Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3920
De la 07 Ianuarie 2003
123147915
pnl

Botoşani: Un nou abuz de putere a comisarului şef Mihai Bunduc

  • 14 April 2016, 23:00
În ciuda numeroaselor dezvăluiri făcute în Jurnalul şi prin reportajele din cadrul emisiunii televizate Lumea lu’ Rotundu despre comiterea în formă continuată a numeroaselor fapte de natură penală de către comisarul şef de poliţie Mihai Bunduc , actualmente împuternicit la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, cunoscut în cercurile infracţionale sub pseudonimul „Conul Mişu”, nicio instituţie competentă teritorial nu a dorit să se sesizeze din oficiu pentru a efectua cercetări şi a dispune soluţii procedurale în cauzele de corupţie în care este vehiculat în mod frecvent numele acestui personaj care are menirea ca prin virtutea funcţiei deţinute să vegheze la respectarea legii şi protejarea cetăţenilor acestui judeţ.
Se poate observa de la mare distanţă că Mihai Bunduc are în vene sânge de neam „tudorean”, ori gruparea infracţională din care face parte pare a fi intangibilă pentru moment chiar şi de către temuţii procurori din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Suceava călăuziţi de către prim-procurorul Mihaela Mihai.
Continuăm seria dezvăluirilor despre comisarul şef Mihai Bunduc prin a face public noi fapte comise pe ceea ce pare a fi moşia personală a sa respectiv IJP Botoşani SRL.
La nivelul IJP Botoşani pentru o scurtă perioadă de timp a fost vacant un post pentru lucrător de poliţie la Serviciul Cazier Judiciar. Acest post prin natura sa este destinat persoanelor cu afecţiuni medicale grave sau a celor clasaţi apt limitat de către Comisia de Expertiză Medico – Militară pentru exercitarea sarcinilor profesionale de poliţie.
Comisarul şef Bunduc a identificat cu multă uşurinţă candidatul ideal pentru acest post şi în schimbul unui stimulent consistent (cel puţin aşa se vorbeşte prin IJP) a atribuit acest post agentul de poliţie Mihaela Mitoşeriu în vârstă de 26 de ani, persoană dinamică cu posibilitate de exercitare a tuturor atribuţiunilor de serviciu. Pe moment s-ar putea crede că postul i-a fost atribuit aleatoriu dar lucrurile stau cu totul altfel.
Să facem cunoştinţă cu această Mihaela Mitoşeriu. Ea este soţia agentului şef adjunct de poliţie Marius Mitoşeriu din cadrul Serviciului Rutier Botoşani cu grave carenţe comportamentale, cercetat penal în perioada 2010 – 2011 pentru activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina.
Acesta a scăpat de dosarul penal de contrabandă datorită trocului făcut cu unchiul actualei sale soţii Mihaela, fostul lucrător de poliţie Călin Oboroceanu.. Acest Oboroceanu a fost considerat sluga fidelă pentru comiterea de ilegalităţi, adică a treburilor murdare, ale fostului comisar şef de poliţie Dumitru Zmău, fost şef al Serviciului Rutier botoşani, considerat o pastă neagră a sistemului poliţienesc modern.
Agentul şef adjunct de poliţie Marius Mitoşeriu este fiul unui asociat al firmei de transport „Lik”, firma care alimentează în mod constant cu combustibil parcul auto al familiei Mihai Bunduc.
De asemenea este interesant de aflat şi următoarele amănunte. Mihaela Mitoşeriu este cumătra fostului şef al Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu, în prezent arestat pentru fapte de coriu8pţie de către DNA Suceava. Mezina comisarului şef Mihai Bunduc este cumătră cu Mihaela Mitoşeriu care a ocupat postul la cazierul judiciar iar ginerele, adică soţul mezinei comisarului şef Bunduc este vameş la Stânca angajat în acest post prin mâna întinsă de către ajutorul şefului punctului vamal Stânca, Ionel Ungureanu.
Să mai includem în această ecuaţie de înnemurire şi faptul că şeful punctului vamal Stânca este cumătru cu comisarul şef de poliţie Dumitru Aioanei, cel care nu poate justifica averea dobândită în mod ilicit dar care are misiunea de a contracara evaziunea fiscală din judeţ.
Dar faptele ce pot fi calificate infracţionale ale comisarului şef Mihai Bunduc sunt completate şi cu aspecte ce denotă lipsă de umanitate dar pline de ipocrizie.. Revenim la angajarea Mihaelei Mitoşeriu pe acest post neoperativ la cazierul judiciar. Pentru ocuparea acestui post au depus c.v. agentul şef principal de poliţie Radu Ţical cu grave afecţiuni medicale (cardiac., diabetic, afecţiuni ale pancreasului diagnostice confirmate de Comisia de Expertiză Medico – Militară) şi agentul şef principal de poliţie Valentin Bedreagă (clasat apt limitat pentru executarea serviciului în Poliţie şi cu recomandarea medicală a schimbării locului de muncă) care nu au reuşit să-l convingă pe comisarul şef Mihai Bunduc în faţa stimulentului oferit de Ionela Mitoşeriu.
Cei doi agenţi de poliţie au ameninţat că vor sesiza forurile superioare din cadrul G.P.R. Bucureşti şi sindicatele poliţieneşti dar aceste ameninţări nu l-au speriat pe Bunduc aflat pe ultima sută de metri de pensionare şi care vrea să-şi rostuiască veniturile cât mai substanţial.
Este interesant faptul că Cristian Cucoreanu, fostul comandant al IJP Botoşani şi alţi ofiţeri sunt cercetaţi penal pentru fapte mult mai nesemnificative iar comisarul şef Mihai Bunduc este protejat deşi faptele sale sunt percepute a fi mult mai grave., Dar viaţa ne-a demonstrat că mai devreme sau mai târziu, toţi răspund pentru faptele comise indiferent de poziţia socială ocupată.
În aceste zile se desfăşoară controale de la Inspectoratul General de Poliţie Bucureşti la IJP Suceava şi Iaşi,. Urmează şi la Botoşani. Adă-i Doamne cât mai repede!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Demnitatea măgarului
Reţeta zilei: Lapte deu bou
Horoscopul zilei de 14.05.2016
Ministrul muncii si-a dat demisia
Prima reactie a lui Dacian Ciolos in scandalul de la Opera Nationala
Performanta trebuie apreciata indiferent de unde vine. Discursul xenofob nu-si are locul intr-o Romanie care se doreste deschisa spre lume
Pocedura de restituire a taxei de mediu
Black Cube, firma angajata sa o spioneze pe sefa DNA, a vorbit pentru Stirile ProTV
Dezvaluirile lor, respinse de autoritati
Rasul nu ingrasa decat daca esti fraier
Seful Comisiei de munca din Camera Deputatilor: Claudia-Ana Costea nu a fost lasata sa-si faca treaba
Raluca Pruna anunta ca DIICOT va functiona dupa modelul DNA:
Nu stiu daca este o veste buna pentru toata lumea
Vladimir Putin: Informatiile din Panama Papers sunt reale, dar nu acuza pe nimeni / In spatele lor se afla SUA
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog