile unul dintre medicii botoşăneni. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mătuşa Tamara şi nepoţelul
Năstase, pus în genunchi de justiţia pe care a încercat să o controleze
Daniel Morar la RFI, despre verdictul în cazul Năstase
Senatul a mai făcut un pas pentru suspendarea preşedintelui Băsescu
Procedurile legale prin care Năstase poate întrerupe executarea pedepsei
Condamnaţi în dosarul Trofeul calităţii urmăriţi general
Vântu, condamnat la un an de închisoare cu executare
Efectul compătimirii
Ioan Rotundu
Lista consilierilor locali ai municipiului Botoşani
Botoşani: Portariuc blochează cea mai importantă investiţie: Parcul Cornişa
Cătălin Flutur a predat mandatul
HSR îşi face bagajele din Botoşani
gonită de noul primar
Portariuc, primarul ales, a depus jurământul
Au fost aleşi viceprimarii municipiului Botoşani
Botoşani: Noi cazuri de meningită virală în rândul elevilor
Concursul pentru şefii de secţie la Spitalul judeţean stă blocat
Cui a revenit titlul de „Elevul anului”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă