Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22615
De la 07 Ianuarie 2003
118468614

Botoşani: Tentaculele caracatiţei din Primăria Ştefăneşti

  • 6 October 2013, 23:00
După cum s-a consemnat în presa locală, joi, 3 octombrie a.c., Dan Pungă şi soţia sa a protestat în faţa Tribunalului Botoşani pentru că se tergiversează anchetele în dosarele care-l au ca pârât şi învinuit pe Costel Botez, om de afaceri din Botoşani, patron al societăţii REC SRL, societate cu profil de service auto şi magazine prin care se vând piese auto şi cauciucuri.
Dan Pungă a fost asociat cu Costel Botez dar din anul 2011 relaţiile dintre aceştia s-au degradat şi au început să se şicaneze reciproc, fiecare luând din bunurile societăţii ce a apucat.
Dan Pungă susţine că vinovat de toate necazurile sale este fostul său asociat Costel Botez, sens în care a depus împotriva acestuia mai multe plângeri penale care n-au fost încă soluţionate de poliţie şi procurori, motiv pentru care familia Pungă a şi protestat.
Aniţa Manole, preşedintele Tribunalului Botoşani, l-a chemat la discuţii pe Pungă şi aflând doleanţele acestuia l-a îndrumat către Parchet, dosarele fiind încă în fază de cercetare penală şi n-au ajuns pe masa judecătorilor, deci revendicările sale nu-s de competenţa tribunalului Botoşani.
Dan Pungă se crede victima mafiei care a cuprins Primăria Ştefăneşti, mai exat a secretarului Stelian Neagu şi a primarului Ştefănel Rusu. Pungă susţine că prin falsurile comise de secretar, Costel Botez a fost avantajat vădit nelegal, motiv pentru care a depus o plângere penală şi împotriva secretarului. Dacă Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni l-a scos pe Neagu basma curată, Parchetul de pe lângă Triubunalul Botoşani a redeschis cercetarea penală împotriva secretarului şi, pe deasupra, a sesizat şu DNA-ul considerând că faptele secretarului, implicaţiile primarului şi ale unor funcţionari din Primăria Ştrefăneşti intră în competenţa de anchetă a procurorilor DNA.
Deşi Pungă a depus la Primăria Ştefăneşti documente din care reiese redeschiderea cercetării penale împotroiva secretatului Neagu, primarul “a stâmbat din musteaţ㔠dar nu l-a suspendat pe Neagu din funcţie pentru a nu mai comite şi alte ilegalităţi.
În ce-l priveşte pe fostul său asociat Costel Botez, Pungă vrea ca procurorii să definitiveze anchetele în cele trei dosare în care Botez este învinuit. Un dosar provine din 2011, în care Botez este acuzat de bancrută frauduloasă, fiind pus sub acuzare în 6 iunie 2012. Alt dosar vizează falsuri şi evaziune fiscală, fapte constatate în urma unui contro al ANAF în octombrie – noiembrie 2012, control care a reţinut reţinut că Botez a înşelat statul prin deducere ilegală de TVA cu suma de 4,8 miliarde lei vechi.
Mai există, spune Pungă, un dosar recent în care Botez este acuzat de implicare în livrări de cereale cu acte fictive către ţiganul Ionel Stănescu din Maxut – Deleni. Dosarele sunt în cercetare la Poliţia Botoşani, la Serviciul Antifraudă, mai exact se ocupă de ele comisarul şef Aioanei şi ofiţerul Andronache.
Surse din Poliţie l-au informat pe Pungă că întreaga avere a lui Botez este pusă sub sechestru. Este vorba de bunurile societăţii REC SRL şi conturile bancare. Probabil că este un sechestru asiguratoriu, firesc în astfel de situaţii, dar asta nu înseamnă că bunurile i-au fost confiscate în favoarea statului.
Însă ce susţine Pungă pare a fi de domeniul ficţiunii. Secretarul Neagu şi primarul Rusu au apartamente în Suceava şi Iaşi. Feciorul primarului a deschis la Ştefăneşti un Cabinet de intabulare şi lucrează mână în mână cu secretarul şi tatăl său. Feciorul primarului are un apartament în Botoşani dar şi o vilă impresionantă în Ştefăneşti. El şi-a consolidat poziţia prin a aduce în Ştefăneşti pe avocatul Bordeianu, rudă cu fosta procuroare Poelincă. Acum ajunsă pe la CSM Bucureşti. Juniorul Rusu lucrează cu notarul public Maria Săndulache, cea care legalizează toate actele trimişilor din Primărie.
Botez este om de-al casei în toată această încrengătură iar pe deasupra se mai bucură şi de protecţia procuroarei Palaghiu a cărei soţ lucrează la Serviciul Cadastru din Prefectura Botoşani. Într-un din zile, între secretarul Neagu şi primarul Rusu a izbucnit un conflict, primarul cerându-i secretarului să fie corect cu cetăţenii. Secretarul i-a replicat dur cum că tot ce a câştigat a împărţit cu el aşa că ar face bine să tacă. Şi primarul a tăcut şi s-a ascuns în biroul său. Cam aceasta este caracatiţa care domină prin Primăria Ştefăneşti şi de a cărei favoruri se bucură Costel Botez, susţine Dan Pungă, motiv pentru care a protestat.
Cu Costel Botez am avut o discuţie telefonică şi s-a dovedit a fi extrem de reţinut şi chiar recalcitrant. El mi-a spus că Pungă este principalul vinovat şi că anchetele procurorilor vor stabili cu certitudine acest lucru.
Soţii Pungă au protestat pentru mafia din Primăria Ştefăneşti, pentru tergiversarea dosarelor în care este anchetat Botez, pentru a-şi apăra roadele muncii. Un protest prea puţin băgat în seamă de presa botoşăneană.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Secretul succesului
Au crescut cheltuielile cu personalul şi asistenţa socială
au scăzut investiţiile de stat
Dinamica economiei: Fermierul protestatar
Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară vede în Boc viitorul preşedinte al României
O autostradă Iaşi-Târgu Mureş este prea scumpă
Românii şi bulgarii au o contribuţie puternică la creşterea economică a Germaniei
Victor Ponta: Nu vor fi schimbări fiscale majore în 2014
Lumea lu' Rotundu: Mănăstirea Petru Vodă. Schitul Poiana
Cine vrea o forţă armată maghiară în Harghita şi Covasna?
Crin Antonescu pare a se împăca cu ideea de a nu mai candida la prezidenţiale
Banca Vaticanului găzduieşte conturi ilegale cu bani negri
Cine scumpeşte apa chioară
Ioan Rotundu
370.000 ţigarete moldoveneşti pescuite pe râul Prut
Iustin Pîru, între credinţă şi legionarism
Ioan Rotundu
Loto România: Tragerea loto din 6.10.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă