Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15997
De la 07 Ianuarie 2003
112806223

Botoşani: Un trimis al PSD-ului terorizează angajaţii şi comercianţii din pieţe

  • 28 October 2013, 23:00
De câţiva ani buni, prin pieţele din Botoşani îşi face apariţia un personaj despre care cei care-l cunosc susţin că ar fi ţăcănit rău de tot. Personajul nostru se numeşte Gheorghe Moraru, este de loc de prin cartierul Tulbureni şi se spune că ar fi omul de încredere al lui Gheorghe Vâzdoagă, secretarul executiv al PSD Botoşani, şi el de loc din acest cartier-sat.
Acest Moraru, care se recomandă fost colonel de Securitate, este de fapt un fost ofiţer de miliţie destul de parşiv în plan moral. Zilnic tipul poate fi văzut prin pieţele municipiului Botoşani făcând ordine cu comercianţii dar şi cu funcţionarii societăţii Urban Serv. Uneori are accente de curată nebunie, alteori dă ordine ca pe vremea când era ofiţer de miliţie.
Problema acestui Moraru este ca toţi funcţionarii şi comercianţii care muncesc în pieţe să fie membri PSD. În piaţa centrală a oraşului se laudă că i-a înscris pe toţi în PSD şi că na creat chiar o organizaţie aparte. M-am interesat care este statutul acestui personaj care terorizează activitatea celor din pieţe şi iată ce-am aflat . De la Urban Serv mi s-a spus că nu are nicio legătură cu societatea. Dimpotrivă, actualul director Simion Drelciuc a primit mai multe reclamaţii la adresa acestuia dar că nu poate lua nicio măsură pentru că nu este angajatul societăţii.
Dacă este aşa, atunci de ce Moraru intră şi iese din biroul şefului de piaţă Iustin Bozi ca la el acasă? Pentru că Moraru chiar se consideră a fi un fel de şef peste Bozi. Mai mult, ce caută Moraru în camera de unde se supraveghează vido activitatea din piaţă? În acea cameră nu are dreptul să intre decât persoanele autorizate. Este Moraru autorizat? Dacă da, cine l-a autorizat şi pe ce motiv?
Nici poliţiştii de la Postul din piaţă nu l-au luat la întrebări. Normal ar fi fost ca poliţiştii să-l cheme lşi să-l întrebe în ce calitate face el ordine printre comercianţii din piaţă dar n-au făcut-o, semn că ceva îi opreşte să intervină. Ceva destul de puternic dacă-i face să stea deoparte.
Moraru este stăpânul pieţei încă din perioada primarului Egner, când se comporta tot ca un fel de politruc al PSD. De mai multe ori fostul viceprimar Florin Ghiorghiţă a fost nevoit să-l evacueze din piaţă pentru că se implica în activitatea angajaţilor de aici. Acum, Moraru susţine că este trimisul special al PSD şi al primarului Ovidiu Portariuc să facă ordine în piaţă cu cei indisciplinaţi.
Şi consilierul local PSD Mihai Tincu l-a atenţionat să nu mai apară prin piaţă şi să dea ordine, dar se pare că Tincu este prea micuţ pentru a a fi ascultat de către fostul ofiţer de miliţie.
De vreme ce nimeni nu se ia de el şi-l lasă să-şi facă de cap, înseamnă că totuşi cineva l-a împuternicit să facă ce face. Poate ne spune primarul Ovidiu Portariuc care este şi preşedintele executiv al PSD Botoşani.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Percheziţii într-un caz de evaziune fiscala de 50 de milioane de euro
sunt vizaţi şi angajaţi din Ministerul de Finanţe
Angela Nicolae este procurorul din cadrul Parchetului General implicat într-o evaziune fiscală de 50 milioane de euro
VW furat din Elveţia, cumpărat cu 4000 de euro
Profilul politic al senatorului PSD acuzat că proteja reţeaua de evazionişti din Giurgiu.
Comoara de gaze naturale din Marea Neagră continuă sa scape printre degete
Marea dezamăgire o trăim râzând
Ioan Rotundu
Sindicaliştii din învăţământ pichetează, timp de trei zile, sediul Guvernului
Veniturile bugetului de stat scad cu 2,909 miliarde lei
majorări de bugete la Interne, Justiţie, Afaceri Externe şi Camera Deputaţilor
Horoscop
Bancul zilei: Răspunsul soţiilor
Gastronomie: Tocană de legume cu orez
Pilulă pentru eutanasia comunismului
La Botoşani, marea intoxicare cu sondaje prost măsluite
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă