Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23659
De la 07 Ianuarie 2003
122909308

Botoşani/Văculeşti: Fermă de vaci sufocată de gunoaie

  • Ioan Rotundu
  • 15 March 2015, 23:00
Familia Ciocan din satul Sauceniţa, comuna Văculeşti, de câţiva ani a devenit vecin cu un grajd de vaci. Ferma aparţine preotului paroh din Dorohoi, Ioan Adam, în colaborare cu Ionel Luca, şi el locuitor al satului Sauceniţa.
În perioada când primarul comunei era Iulian Vlas, părintele Adam şi cu vecinul său din spatele grădinii, Ionel Luca, s-au înţeles să pună bazele unei ferme de vaci. O colaborare firească şi menită să aducă prosperitate celor doi asociaţi.
Numai că tot de când s-a ridicat grajdul de vite, la o distanţă de vreo 30 m de casa lui Gheorghe Ciocan, terenul împrejmuitor s-a umplut de gunoi de grajd, aruncat la întâmplare, fără a se respecta măcar un minim de norme sanitare, având în vedere că laptele obţinut dce la vaci vaci pleacă în consumul public.
Pe lângă gunoiul presărat în grămezi în jurul grajdului, mai există şi un siloz de furaje murate care de primăvară şi până toamna miroase îngrozitor. Chiar sub gardul lui Ciocan, la nici 5 metri de geamul casei, sunt depozitaţi de vreo trei ani baloţi rotunzi de strujeni. Nefiind folosiţi ca furaje, baloţii au putrezit şi emană un puternic miros de mucegai.
Mai spre spatele grădinii există un adăpost de furaje sub a cărui acoperiş sunt depozitaţi baloţi de paie, probabil folosiţi pentru aşternut la vaci. Şi aceşti baloţi sunt mucegăiţi şi emană miros de mucegai şi de putred. Înnebunit de mirosul pe care a trebuit să-l suporte veri la rând, Gheorghe Ciocan a depus reclamaţii la Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Botoşani.
Spre nenorocul său, ambele instituţii sunt conduse de către oamenii PSD-ului iar părintele Ioan Adam este susţinător împătimit al acestui partid. Aşa că reclamaţiile depuse de Gheorghe Ciocan au rămas fără vreun efect, munţii de gunoaie continuând să crească şi să se înmulţească.
Nici primarul comunei, actualul social-democrat Sorin Gânga, considerat un baron PSD la scară mai mică, nu a luat nicio măsură cu proprietarii grajdului de vaci, deşi prin lege primarul are dreptul de a aplica amenzi consistente atunci când nu sunt respectate legile de Mediu.
Pentru că primăvara bate la uşă şi mirosurile pestilenţiale vor năvăli iar în casa sa, Gheorghe Ciocan s-a adresat emisiunii Lumea lu’ Rotundu în speranţa că va fi ajutat. Încercăm să vedem cu ce-i putem veni în ajutor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pedeapsă şoferului vitezoman
Reţeta zilei: Pui îmbătat în bere
Horoscopul zilei
Botoşani/Popăuţi: Interimarul director Ionică Nechifor respins la examen
Victor Ponta este beneficiar de pe urma relatiei cu Dan Sova
a castigat miliarde ca partener al acestuia
Darius Valcov: Nu am demisionat din Guvern
Darius Valcov primea comisionul de la Tehnologica in pungi de plastic
Au fost situatii in care intalnirile cu suspectii s-au desfasurat in cimitir
Imagini filmate cu drona: un convoi militar NATO a ajuns sambata in Romania
Parlamentul olandez nu sustine, in acest moment, aderarea Romaniei la Schengen
Primarul Portariuc îşi va pedepsi alegătorii de Paşti, prin Modern Calor
Lumea lu' Rotundu: Picătura buclucaşă
Furtună a declanşat un adevărat uragan
Cu sau fără demisie, de ce se tem nu scapă
Ioan Rotundu
Vremea luni si marti
John McCain: Contingentul rus din Transnistria ar putea ataca orasul Odesa
Victor Ponta a anuntat ca Darius Valcov a demisionat din functia de ministru al Finantelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog