Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25368
De la 07 Ianuarie 2003
122885435

Botoşani: Ţābuleac de la PNP. Un fel de Gāgă politic cu repetiţie

  • Ioan Rotundu
  • 3 April 2016, 23:00
Există o regulă instituită īncă din vremurile cānd făceau politică Sandu şi cu Dănuţă, doi politicieni botoşăneni de-ai lui Cunescu care īşi propuseseră să ne iniţieze īn politica social-democrată promovată de īnaintaşul Constantin Ttitel Petrescu. Nu prea cunoşteau cei doi ce rol a avut Titel Petrescu īn netezirea căii de pătrundere a comunismului īn Romānia, dar le potriveau şi ei precum baba surdă la slujba din biserică.
Scopul celor doi era să ajungă parlamentari. Profesorul Mircea Dănuţă era omul cu bani, Dumitru Sandu omul cu minte care se pricepea de minune să folosească banii lui Dănuţă pentru interesul personal.
Finalul a fost că Dumitru Sandu a ajuns deputat iar prof. Mircea Dănuţă migrator politic pe la mai toate partidele din Botoşani pānă s-a plictisit să tot candideze pentru un post de parlamentar şi s-a retras din viaţa publică.
Cum spuneam, īn urma celor doi au rămas nişte reguli printre care şi conferinţele de sfārşit de săptămānă susţinute de partidele politice cu forţă locală şi naţională. Īnsă cānd se apropie alegerile locale şi parlamentare, conferinţe de presă organizează şi partidele mici, un fel de păduchi politici apăruţi dintr-un interes al cuiva care se visează să ajungă un puternic al zilei aşezat la masa pe care să tortul puterii iar el cu cuţitoiul īncepe a īmpărţi feliile.
Unii au ajuns la tort, alţii nici n-au ajuns să vadă cum arată. Dar cei mai periculoşi devin cei care au apucat să se īnfrupte din tort dar au fost īnlăturaţi de către alţii mai vicleni, mai puternici iar acum īncearcă sun nou să mai prindă o felie, Un astfel de politician este şi Mihai Ţābuleac. El s-a īnfruptat din torul puterii īn mod copios īn mandatul 2008 – 2012 cāt a fost preşedintele Consiliului Judeţean botoşani, Īnainte s-a īnfruptat dintr-un tort mai dulce, fiind senator. Acum Ţābuleac vrea din nou o felie de tort şi se zbuciumă la fiecare sfārşit de săptămānă să ne prezinte īn cāte o conferinţă de presă din puţul gāndirii sale politice, tot atāt de adāncă şi profundă precum popularul Gāgă.
La sfārşitul săptămānii trecute, Mihai Ţābuleac a declarat gomos īn conferinţa de presă că el după alegerile locale nu se va face cārdăşie cu nici un partid politic dacă acesta nu va avea scoşi īn faţă politicieni de valoare. Presupun că valoarea etalon la care face raportare Ţābuleac este chipul şi asemănarea sa. Să-i creionăm acest chip ca să vedem dacă-i găsim vreo asemănare pe la alte partide.
Ţābuleac a ajuns preşedintele PNL prin fraudă morală şi manipulare a alegerilor din Conferinţa judeţeană PNL, īnlăturāndu-l pe Dinu Secrieru. Īn alegerile parlamentare din toamna lui 2004 s-a pus primul pe listă la Senat şi a ieşit senator. Tot īn 2004, la alegerile locale, cānd īn PNL venise gruparea lui Gheorghe Flutur care părăsise PD-ul lui Băsescu, l-a boicotat pe Cătălin Flutur ca şi candidat la Primăria Botoşani. Flutur a fost nevoit să-şi mute sediul de campanie din PNL īntr-un apartament privat. Cu toate piedicile puse de Ţābuleac a ieşit primar.
Ajuns senator, din PNL s-a rupt din nou gruparea Stolojan – Flutur care a format Partidul Liberal - Democrat iar Ţābuleac a urmat această grupare dar pentru că n-a fost el desemnat preşedintele, ci Cătălin Flutur, a izbucnit un scandal mocnit. Cu toate acestea, la alegerile locale din 2008 Cătălin Flutur īl sprijină pe Ţābuleac ca să ajungă preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. După ce s-a instalat īn funcţie (foto), partidul schimbāndu-şi numele din PLD īn PDL, Ţābuleac a boicotat tot timpul partidul condus de Flutur dar şi primarii PDL din teritoriu, făcānd fel de fel de combinaţii cu Florin Ţurcanu, ajuns preşedintele PNL
Ca preşedinte al VCJ, Ţābuleac a desfiinţat Secţia de Artă a Muzeului Judeţean Botoşani, a pus director la Memorialul Ipoteşti un economist format īn uzinele lui Ceauşescu reuşind să scoată Memorialul din importantele acţiuni derulate īn plan naţional, a pus la Direcţia Judeţeană de Cultură director un profesoraş de istorie adus de la ţară, Dănuţ Huţu de la Vf. Cāmpului, creānd o mare dezordine īn conservarea şi păstrarea tezaurului arhitectural al judeţului Botoşani, a organizat licitaţii publice controversate şi a dirijat banii bugetului spre primarii PSD şi PNL īn detrimentul celor de la PDL.
A pierdut alegerile la preşedinţia CJ īn 2012 cānd nici sătenii din Coţuşca nu l-au mai votat, considerāndu-l pe Ţābuleac o ruşine a comunei.
Acesta este palmaresul valoric al lui Mihai Ţābuleac de la PMP, partidul condus de Băsescu, palmares pe care politicianul l-a transformat īn etalon după care va măsura ce alţi politicieni corespund ca să poată face chilimet politic după alegerile locale. Cu un aşa set de valori, sigur Ţābuleac va găsit şi alţii colegi de tagmă conform chipului şi asemănării sale.
Surpriza la care nu se aşteaptă Ţābuleac va fi după numărătoarea voturilor cānd el şi cei asemenea lui vor rămāne īn urna de vot, fără ca numele lor să mai iasă īn spaţiul public pentru a ne otrăvi viitorul. Eu aşa cred că se va īntāmpla. Īn rest, ce-a declarat pānă acum Ţābuleac şi ce va mai declara sunt mostre de gāndire demne de Gāgă, noi avānd dreptul de a zāmbi ironic sau de-al compătimi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ţărăneasca
Reţeta zilei: Dron de ciuperci
Horoscopul zilei de 4.04.2016
Ex-miliţianul Zmău vrea cenzură asupra emisiunii Presa-n gura lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 1.04.2016
Lumea lu' Rotundu: Coţuşca - Īntre romāni nu există graniţă
PNL vrea sa schimbe regimul incompatibilitatilor:
Alesii locali sa poata face parte din Consiliile de Administratie si din Adunarile Generale ale societatilor comerciale de interes local
Cetatean roman, dat in urmarire de SUA pentru falsificarea de legitimatii FBI si CIA
Patru inspectori ANAF sunt urmariti penal in dosarul lui Florian Walter
Achim Irimescu, despre declaratia privind transferul banilor: A fost o metafora
Gorghiu: Congresul PNL ar putea avea loc inclusiv dupa locale
Lidera PNL spune ca nu va sta cu bebelusul ce se va naste in mai acasa si ca va veni cu el la sediul partidului
Alina Gorghiu: Putem face alegeri in doua tururi daca CCR se pronunta cu cateva zile inainte de 5 iunie
Ministerul rus al apararii a luat foc, traficul din centrul Moscovei a fost deviat
Expertul in rachete al Statului Islamic, ucis de o drona americana
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog