Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Remember
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9488
De la 07 Ianuarie 2003
122869555

Botoşani: Zilele oraşului întâmpinate într-o atmosferă de scandal

  • Ioan Rotundu
  • 20 April 2015, 23:00
Zilele oraşului şi sărbătoarea Sf. Gheorghe, patronul spiritual al municipiului Botoşani, sunt întâmpinate de administraţie într-o atmosferă de scandal politic. Primarul Ovidiu Portariuc, care de 3 ni de zile se chinui să termine de reabilitat strada Primăverii, devenită simbol al incompetenţei sale de primar, recent s-a declarat debusolat de ce se întâmplă cu executarea lucrărilor. Omul se simte depăşit de situaţie şi nu mai are nici un control şi autoritate asupra firmelor constructoare.
Mult mai abil s-a dovedit a fi patronul Victor Mihalachi, care a ştiut cum să-i pună primarului veriga în nas iar acum îl joacă după cum îi cântă el. Şi Mihalachi îi cântă pe bani, mulţi bani, toţi plătiţi din bugetul local pe nişte lucrări care nu se mai sfârşesc de zici că se repetă anticul episod cu gunoiul din grajdurile lui Augias.
În momentul de faţă Botoşaniul are nevoie de un Hercules care „să curăţe grajdurile lui Portariuc” de mizeria adunată în timpul celor 3 ani de când este primar.
Despre pregătirea oraşului în întâmpinarea sărbătorii de Sf. Gheorghe, primarul n-are vreo preocupare, întreaga organizare fiind plasată strategic viceprimarului Cosmin Andrei, amantul său politic. Iar viceprimarul plânge precum copilul care a făcut în pelinci că nu este deloc ajutat de către cei din opoziţie.
Bietul copilaş n-a priceput că rolul opoziţiei este să-iu pună contre şi nu să-i rezolve lui problemele. N-are decât, dacă se simte priceput şi capabil să facă administraţie publică, să treacă peste şicanele opoziţiei şi să rezolve ce trebuie rezolvat. S-a plâns viceprimarul că liberalii, adunaţi în „laboratorul Locativa”, pun la cale strategii care să-l împiedice pe el şi primar să organizeze cum trebuie Zilele oraşului. Părăsit de către firma din Iaşi, organizatoare de astfel de evenimente, pe motiv că n-a fost anunţată din timp, cu 25 mii lei cât a fost de acord opoziţia să cheltuiască din bugetul local pentru acest eveniment şi cu alte 20 mii lei strânse din sponsorizări, viceprimarul se plânge că n-are suficiente mijloace şi bani să se descurce onorabil.
Cosmin Andrei să-şi aducă aminte că în toamna anului trecut, când încă Eugen Ţurcanu şi Cătălina Lupaşcu erau viceprimari, primarul Portariuc le-a trasat sarcina de a organiza „September fest”, având la dispoziţie doar o săptămână. Cei doi foşti viceprimari au reuşit să strângă bani din sponsorizări, să organizeze spectacolul, să-i aducă pe comercianţi cu grătare, să pavoazeze Centrul vechi cu un inedit acoperiş de umbreluţe care i-a făcut celebri în întreaga ţară. Când primarul le-a trasat sarcina, cei doi n-au convocat presa să se plângă că primarul îi şicanează. Au tăcut şi s-au pus pe treabă.
Cosim Andrei se plânge zilnic presei că opoziţia nu-l lasă să-şi manifeste abilităţile sale de bun administrator. Omul este depăşit de situaţie şi râd toţi dinb jurul său de cum vrea el să rezolve problemele de organizare a evenimentului. Este previzibil că Zilele oraşului vor fi un fiasco iar cei doi amanţi politici, primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei (foto) îşi pregătesc terenul să arunce întreaga vină asupra liberalilor. Motiv pentru liberali să fie mândri că au mai reuşit odată să le arate botoşănenilor pe cine au votat ei în vara lui 2012.
În toată această degringoladă care domneşte prin Primăria Botoşani, reprezentanţii Biserici sunt de o mie de ori mai bine organizaţi. N-au ratat nici de această dată prilejul de a mai scoate ceva parale pe seama ignoranţei şi credulităţii fraierilor care se cred creştini şi la biserica „Sf. Gheorghe” se va aduce racla cu părticele din moaştele sfinţilor Epictet şi Astion.
Racla se va aduce de la Mănăstirea Ştiubieni. De unde deţine mănăstirea Ştiubieni părticele din moaştele celor doi sfinţi, chiar că este interesant de aflat. Această mănăstire a început să se organizeze cu anul 1996 iar terenul pentru ridicarea bisericii „Sf. Treime” a fost sfinţit în anul 2000. Ori, moaştele celor doi sfinţi au fost descoperite într-o criptă a unei biserici din cetatea antică Halmyris de pe malul Dunării, în zona Tulcea, abia în anul 2001. N-ar fi prima şarlatanie popească, în judeţ mai existând la o mănăstire o raclă cu pretinse părticele de la moaştele a 7 sfinţi. Sfinţii respectivi fiind morţi de peste 1500 de ani, părticelele, nişte bucăţi textile, arată ca proaspăt ieşite din fabrică.
De sf. Gheorghe, în curtea bisericii unde se va săvârşi slujba religioasă, vor fi racla cu părticelele celor doi sfinţi Epictet şi Astion iar în preajmă moaştele vii ale celor doi ticăloşi politici, Ovidiu Portariuc şi Cosmin Andrei, ce simbolizează molima care a cuprins Botoşaniul din 2012 încoace şi de care vom scăpa abia în iunie la anul.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Corneliu Popescu este acuzat că a devalizat Compania Naţională de Peşte
Bancul zilei: Asemănare pe bază de tată
Reţeta zilei: Supă de brânzeturi cu verdeaţă
Horoscopul zilei
Să se schimbe, primim,
Dar la vârf tot noi să fim!
Ioan Rotundu
Ministrul Justitiei: Ar mai fi nevoie de inca 10.000 de locuri in penitenciare
Victor Ponta: "Nu orice fel de procuror" poate ancheta senatorii
Scoaterea procurorilor din categoria magistratilor ar avea sustinere
Fostul ministru Cristian David, botezat intr-o ceremonie la Biserica Internationala Harul
dupa ce a iesit din arest
DNA ii cere din nou lui Tariceanu documentele Senatului privind cazul lui Dan Sova
Refuzul constituie infractiunea de obstructionare a justitiei
Adjunctul comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa, in vizita in Romania
Victor Ponta, intrebat despre pensiile parlamentarilor
Nu sunt deputat, sunt presedintele PSD, prim-ministru
Fiscul va putea dispune re-verificarea unei firme daca apar "informatii noi".
Deocamdata acestea nu au fost definite
La Tombola fiscală n-ai a merge cu sacul
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Moravuri UDMRE-iste
Ministerul rus de Externe avertizeaza Republica Moldova in legatura cu expulzarea unor ziaristi rusi
Trebuie sa intelegeti consecintele asupra relatiilor bilaterale
Klaus Iohannis: Nu este oportuna scoaterea procurorilor din categoria magistratilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog