Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
25302
De la 07 Ianuarie 2003
79688241

Botoşani: Zăpada căzută n-a ridicat probleme

  • prefectul Macaleţi a stat pe poziţie
  • 6 December 2012, 23:00
Ninsoarea căzută de miercuri până joi dimineaţa în judeţ nu a afectat buna desfăşurare a circulaţiei. Pentru a fi sigur că iarna nu va da bătăi de cap şoferilor prefectul Costică Macaleţi, a făcut o vizită nocturnă celor trei inspectorate implicate în măsurile ce se impun în condiţii de iarnă.
Drumurile din judeţul Botoşani au fost practicabile joi dimineaţă, circulaţia desfăşurându-se fără probleme. Potrivit dispeceratului Secţiei Drumuri Naţionale, la primele ore ale dimineţii erau doar unele sectoare de drum pe care stratul de zăpadă frământată era de sub un cm. În noaptea de miercuri spre joi s-a acţionat cu 19 utilaje de deszăpezire şi cinci încărcătoare aparţinând UMB la care s-au adăugat autofrezele, unimogurile şi autogrederul aparţinând SDN. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri au precizat că pe drumurile judeţene se circulă fără probleme, iar de la debutul ninsorii s-a acţionat cu 18 pluguri şi trei autogredere.
Noaptea trecută la ora 2, prefectul Costică Macaleţi a făcut o vizită neprogramată celor trei inspectorate implicate în măsurile ce se impun în condiţii de iarnă, verificând, totodată şi starea în care se prezintă drumurile judeţului Botoşani.
Dispeceratul 112 de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cel al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, precum şi centrul de comandă botoşănean pentru drumurile naţionale au făcut obiectul unei inspecţii, prefectul Costică Macaleţi constatând că personalul era în activitate şi avea informaţiile necesare privind incidentele şi starea drumurilor din judeţ.
Pentru a verifica personal, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a deplasat pe DE 585, care face legătura cu judeţul Suceava, dar şi pe drumul judeţean din zona Corni.
„Pentru că în vecinătatea pădurii Baisa stratul de zăpadă a ajuns şi de 15 centimetri am solicitat administratorilor de drum să urgenteze intervenţiile ce erau oricum programate pentru această dimineaţă. Am fost informat că s-a acţionat cu 17 utilaje pe drumurile naţionale şi cu alte 19 pe cele judeţene. În următoarea perioadă voi face des astfel de vizite ca să fiu sigur că se iau la timp măsurile necesare pentru ca botoşănenii să se deplaseze în siguranţă.”, a declarat Costică Macaleţi.
Prefectul a servit cafeaua de la ora 5 dimineaţă alături de colonelul Radu Anton, şeful ISU Botoşani, acesta informându-l că singurul incident înregistrat noaptea trecută a fost incendiul apărut la o casă părăsită din Gorbăneşti. Botoşănenii care se pornesc la drum în această perioadă au la dispoziţie mai multe numere de telefon la care pot afla detalii cu privire la condiţiile de circulaţie.
Pentru informaţii cu privire la drumurile naţionale aceştia pot cere informaţii la 0231.516.524 sau 0231.514.395, pentru drumurile judeţene 0231.510.792. Şi pentru informaţii cu privire la traficul din municipiul Botoşani autorităţile au pus la dispoziţie numărul 0231.517.007. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul yilei: Cadoul neveste-si de… Moş Crăciun
Gastronomie: Cârnaţi de casă
Măsurile economice ale Guvernului Ponta
Ce a promis şi ce a realizat
Compania suedeza Usitall nu mai vrea sa investească în România lui Ponta
Victor Ponta l-a împins la sinucidere pe procurorul Panait
Eu cu cine votez? Și unde?
Politica - o frază de dânşii inventată
Ioan Rotundu
COMUNICAT – PER Botoşani
Anita a câştigat preşedinţia Tribunalului Botoşani
Botoşani: Primăria a găsit leac pentru ca HSR să se cuminţească
Trei şantajişti au ajuns după gratii
Suliţa: Şoferul care a provocat accidentul mortal era băut
Botoşani: Primul Club al pensionarilor a fost inaugurat
Banii pentru ajutorul la încălzire pe noiembrie au intrat în Trezorerie
mai trebuie ca primarii să-i ridice
Mănăstirea Popăuţi: Mirarea mitropolitului Teofan
Delibaş recunoaşte că avem pământuri atractive pentru străini
zeci de mii de hectare de teren agricol au ajuns la aceştia
Mulţi botoşăneni se arată nemulţumiţi de service-urile auto
Botoşani: Au venit ajutoarele pentru încălzire, fix înainte de alegeri
Cerc Pedagogic la Şcoala 7 Botoşani cu directorii din municipiu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă