Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18477
De la 07 Ianuarie 2003
122904126

Botoşani: USL-ul se destramă încet şi sigur

  • PSD-ul este piatra de moară pe care PNL şi-a legată de picioare
  • 11 December 2011, 23:00
Problemele acute care macină din temelii în acest moment PSD-ul de la Botoşani sunt puternic cosmetizate de acţiunile organizate în colaborare cu fraţii liberali.
Un exemplu bun în acest ar fi aşa-numitul Târg al produselor tradiţionale. Aflat la a doua ediţie anul acesta, demersul poartă mai mult marca PNL, mai ales dacă-l legăm şi de preocuparea iniţială a preşedintelui acestei formaţiuni, Florin Ţurcanu, după cum singur se laudă.
Dacă liberalii, cu mic cu mare, la funcţii de conducere evident, se luptă din răsputeri să dea şanse mari aceste manifestări de a fi una reuşită, măcar la nivelul anului trecut, staff-ul PSD se mişcă a lehamite.
În mod normal, preşedintele de la municipiu, deputatul Costică Macaleţi, ar fi trebuit transpire alergând, pentru că este imaginea partidului în joc. Şi nu orice partid, ci PSD, o formaţiune care a fost învinsă cu mare greutate, prinsă în menghină acum de mariajul cu liberalii.
Cu toate acestea, implicarea şefului de la municipiu valorează doar 30 de lei. Atât a pus din salariul umil de demnitar pentru bugetul Târgului de produse tradiţionale de anul acesta. Nici preşedintele PSD de Botoşani nu s-a lăsat mai prejos, aruncând a lehamite 20 de lei spre amuzamentul liberalilor care umblă ca potârnichile de când s-a dat startul pregătirilor.
Unul face coşuri de nuiele la firma lui, altul se ocupă de mobilierul necesar prezentării produselor, fără a pune la socoteală contribuţia fiecăruia care nu coboară sub 50 lei pentru un „amărât” de vicepreşedinte şi nu deputat.
Nu că s-a grăbit preşedintele Florin Ţurcanu să răstoarne conţinutul cardului de parlamentar pentru bugetul târgului, dar a ştiut să-i mobilizeze. Târgul de produse tradiţionale este doar un exemplu al dezinteresului care domină acum în PSD.
De când preşedintele Victor Ponta a semnat protocolul cu liberalii, la Botoşani s–a dat startul unei lupte interne pentru funcţii şi pe ultima sută de metri unii, cum este Costică Macaleţi, se trezesc să facă amendamente.
Iniţiativele aparţin însă preşedintelui Gheorghe Marcu, un om cu inteligenţă sclipitoare, dar care s-a blazat, şi-a îndepărtat aliaţii din sânul partidului.
Desemnarea lui Florin Ţurcanu ca şi candidat la şefia Consiliului Judeţean din partea USL l-a scos din gardă pe Gheorghe Marcu, a scăpat frâiele din mână şi a lăsat PSD-ul de izbelişte.
Atât de rău încât din ianuarie zeci de PSD-işti cu state vechi vor pleca fie din politică, fie pe la partide mai închegate. Mulţi sunt primari, oameni de afaceri, sunt persoane care au pus umărul la o social-democraţie care i-a mobilizat ani la rând pe botoşăneni.
Mulţi îl acuză pe preşedintele de la municipiu, Costică Macaleţi, că frânează orice acţiune iniţiată de partid. Cât despre şeful Gheorghe Marcu nu mai speră să pună lucrurile în ordine pentru că vin alegerile, iar alianţa USL împarte osul în două, posturile sunt puţine, scaunele şubrede. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Reţeta zilei: Posmagi de Braşov
Odiseea omenirii IX
Bancul zilei: Răspunsul blondei
Caricatura zilei
De ce pactul "celor 26" seamănă cu promisiunile unui alcoolic
Sfâşiată de 25 de câini Rottweiler pe care-i creştea
Parlamentul este ilegitim, plin de trădătorii lui Traian Băsescu
eu nu m-am vândut ca Oprea
Sistemul bancar românesc este stabil
problema băncilor greceşti este mult uşurată
Îmbulzeala din magazine sfidează criza. De unde au românii bani?
România – a şasea cea mai riscantă ţară din UE după costul CDS
USL, de acord cu implementarea în România a deciziilor luate la Bruxelles
Despre „Tant’Ana”, nevasta lui Verginel
Ioan Rotundu
Botoşani: Profanatori de morminte la vârsta de zece ani
A murit scriitoarea Leonida Lari
fost deputat PRM şi militantă pentru reunirea Basarabiei cu România
Traian Băsescu despre soluţia Opoziţiei pentru revizuirea Constituţiei
e o citire eronată a articolului 148.
Mihai Ţâbuleac are insomnii din cauza noastră
Portariuc vrea Centrul Vechi pentru agenţii economici
DSP Botoşani aflat în criză de lapte praf pentru sugari
Locuri de muncă pentru cei care cunosc cel puţin două limbi străine
CJPC: Vânzătorii de jucării sunt controlaţi minuţios
Elevii din şcoli vor lupta împotriva corupţiei
Nerăbdarea lui Lolek şi Bolek
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog