Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
178
De la 07 Ianuarie 2003
123658924

Botoşani: Vicele Andrei, imaturitatea politică şi plângerea penală

  • 5 December 2014, 23:00
Viceprimarul Cosmin Andrei a anunţat presa de curte că i-a făcut plângere penală directorului Eugen Ţurcanu, cel care conduce Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement, pentru că acesta s-ar face vinovat de avuz în serviciu.
Toată supărarea vicelui a pornit de la faptul că Eugen Ţurcanu n-ar fi respectat dispoziţia sa de a monta patinoarul în Parcul Eminescu, pe lacul de agrement. şi l-a montat pe esplanada Sălii polivalente unde dealtfel na mai fost amplasat acum doi ani. Joi, 27 noiembrie, vicele Cosmin Andrei a fost prezent în studioul Tele’M Botoşani la o dezbatere pe teme de administraţie publică locală, emisiune la care eu sunt invitat în fiecare joi pe post de comentator politic.
Problema amplasării patinoarului s-a discutat şi atunci iar vicele Andrei a declarat că va depune o plângere penală împotriva directorului Eugen Ţurcanu pentru că nu i-.a respectat dispoziţia de a amplasa patinoarul în parc.
L-am întrebat atunci pe vicele Andrei dacă amplasarea patinoarului în parc asigură securitatea copiilor veniţi la patinat, dacă sunt condiţii de descălţat de încălţămintea de stradă şi încălţarea cu patine, dacă sunt condiţii de grup sanitar şi mai ales de aşteptare la adăpost până le vine rândul pentru a intra pe ringul de patinat. Vicele a evitat să-mi răspundă la întrebări, în schimb a susţinut faptul că Ţurcanu nu i-a respectat dispoziţia pentru că s-ar fi consultat cu fostul primar Cătălin Flutur care i-ar fi spus să amplaseze patinoarul pe esplanadă. Practic, vicele a a recunoscut cu jumătate de gură că tot conflictul este unul politic, Ţurcanu fiind şi consilier municipal PDL.
L-am atenţionat în acea emisiune pe vicele Andrei că în duminica turului II al alegerilor prezidenţiale, respectiv 16 noiembrie, românii nu l-au votat masiv pe Ponta pentru că acesta a avut unj mesaj de acuzaţie a preşedintelui Băsescu pentru fapte nereale, a tot ce înseamnă opoziţie şi că ar fi bine ca PSD-ul să renunţe la acuzaţii de ordin politic aduse opoziţiei şi să adopte o atitudine responsabilă şi de colaborare cu aceasta în interesul comunităţii.
Vicele Andrei şi toţi cei din PSD Botoşani în frunte cu primarul Ovidiu Portariuc care este preşedinte executiv al PSD n-au învăţat nimic din duminica neagră pentru Ponta şi nici nu vor să înveţe. Continuă să adopte o poziţie de răzbunare politică, de dezbinare, de ură şi de sabotaj a oricărei acţiuni ce are menirea de a fi în interesul comunităţii.
Plângerea penală a vicelui Andrei împotriva directorului Euhgen Ţurcanu este şi o dovadă dovadă a incapacităţii sale de a avea responsabilitate asupra propriilor fapte. Dar să analizăm consecinţele acestei plângeri. Ea are ca temei legal art. 297 din Codul penal formulat astfel: (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”
Prin amplasarea patinoarului pe esplanada Sălii polivalente, directorul Ţurcanu n-a comis nici un abuz în serviciu şi nici n-a produs vreo pagubă. Dimpotrivă, din experienţa de acum doi ani rezultă că amplasarea în acest spaţiu asigură copiilor condiţii civilizate iar câştigurile financiare sunt net superioare celor realizate anul trecut prin amplasarea patinoarului în Centrul istoric, unde n-au existat nici condiţii de lucru dar mai ales de aşteptare.
Dacă în toată această iniţiativă de răzbunare a vicelui poate fi cineva acuzat de comiterea unei infracţiuni, apoi acela este chiar vicele Cosmin Andrei, pentru că art. 297 mai are un aliniat formulat astfel: (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.”
Potrivit acestui aliniat, vicele Andrei se face vinovat de discriminare politică asupra directorului Eugen Ţurcanu. Numai că acesta nu i-a depus plângere penală, considerând că este mai util pentru botoşăneni să se ocupe de patinoar şi să le ofere doritorilor condiţii civilizate, decât să se hârâie cu vicele Andrei, încă imatur politic şi el însuţi victimă a politicii de dezbinare socială promovată de PSD.
La Sala polivalentă, copii veniţi la patinat au spaţiu de aşteptare călduros, au grup sanitar şi, în timpul aşteptării, pot practica şpi alte sporturi precum tenisul de masă, condiţii de care ar fi fost privaţi dacă patinoarul se amplasa pe lac, în Parcul Eminescu, sau înapoi în Centrul istoric..
Poate că vicele Andrei, dacă ar fi avut suficientă maturitate în gândire, ar fi trebuit să reflecteze şi la faptul că o absolvire a lui Ţurcanu de orice răspundere penală se va putea transforma într-un drept al acestuia de a-l acuza pe vice de denunţ calomnios.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Constatarea şoferului
Anunţ URBAN SERV
Piftie de porc
Fostul premier britanic Tony Blair, in vizita la Guvern pentru o discutie cu Victor Ponta
Bulgaria si Romania sunt bine pregatite sa adere la Schengen
Cum functioneaza confiscarea de la terti? Procedura noua a fost aplicata in dosarul ICA-Dan Voiculescu
Sebastian Ghita a petrecut cu 800 de tineri PSD-isti intr-un club bucurestean
si le-a vorbit despre o noua structura politica, fara Iliescu si Vanghelie
Dosarul Alinei Bica Motivarea arestarii preventive a fostei sefe ANRP Crinuta Dumitrean
Gheorghe Stelian sustine ca i-a dat lui Dorin Cocos 10 milioane de euro pentru a primi despagubiri de la ANRP
Expoziţie: ,,Expoziţie: ,,TANDEM”. Lucrările, grafică pe calculatorTANDEM”. Lucrările, grafică pe calculator
Jandarmii cu ochii pe comercianţii de petarde
Moş Nicolae a venit la Căminul de bătrâni de la Leorda
Locuinţă incendiată de un coş de fum necurăţat de funingine
Incendiu la şcoala din Răchiţi
Lumea lu' Rotundu: De Ziua Naţională
Ponta se gandeste sa nu mai candideze la sefia PSD
Sa nu fiu capitanul unei echipe care pierde
11 persoane retinute in dosarul de evaziune fiscala de la MediaPro
Cine sunt persoanele retinute
Un nepot al lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, renunta la despagubiri de milioane de euro de la Restituirea Proprietatilor
Presa-m gura lu' Rotundu - Emisiunea din 5.12.2014
Atena: Scriitorul grec Menis Koumandareas a fost asasinat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog