Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1765
De la 07 Ianuarie 2003
123660511

Botoşani/Ştiubieni: Primarul Merticaru a dus „satana” la mănăstire

  • Ioan Rotundu
  • 25 February 2015, 23:00
Ieri am ajuns prin comuna Ştiubieni solicitat fiind de către localnicul Ioan Huţanaşu (foto 1). Omul avea un întreg pomelnic de nemulţumiri la adresa primarului Ionel Sebastian Merticaru. Am luat act de nemulţumirile sale însă mi-aş fi dorit ca una dintre ele s-o clarific pe loc.
Cu ani în urmă primarul Merticaru a achiziţionat, prin negocieri controversate o basculantă de mare capacitate (foto 2) de la firma Dany Emma intrată în faliment şi lichidare. Această tranzacţie a primarului a fost suspectată de consilierii locali, printre care şi Radu Cantaraciuc, că ar fi fost de fapt o afacere între primar şi unul dintre patronii societăţii.
Spun sătenii şi unii consilieri locali că suma plătită ar fi fost de 8 miliarde lei vechi. Numai că din fabrică, adică de nou, o astfel de basculantă costă în jurul a 4,5 miliarde lei vechi. Mai grav este faptul că basculanta n-a putut fi utilizată şi nici înmatriculată în circulaţie pentru că documentele de provenienţă au fost falsificate de către cineva din firma Dany Ema. În mod cert s-a creat o pagubă importantă bugetului local, cu cele 8 miliarde de lei putându-se rezolva alte necesităţi.
Controalele efectuate la primărie de către Curtea de Conturi şi verificările organelor de cercetare penală sesizate n-au constatat nicio vinovăţie primarului. Aşa că, hoţul neprins este negustor cinstit iar la nivelul comunei Ştiubienoi este ales primar la al patrulea mandat.
Mi-a relatat Huţanaşu cum primarul, ca să scape de gura satului, a urcat basculanta pe un trailer şi a dus-o la mănăstirea situată pe dealul de nord al localităţii. Într-adevăr, noi n-am mai găsit basculanta în curtea primăriei, chiar sub geamul primarului, unde a stat şi a ruginit vreme de vreo 5 ni. Am dorit să ajungem la mănăstire şi să aflăm de la părintele stareţ Melchisedec ce caută basculanta într-un lăcaş ortodox dar n-am opututz urca dealul, Plouase iar drumul este nepietruit. Ne-am întors în centrul satului. În faţa primăriei este un bar. Am întrebat de un cetăţean unde este basculanta care era parcată în curtea primăriei.
- Satana aia ruginită, a dus-o primarul la mănăstire! A fost răspunsul său aprobat şi de alţi treci parteneri de pahar.
Pe primar nu l-am mai căutat în primărie pentru că era după ora oficială de program. Nu l-am găsit noi în timpul programului darămite după…
În jurul orei 16,00, după ce am făcut rost de telefonul mobil al părintelui stareţ l-am sunat. Ne-a răspuns o voce ce semăna cu a sfinţiei saledar n-a dorit să dialogheze cu noi. Apoi am aflat că în această săptămână călugării din mănăstiri au canoane şi nu vorbesc la telefon. Nu mă pricep la regulele din mănăstiri dar ce am aflat cu certitudine este faptul că într-adevăr primarul a dus „satana” la mănăstire.
De la părintele stareţ voiam să aflu dacă basculanta a fost donată mănăstirii sau numai dosită de gura lumii că de cumpărat nu se poate pune problema. Preoţii nu risipesc banii ca primarii, ei adună de la primari tot ce pot obţine gratuit, adică de pomană. Sperăm să aflăm totuşi care este regimul juridic al basculantei parcată la poarta mănăstirii că doar n-o fi dus-o primarul Merticaru pentru a primi ultima împărtăşanie înainte de a o duce la fier vechi, pentru a recupera pe ea vreo sută de milioane de lei după ce a cumpărat-o cu 8 miliarde.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Contre între parlamentari
Reţeta zilei: Tortilla
Horoscopul zilei
Concert de rock alternativ la Botoşani
Ford cu documente expirate depistat la Mihăileni
Vladimir Putin: Refuzul Kievului de a furniza gaze regiunilor rebele seamana cu un genocid
Un primar din Ungaria isi inchiriaza satul
Oferta include caii, vacile, o statie de autobuz si postul de viceprimar pentru un weekend
Programul vizitei lui Klaus Iohannis in Germania
presedintele se va intalni cu Angela Merkel si Joachim Gauck
Camera Deputatilor a respins amnistierea plagiatorilor
Elena Udrea a primit mandat de arestare pentru 30 de zile in dosarul Gala Bute
Udrea a fost dusa in arestul Politiei Capitalei
Klaus Iohannis, inaintea vizitei in Germania
Contam pe sprijinul german pentru integrarea reala si in profunzime a Romaniei in nucleul european
Părinte protopop, pentru ce rudă-i menită?
Ioan Rotundu
Denuntul lui Dorin Cocos la DNA
Comisia Europeana deschide procedura de dezechilibru macroeconomic pentru Romania
Sora lui Victor Ponta, Alexandra Hertanu, a fost audiata la DNA Ploiesti
Si mama premierului este asteptata in fata procurorilor
Victor Ponta, intrebat despre audierea surorii sale la DNA
Hai, ma, voi sunteti seriosi? Eu vizitez un spital
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog