Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22850
De la 07 Ianuarie 2003
118468849

Botoşani: Stăpânii asociaţiilor de proprietari

  • Ioan Rotundu
  • 19 May 2013, 23:00
De mai mult timp am atras atenţia asupra faptului că pe la asociaţiile de proprietari s-au oploşit fel de fel de şmecheri, de profitori, de rataţi profesional care îşi bat joc de membrii asociaţi şi le toacă banii fără a da socoteală cuiva. Un astfel de profitor s-a oploşit cu ceva ani în urmă la Asociaţia de proprietari nr. 29, din zona Primăverii, vecină cu Tex Clubul lui Viorel Dănuţa. Numele său este Dinu Stamate.
Acesta a monopolizat întreaga activitate a Asociaţiei şi o conduce discreţionar, nici un locatar neavând drept de cuvânt sau observaţie în faţa sa. Cules de pe drumuri, mai mult din milă de un fost locatar Savin, Stamate dispune acum de banii Asociaţiei după cum vrea el. Ca proprietarii asociaţi să nu afle pe ce cheltui el banii, a desfiinţat Comisia de cenzori, aşa că nimeni nu-i controlează activitatea.
Multe scări de bloc s-au debranşat de la societatea Moden Calor, toţi locatarii având centrale individuale. Cu toate acestea, Stamate îi pune la plată pentru căldura de pe spaţiile comune, fără ca prin apartamentele de pe scara în cauză să treacă vreo ţeavă de la Moden Calor. Mai mult, după ce au constatat izolarea ţevilor de la subsol, cei de la Modern Calor au dat scris că respectiva scară nu trebuie pusă la plată pentru încălzirea spaţiilor comune.
Şi cu plata consumului de energie electrică de pe scară sunt probleme. Stamate facturează cât vrea el pe fiecare apartament, deşi pe scară nu mai sunt becuri, iluminatul fiind asigurat cu alte mijjoace. De exemplu, scara pe care locuieşte doamna Elena Corneanu, cei de la E.ON Electrica au constatat deconectarea iluminatului pe scară de la reţeaua lor electrică şi au dat scris că n-au a plăti vreun consum. Dar Stamate are grijă să factureze în continuare sume substanţiale cu titlu de consum energie iluminat pe scară.
La reclamaţia proprietarului Harbuz, un control al Poliţiei a constatat oarece lipsuri financiare în gestiunea lui Stamate. Cu toate acestea, dosarul n-a mai ajuns la procurori. Cineva de la Poliţie ni-a pus căpăstru în vreun fişet metalic iar Stamate îşi face de cap în continuare.
Interesant este faptul că în Asociaţie locuiesc şi lucrători la Poliţie, jurişti şi mulţi intelectuali. Toţi aceştia sunt la dispoziţia lui Stamate şi nu zic nimic la sumele care le primesc de plată cu titlu de cheltuieli comune. Când unii şefi de scară s-au sesizat de ilegalitatea cheltuielilor calculate de Stamate şi s-au dus la asociaţie să-i ceară socoteală, acesta a chemat Poliţia şi jandarmii.
Stamate se bucură se sprijinul a câtorva proprietari asemenea lui, care la semnalul său constituie o adunare generală ad-hoc şi hotărăsc ce le spune Stamate. Niciodată n-a fost o adunare adevărată, niciodată Stamate n-a dat socoteală proprietarilor de activitatea sa.
Când a fost strâns cu uşa de un grup de proprietari insistenţi să afle ce ascunde Stamate în hârtiile sale, acesta a chemat un fals expert contabil care i-a întocmit un act de control cum a vrut el. Când locatarii s-au interesat la Corpul de Experţi şi Contabili Autorizaţi (foto), au aflat de la directorul Gheorghe Sorescu că numele celei care a semnat Raportul de expertiză nu figurează pe lista autorizaţilor. Prins cu ocaua mică, Stamate a schimbat titlul Raportului de expertiză în Raport de activitate. Cum nu are Comisie de cenzori care să-i fi avizat pentru legalitate Raportul, acesta a rămas un document întocmit, semnat şi asumat doar de Stamate.
În momentul de faţă Asociaţia de proprietari nr. 29 este implicată în mai multe procese. Stamate n-are a se teme. În afară de el nimeni nu ştie ce se află în documentele contabile ale asociaţiei iar la proces depune documentele care crede el şi nu cele cerute de judecător. De exemplu, pe 28 mai are noi termene de judecată.
Despre Stamate oamenii nu cunosc prea multe. Mai mult din auzite. Se zice că de vreo 16 ani rămăsese fără loc de muncă pentru că din cauza băuturii a fost dat afară de unde a lucrat. Şi soţia l-a lăsat tot din cauza băuturii. La Asociaţie s-a angajat cu jumătate de normă dar repede şi-a făcut normă întreagă şi cu un salariu care ar fi de 2000 lei. Se presupune, că nu ştie nimeni ce salariu şi-a aprobat.
Atmosfera din Asociaţia de proprietari nr. 29 Botoşani este una tensionată. Dar despre minunile contabilului Dinu Stamate veţi afla mai multe în curând, urmărind Lumea lu’ Rotundu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Românii şi Eurovizionul
Lumea lu' Rotundu: Revoltă la "Malul Başeului"
Dinamica economiei: Primăria Bucecea
70% dintre români consideră că în ţara noastră lucrurile merg într-o direcţie greşită
Un hacker român, aflat în închisoare, a inventat un dispozitiv anti-fraudă pentru bancomate
Un elev din Râmnicu Valcea a câştigat premiul cel mare de 75.000 dolari, acordat de Intel in SUA
Ministrul Justiţiei, despre confiscarea maşinilor
Sunt pentru retragerea pensiilor speciale pentru magistraţii condamnaţi
Eu, profesional şi personal, mă simt împlinit
Pacientul evlavios şi morala creştină
Ioan Rotundu
Lecţia Eurovizion
Ioan Rotundu
Vor ajunge mercenarii din fotbal cetăţenii de onoare ai Botoşaniului?
Prostia şi minciuna n-au leac la PSD Botoşani
Protariuc se leapădă de propria firmă ca de satana
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 19 mai 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă